Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Dzsudzsákot megműtötték, 8 hetet kihagy

2011.08.28. 09:55

Szombaton még nem volt biztos, de vasárnapra már az Anzsi Mahacskala hivatalos honlapja is megerősítette: Dzsudzsák Balázs kulcscsonttörést szenvedett a Rosztov elleni bajnokin, így két hónapnál is többet kell kihagynia.

Dzsudzsák így nem csak az orosz bajnokság alapszakaszából esik ki, hanem a magyar válogatott svédek és Moldova elleni EB-selejtezőjén sem lehet ott.

Vörösbaranyi József, a szélső menedzsere azonnal azt mondta, az első gyanú szerint Dzsudzsáknak eltört a bal oldali kulcscsontja, amikor a 8. percben a Rosztov egyik védője könyökkel ütötte le egy ütközésnél.

A futballista vasárnap éjjel utazott Magyarországra az Anzsi orvosával, hajnalban Budapesten műtötték meg. "Most voltam a kórházban, a műtét jól sikerült, Balázs jól érzi magát, egy-két nap múlva hazamehet, aztán megkezdődhet a rehabilitáció - mondta Vörösbaranyi József.

"A hozzám eljutott visszajelzések alapján egy egész ország aggódik értem, és ez nagyon jól esik - idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja Dzsudzsákot. - Egy nagyon peches szituációban szenvedtem sérülést, de szerencsére nem a lábamnak lett baja, és az orvosok szerint a műtétem jól sikerült. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített, és együttérzéséről biztosított. Különösen rossz érzéssel tölt el, hogy most sérültem meg, amikor nagy lehetőség kapujában áll a válogatott, ugyanis nagyon készültem a soron következő két mérkőzésre. Most még fáradt vagyok a műtét után, de holnap már hazamehetek, és természetesen egyik első utam Telkibe vezet majd, hogy meglátogassam a csapatot. Derűlátó vagyok, bízom a gyors gyógyulásban, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy októberben már ismét győztes gólt rúghatok a finneknek."

A magyar válogatott szeptember 2-án a svédekkel játszik itthon, négy napra rá pedig Moldovával idegenben. Dzsudzsák nélkül egyetlen klasszikus balszélső van a keretben, az újonc Stieber Zoltán. "Nem ez a megfelelő pillanat, hogy eldöntsem, adott esetben ki helyettesítheti, de akárhogy is alakul, megpróbáljuk a lehető legjobb csapatot összeállítani. Rettenetesen balszerencsések vagyunk ebben az évben" - nyilatkozta szombaton Egervári Sándor, a válogatott szövetségi kapitánya.

Az orosz bajnokság alapszakasza november 6-ig tart, lehet, hogy a játékos már abban sem léphet pályára.