2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Real&PSG: nagy eredmények nagy áldozatokkal

2014.04.02. 23:25

Nagyszerű meccseket játszottak szerdán a Bajnokok Ligájában, a Madrid a négy között érezheti magát, a párizsiak óriásit léptek az elődöntő felé. Cristiano Ronaldo viszont kidőlt, de még fájóbb lehet a PSG-nek Zlatan Ibrahimovic elvesztése, aki sérülése miatt sokkal jobban fog hiányozni a visszavágóról, mint a portugál. C. Ronaldo szép góljával beállított egy Messi-BL-csúcsot szerdán.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • C. Ronaldóék valószínűleg biztosították helyüket a legjobb négy között a BL-ben, könnyedén verték 3-0-ra a Borussia Dortmundot a Bernabeu-ban. Bale már a 3. percben betalált, a Di Maria betegsége miatt kezdő Isco a félóránál duplázott, a második félidő közepén egészen pimasz és ügyes góllal a portugál állította be a végeredményt.

    Real Madrid vs Borussia Dortmund összefoglaló

    A BVB súlytalan volt az eltiltott Lewandowski nélkül, Aubameyang az árnyéka se volt a lengyelnek. Ennek ellenére lőhettek volna ők is gólt, de a legnagyobb helyzetüket is elhibázták, ráadásul a következő támadásból kapták a harmadikat.

    Nem járt viszont áldozat nélkül a Madrid estéje, C. Ronaldót egy időre elveszíthették: nem sokkal a gólja után a lábára léptek, és meg is húzódhatott, a 80. percben le kellett cserélni. Rekorddal ment pihenni, 14 találattal beállította Messi BL-szezongólrekordját, és mivel a visszavágón nem lesz rá szükség, a BL miatt nagyon nem kell izgulnia. Hogy szombaton a bajnokin ott lesz-e, az viszont kérdés. Valószínűbb, hogy nem.

    Párizsban a PSG ugyanúgy kezdett, mint a Madrid, Lavezzi mellre vette a labdát, majd a léc alá zúdította. Mourinho Chelsea-je még a 30. perc előtt egyenlített, amikor Oscart buktatta Thiago Silva, és Hazard begurította a büntetőt. David Luiz a szünet után karrierje sokadik öngólját lőtte, Lavezzi szabadrúgását a kapuba sodorta.

    Paris Saint-Germain vs Chelsea összefoglaló

    A következő esemény Zlatan Ibrahimovic sérülése volt: combjához kapott, elterült, minimum meghúzódott, le is kellett cserélni még a 70. perc előtt. Kiválása viszont nem látszott meg csapatán, ami Pastore 93. perces góljával biztos előnnyel mehet a visszavágóra. Nem tudni, Cech kapus hova tette a lábát a rövid kapufa mellől, ha nem mozdul, a labda nem jut a hálóba.

    3-1-ről persze még vissza lehet jönni, de ez a Chelsea nem tűnik annyira erősnek, igaz, Zlatannal szinte biztosan nem kell találkozniuk kedden Mourinho embereinek.

    Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:


    Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 3-0 (2-0)
    gól: Bale (3.), Isco (27.), Ronaldo (56.)

    Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 3-1 (1-1)
    gól: Lavezzi (4.), D. Luiz (61., öngól), Pastore (93.), illetve Hazard (27., 11-esből)

  • 3-0 a vége a Realnak, de ha jobban koncentrálnak, akár 4-5 góllal is nyerhettek volna.

  • Gyönyörű gól az argentintól, elszabadul a pokol Párizsban, úgy ünneplik a 3-1-et. Négy védő mellett cselezte be magát, majd laposan a rövid sarokra célzott, Cech nem számított erre. Mourinho tudja, hogy ez a vége, már megy is ölelkezni Blanc-nal, hogy utána mehessen az öltözőbe.

    Paris St. Germain - Chelsea FC - Pastore's goal
  • Cavani és David Luiz kapnak sárgát, ők kakaskodtak a kispad előtt, majdnem beszállt a két stáb is a buliba. Mourinho szokatlanul nyugodtan figyelte egyébként az eseményeket, Blanc volt ott villámgyorsan és nagyon hevesen.

  • Rendszeresen emberfölényben érnek fel a kontra végén, de nem játsszák végig, mindenki gólt akar lőni...

  • Most volt helye az uruguayinak, 16,5 méterről lőhetett. Elsőre veszélyesebbnek tűnt, de Cech-nek volt igaza, aki nem mozdult a kaput jó 1,5-2 méterrel elkerülő lövésre.

  • Majd gyorsan le is hozzák 10 perccel a vége előtt, nehogy baja legyen. Casemiro váltja, nincs több cseréje egyik csapatnak sem.

  • A PSG viszont nem aggódott, mert Fernando Torresnél volt a labda, el is vették tőle könnyűszerrel.

