Piroska
-2 °C
5 °C

Román-magyar: Bukarestben nagyon nehéz

2013.09.05. 20:05

Egervári Sándor szerint eddigi kapitánysága legjobb játékát kell nyújtania a magyar futballválogatottnak péntek este ahhoz, hogy legyőzze Bukarestben a román csapatot világbajnoki selejtezőn.

"Természetesen, mint igazi sportemberek, szeretnénk győzelemre játszani, de tudjuk, hogy ez Bukarestben nagyon nehéz" - nyilatkozta a szakember csütörtökön a bukaresti Nemzeti Stadionban tartott sajtótájékoztatóján.

"Az elmúlt három év legjobb játékát kell nyújtania a válogatottnak, ez elengedhetetlen a sikerhez. Persze tudjuk, hogy ez egy rendkívül nehéz párharc, amely sajnos a legtöbb esetben sikertelen volt, hiszen 32 éve nem nyertünk a románok ellen" - mondta Egervári Sándor, hozzátéve, hogy a két csapat hasonló erősségű, így nehéz mérkőzésre számít.

A posztot 2010 óta betöltő szakembernek leginkább a védelem összeállítása okozhat gondot, mert sérülés miatt Juhász Rolandra, illetve Mészáros Norbertre sem számíthat: "Természetesen a védelem stabilitása nagyon fontos, ugyanakkor bizakodó vagyok ennek kapcsán. Bízom benne, hogy a csehek elleni mérkőzésen történteket megfelelően kielemeztük, és hasznosítani tudjuk majd."

A tréner hozzátette, szokásához híven csak néhány órával a találkozó előtt hirdeti ki a kezdőcsapatot.

A sajtótájékoztatón részt vett Hajnal Tamás, az Ingolstadt légiósa, aki elmondta, természetesen a három pont megszerzése a cél, ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy Bukarestben ez rendkívül nehéz lesz.

A várható kezdőcsapat az MTI szerint:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Guzmics Richárd, Kádár Tamás - Koman Vladimir, Varga József, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Böde Dániel

Magyar rendőrök is biztosítanak Bukarestben

Magyar rendőrök is közreműködnek a román-magyar labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzés biztonságos lebonyolításában - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) az MTI megkeresésére csütörtökön küldött válaszából. A rendőrség kommunikációs szolgálata azt írta: a pénteki bukaresti mérkőzéssel kapcsolatos rendőrségi előkészületek már tavaly novemberben megkezdődtek. Akkor az ORFK Rendészeti Főigazgatóság csapatszolgálati osztályán működtetett Nemzeti Futball Információs Pont (NFIP) képviselője részt vett a Magyar Labdarúgó Szövetség által, a www.szurkolóibusz.hu weboldalt üzemeltető szurkolói csoport vezetőjének részvételével megszervezett megbeszélésen. A rendőrség hangsúlyozta: mind a magyar rendőrség, mind a román csendőrség célja a szurkolók kulturált szórakozásának biztosítása. Ennek érdekében a biztosításban részt vevő csoportokban magyar nyelven jól kommunikáló csendőrök és rendőrök látnak el szolgálatot. Az ORFK azt tanácsolja, hogy akivel szemben jogsértést követnek el, és sürgős segítségre van szüksége, hívja a romániai 112-es telefonszámot, ott magyarul is beszélő diszpécserek fogadják a hívást. A magyar rendőrséget hárman képviselik az NFIP, ketten a Budapest Rendőr-főkapitányság részéről, ők a román hatóságokkal együttműködve vesznek részt a mérkőzés biztonságos lebonyolításában. A 930 szurkolót szállító különvonat csütörtök este indul a Keleti pályaudvarról, és Lőkösházánál hagyja el Magyarország területét. Romániában várhatóan háromszázan csatlakoznak a vonaton utazókhoz. A Készenléti Rendőrség egységei egészen az államhatárig kísérik a vonaton utazó szurkolókat - írta az ORFK.