Anglia, ha nem nyer, sanszos, hogy kiesik

2010.06.23. 10:50
A C csoport igen izgalmasan alakulhat, majdnem minden csapat sikere vagy bukása függhet a másik mérkőzés eredményétől. Anglia győzelmet ígér, bukása nagyon váratlan lenne, de a brit sajtó egyáltalán nem zárja ki.

A C csoport állása az utolsó kör előtt: 1. Szlovénia, 4 pont (3-2), 2. USA, 2 pont (3-3), 3. Anglia, 2 pont (1-1), 4. Algéria, 1 pont (0-1).

A négyesből bárki a nyolcaddöntőbe kerülhet, előfordulhat, hogy az Egyesült Államok és Anglia között a több lőtt gól dönt, még az is, hogy sorsolás. Anglia Szlovéniával, az USA Algériával találkozik.

Szlovénia csak akkor eshet ki, ha kikap, de még vereséggel is továbblép, ha a másik meccs iksz, vagy ha csak eggyel veszít, Algéria csak eggyel győz, és a végén több lőtt góllal áll, mint Algéria.

Algéria csak akkor mehet tovább biztosan, ha két góllal győz. Egygólos sikernél valószínűleg már Anglia többgólos győzelmére is szüksége lesz, hogy megelőzze Szlovéniát.

A másik két csapatnak még több lehetősége van. Az USA továbbjut, ha nyer, illetve ha döntetlenezik, miközben a másik meccs is döntetlen, és a végén több lőtt góllal áll, mint Anglia.

Anglia továbbjut, ha nyer, vagy ha ikszel, a másik meccs is iksz, és a végén több lőtt gólja van, mint az USA-nak.

Ha az USA és Anglia is döntetlent játszik, azonos ponttal állnak, ha még lőtt góljaik száma is megegyezik, kisorsolják, melyik megy tovább. Anglia egyetlen eddigi góljával hátrányból indul az amerikaiakkal szemben.

Anglia kiesése természetesen a vb meglepetése lenne, de még az angol sajtó sem veti el a lehetőségét. A csapaton az első két kiábrándító eredmény, valamint a még kiábrándítóbb játék miatt óriási a nyomás, ráadásul az edzőtáborban balhé volt John Terry szervezkedéséből.

Fabio Capello szövetségi kapitány állítja, győznek, Terrynek megbocsátott, a kezdőbe nevezi, középhátvéd párja Matty Upson lesz. Terry mellett az első meccsen Ledley King kezdett, de megsérült, a becserélt Jamie Carragher meg két sárgát szedett össze, eltiltott.

Az olasz kapitány nem árulta el a kezdőjét, a brit sajtó azt sejti, visszakerül James Milner, abban pedig biztos, hogy elöl Emile Heskey helyett Jermaine Defoe kezd Wayne Rooney ékpárjaként.

A középpályán valószínűleg marad Steven Gerrard és Frank Lampard is, bár több szakértő Lampardot mellőzné. Mögöttük Gareth Barry helye biztos, a két szélső hátvéd Ashley Cole és Glen Johnson lesz, mint eddig. A kapuba újra a Robert Green potyája miatt bekerült David James állhat.

A mérkőzéseket egy időben, délután négy órakor kezdik, Anglia Porth Elizabethben, az USA Pretoriában játszik.  • Tippek
  • Bankszámla