  • A Rayo ellen bejött neki, hogy lenyírta a haját, most talán még rövidebb a fiatal csatár frizurája, aki Benzema helyére állt be. Ma is hoz gólt a majdnem nullásgép neki?

  • Simán csak rá kellett volna vezetnie a kapura, de nekiállt cselezni Cahill-lel szemben, aztán meg elhagyta a labdát.

  • Addig remekül viszik el a labdát, de amint az utolsó passz kéne ahhoz, hogy valaki ziccerből lőhessen, elrontják. Vagy rövid, vagy a háta mögé megy, vagy elönzőzik. Cavani egyébként rettenetesen körülményes, Ibrahimovic nélkül pedig sokkal könnyebben őrzik majd.

  • Ebből csere lesz, húzódásnak tűnik. Futás közben kezdett el bicegni, nem bántották. Le is hozták, Lucas a helyén.

  • Nem is tehetnek mást, menni kell az eredmény után, de így meg kinyílnak és mehetnek a PSG-kontrák egymás után.

  • A 14. gólja volt az iménti a portugálnak az idei BL-szezonban, ezzel beállította Messi 2011-12-es idénybeli rekordját.

  • David Luiz szerzi az öngólt, elszállt a labda Ibrahimovic lába alatt, majd Cech mellett, a brazil védő pedig már nem tudott elugrani a labda elől, róla vágódott be, 2-1 így a franciáknak. A beadás egyébként egy szabadrúgásból érkezett a bal szélről. Ezzel a Chelsea annyi gólt kapott egy óra alatt, mint az előző hét BL-meccsén együtt.

    David Luiz öngólja
  • Az egyik pillanatban még a madridi védők pacsiznak Casillasszal, hogy megúsztak egy helyzetet, a másikban meg már a Real visz kontrát, de sikerült elrontaniuk hárman két védő ellen.

  • Schürrle nem vált be középen, de neki általában jobban megy, ha a szélen futhat fel szabadon. A spanyol csatár váltja, meglátjuk, ő mire megy a védelem ellen.

  • 3-0 a Realnak, villámgyors akció volt. Modric csapott le egy rövidre sikerült passzra, egyet tolt rajta és be is gurította középre a portugálnak, aki nem volt lesen. Innen már megoldotta az aranylabdás, a mérkőzés alighanem eldőlt, a párharcról még korai lenne ezt mondani, hiszen Dortmundban ott lesz Lewandowski, és tavaly láttuk, hogy mire képes.

    Cristiano Ronaldo gólja
  • Cristiano Ronaldo ezúttal a jobb oldalon indult meg, középre is tudta adni, ahol Benzema rántotta le az egyik védőt a labda útjába, hátha róla bepattan, de végül fölé ment. A szögletből aztán a Dortmund indulhatott meg, de a másik kapunál sem történtek nagyon izgalmas dolgok.

    Szakad közben az eső Madridban, ezt még nem mondtuk.

  • Ki más? Ezúttal fejjel, Matuidi beadása után. Nagyon-nagyon üresen hagyták, Ivanovic és Terry méterekről nézték, ahogy fejelt, de Cech szerencséjére fölé ment.

  • Könnyedén jutnak el a Chelsea kapuja elé, bár komoly helyzet még nem volt ebből 5 perc alatt.

  • a BL-ben 2-0-s előnyről, ez 34 mérkőzést jelent. A hétvégén a Dortmund 0-2-ről fordított, Reus triplája kellett hozzá.

  • Madridban 2-0 a Realnak, Párizsban 1-1, folytatás mindjárt. A Real még nagyon szeretett volna egy szabadrúgást 17 méterről a végén, amiért felökték Cristiano Ronaldót egy kontrán, de végül nem volt sípszó.

  • Verratti ívelte fel Ibrának, aki középre fejelte, kicsit Cavani mögé, aki Cahill-lel a hátán elcsúszik, de inkább ő csúszott be a védő alá, mint az birkózta le őt. Nincs büntető, marad az 1-1.

  • Szép keresztlabda után egyből elvállalta, de kifelé jött a hosszú oldali kapufáról, nem volt szerencséje a belgának.

  • Remek labdát kapott Ramostól, de nem tudta maga elé tenni, pedig az ziccer lett volna. Így szöglet lett, a lehetőség pedig elúszott.

  • Sorban 10 BL-meccsen lőttek legalább 2 gólt, ezzel utolérték a Sevillát, amely 2007-2009 között volt képes ugyanerre.

  • Középen nem jutnak sokra, de a két oldalon meg tudják kerülni az angol védőket. Most például két szöglet ennek az eredménye és egy szabadrúgás.

  • Már a félpályánál felveszik az embereket és elég sok labdát is szereznek, de komoly helyzetük nem volt a gól óta.

  • Bale lőtte el ballal, szépen a kapufa alá, de a német kiöklözte. Most nem hisztizett CR a szabadrúgás után, mint a Sevilla elleni meccs végén.