Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Dzsudzsák már osztogatott, így is lekapták

2011.08.21. 22:06

Az orosz Premjer Liga 21. fordulójában az Anzsi Mahacskala otthon 2-1-re verte a Dinamo Moszkvát.

Az Anzsi első gólját Boussoufa lőtte a 22. percben. A moszkvai védők ügyetlenkedését kihasználva, a 16-osnál megszerezte a labdát és egyből a kapura tűzte.

Az egyenlítő gólt az ukrán Voronyin szerezte három méterről az Anzsi játékosok reklamálása közepette. Szerintük az akció egy szabálytalan szereléssel indult, amit a bírónak be kellett volna fújnia. (A visszajátszás kiderítette, nem volt igazuk.)

A második Anzsi-gól egy gyors kontratámadásból bontakozott ki. A jobb oldali beívelést Prudnyikov egy esetlen szökkenéssel éppenhogy csak a hálóba tudta kaparni.

Dzsudzsákot a kezdőcsapatban volt, a 76. percben cserélték el. Több ígéretes elfutása és beadása is volt - az első félidőben csak be kellett volna lőnie négy méterről Prudnyikovnak -, kapura lövéssel is próbálkozott, de nem volt eredményes.

Gadzsijev edző átrakta őt eredeti posztjára, bal szélsőnek, a múlt héten a jobb oldalon láthatóan nem érezte jól magát. Úgy tűnik, kezdi felvenni a ritmust, egyszer szépen húzott be a bal oldalról, és jobbal lőtt, a PSV-ben szinte védjegyévé vált ez a megoldás. Akkor azonban pontosabb volt, most egy métert tévedett.

Robert Carlos kifejezetten jól futballozott, a sebessége alig kopott, odaért a labdákra, ha ütköznie kellett, jól irányította társait, igazi vezére csapatának. A szabadrúgásokat még nem adta oda a magyarnak.

Az Anzsi megelőzte győzelmével a Rubiny Kazanyt, és a negyedik helyen áll 36 ponttal a bajnokságban. A Dinamo 38 ponttal a harmadik.