Klaudia
-4 °C
2 °C

Cech kiszedte, a bíró nem látta bent

2012.05.05. 20:42
A Chelsea jól vizsgázott a Bajnokok Ligája főpróbáján, az FA-kupadöntőn 2-1-re legyőzte a Liverpoolt, amely a hosszabbításra valószínűleg rászolgált. De Carrol fejesét nem látták bent a játékvezetők, így nem lett meg az egyenlítő gól.

Roberto di Matteo megnyerte edzőként első kupáját - játékosként kétszer volt a legjobb az FA-kupában -, de nem feltétlen erről lesz emlékezetes a Chelsea 2012-es sikere. Andy Carroll fejesét még nagyon sokszor fogják ismételni, hogy Cech bentről vagy még éppen a gólvonalról húzta ki a labdát nyolc perccel a vége előtt.

Az első félidőben nem volt látványos játék, kapuralövésig is alig jutottak. A Liverpool például csak egyetlen kísérletet jegyezhetett. A Chelsea a BL-elődöntő hősének, Ramiresnek köszönhette a vezetést, a brazil most is jól lépett ki Mata passzával, és laposan lőtt a kapuba. (1-0)

A Liverpool a második félidő elején sem taláta a ritmust, kapura sem tudott lőni, a Chelsea pedig könnyedén hozta fel a labdákat. Cole mindjárt az elején növelhette volna az előnyt, de bátortalan volt a tizenhatoson belül, gyengére sikerült a lövése. Az 52. percben Drogba hasonló helyzetben kapott passzot Lampardtól, ő azonban higgadt maradt, és nem túl erős keresztlövése a bal alsó sarokba ment. (2-0)

A kétgólos hátrány már Dalglisht is arra kényszerítette, hogy változtasson a csapaton: Carrolt hozta be és jól sikerült a húzása. A csatár egyből életet vitt az enerváltan futballozó Liverpool játékába. A társak keresték a labdával, a 64. percben a sokadik akcióból már eredményes is volt. A kaputól hét méterre cselezgetett, majd élesen a léc alá vágta. (2-1)

A gól után még gyorsított a Liverpool, tíz percig nyomás alá helyezte a Chelsea-t. Carrol előkészítésben is aktív volt, de Johnson, Henderson és Gerrard is pontatlan volt.

A meccsen a 82. perc hozhatott volna fordulópontot, Carrol fejelte közelről kapura Suárez beadását, Cech a lécre ütötte a labdát, de gyanús volt, hogy a labda már áthaladt a gólvonalon. A Tottenham elleni elődöntőn is volt egy vitatott eset, akkor a Chelsea javára döntöttek.

Az egyenlítés nem született meg, a Chelsea lett a kupagyőztes, a Poolnak a Ligakupa után újabb trófeát nem sikerült begyűjtenie.