Konrád
8 °C
26 °C

Rooney: egy idióta külföldön

2011.10.09. 12:10

Szinte az összes angol napilap Wayne Rooney botrányos piros lapjával, nem pedig a válogatott Eb-re jutásával foglalkozik. Idiótának, kreténnek, bolondnak nevezik a Manchester United futballistáját, aki biztosan hiányozni fog a jövő évi torna első, sőt, valószínűleg első két meccséről: Anglia a montenegrói 2-2-vel befejezte a sorozatot, következő tétmeccse az Eb-döntők első csoporttalálkozója júniusban.

A Times címlapján az Idióta külföldön címmel jelent, kiegészítve azzal képpel, amikor Rooney hátulról megrúgta Miodrag Dzudovicsot. A Sport Telegraph csak annyit írt a csatárról, hogy idióta, hozzátéve, hogy Rooney bocsánatot kért az eset után. A Daily Mail a ROO bolond! címmel került az utcára, megjegyezve, hogy akár többmeccses is lehet a válogatott futballista eltiltása.

A Daily Star a Loony Wayne Rooney szójátékkal - bolond Wayne Rooney - kommentált, a Guardian megemlített a futballista édesapjának letartoztatását is az Anglia bejutott, Rooney kiesett című cikkében.

Rooney nyilvánosan még nem kért elnézést, Fabio Capello szövetségi kapitány mondta el, hogy az öltözőben tőle bocsánatot kért a hülyeségért.