Hollandiáé a bronz, Németország a világbajnok

2014.06.09. 22:04

Ez a percről percre hírfolyam az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és ómegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A brazil Dani Alves szerint a Horvátország elleni nyitómérkőzésen nemcsak a három pont megszerzése a fontos, hanem az is, hogy üzenjenek a riválisaiknak, ők az igazi favoritok. 

    A döntő mellett ez a torna legfontosabb mérkőzése

    nyilatkozta a védő. A torna első meccse csütörtök este tízkor lesz. 

  • Bár az utóbbi napokban érkezett olyan hír az uruguayi Luis Suarezről, hogy olyan jól van térdműtétje után, akár már a vb első meccsén játszhat, hétfőn már mást mondtak a válogatott orvosai. Szerintük egyelőre nem lehet megjósolni, mikor térhet vissza a csatár.

    Ezt bizonyítják most az urguayi Ovacion képei is, látható, hogy a Pool-támadó még mindig egyedül készült hétfőn. 

  • Az eddigi 19 világbajnokságon 76 ország válogatottja lépett pályára, az ötszörös aranyérmes brazilok vezetik az örökranglistát, Magyarország a 15. helyen áll.
              

  • A Riberyt sérülés miatt elvesztő francia válogatott 8-0-ra ütötte ki vasárnap esti felkészülési mérkőzésén Jamaicát, a válogatott szövetségi kapitánya szerint pont erre volt szükségük.

    Tele vagyunk önbizalommal, pont így kellett lezárni a felkészülést. Jót tett mindenkinek, különösen a játékosoknak. Sosem könnyű nyolc gólt rúgni. 

    - mondta Didier Deschamps. A franciák Ecuadorral, Svájccal és Hondurasszal vannak egy csoportban. 

  • A szurkolók a twitteren keresztül választhatják meg a mérkőzések legjobb játékosát a csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokság idején.

    A FIFA hétfői közleménye szerint ezzel a lépéssel szeretnék elérni, hogy minél többen részt vegyenek a voksolásokon, négy évvel korábban ugyanis csak a FIFA honlapján keresztül lehetett választani.

    A legjobb játékosra a találkozók második félidejétől kezdve a lefújásig várják a szavazatokat a szervezők, írja az MTI. 

  • A BBC úgy tudja, a Liverpool angol válogatott játékosának lágyéksérülése van, ezért hétfőn a többiektől külön edzett. A könnyebb sérülés azonban nem veszélyezteti szombati szereplését, várhatóan pályára lép az olaszok ellen, de a biztonság kedvéért az orvosi stáb rajta tartja a szemét Gerrardon. 

    Egy másik játékos, az arsenalos Alex Oxlade-Chamberlain felépülése is jól halad, neki az Ecuador elleni meccsen a térdével voltak gondok, legrosszabb esetben az első mérkőzést kell kihagynia. 

  • Ha a világbajnokságok nyitóünnepségét fölösleges és idegesítő események tartja, akkor ne is olvasson tovább. Az történt, hogy a brazil Estadao szerzett néhány fotót a megnyitó próbájáról, ami a brazil-horvát-meccset vezeti fel.

    Nem tart majd sokáig a ceremónia, a tervek szerint huszonöt perces lesz a műsor a Sao Pauló-i stadionban, amit a csúszások miatt az első mérkőzésen tesztelnek majd először élesben. 

  • A Milan japán válogatott védője, Keiszuke Honda arra számít, csapatuknak remek vb-je lesz, sőt, csodát tesznek. Szerinte a csoportot simán tudják három győzelemmel hozni, utána pedig már bármi lehet, elég jónak tartja magukat a negyeddöntőhöz.

    Tény, hogy nem az övék a halálcsoport, Kolumbia, Görögország és Elefántcsontpart az ellenfelük, de az azért meglepő lenne, ha Kolumbia előtt végeznének.  

  • Robben balhézott, Sneijdert pedig lerúgták a válogatott edzésén. A részletek itt. 

  • Már az olasz válogatott sztárja is ott van a világbajnokság helyszínén, modell barátnőjével, Fannyval. Ő készítette az alábbi felvételt a tengerparton remekül szórakozó Milan-csatárról. 

     

  • Azt írják az angol lapok, hogy a Sky-szakkommentátor Gary Neville és az angol válogatott egyik stábtagja Rióban, a tengerparton sétált, amikor a volt futballistának elege lett az őket követő fotósokból, és komolyabban összebalhézott az egyikkel. Állítólag azt kiabálta, hogy hagyják őket békén. 

  • Kirobbant a népharag Amerikában május végén, miután Jürgen Klinsmann kihagyta a vb-keretből Landon Donovant, a válogatott legendáját, aki azóta már megbékélt a helyzettel. Azt nyilatkozta egy amerikai tévének, megfordult a fejében, hogy a szurkolókkal besörözve nézi majd végig a válogatott meccseit, de legszívesebben egyedül lenne egy sötét szobában. 

  • Irán vb-résztvevő csapata zárt kapuk mögött 2-0-ra győzött Trinidad és Tobago ellen barátságos mérkőzésen. Az ázsiai csapat előző három felkészülési mérkőzésén nem tudott nyerni: Fehéroroszországgal és Montenegróval 0-0-ra, Angolával pedig 1-1-re végzett. Irán a vb-n Nigériával kezd, majd Argentína és Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfele a csoportban.

  • A horvátok csatára, Mario Mandzukic a világbajnokság után el akarja hagyni a Bayern Münchent, mondta a brazil torna helyszínén. Ez Pep Guardiola miatt van. 

    Fantasztikus időszakot töltöttem a Bayernnél, sosem gondoltam volna, hogy távozni szeretnék, de legyünk őszinték, nem tudom kihasználni az adottságaimat Guardiola rendszerében, bármilyen keményen is dolgozom.

    Mandzukic már a vb első meccsén eladhatja magát, csütörtök este Brazíliával játszanak. 

  • Hatnapos washingtoni kitérő után, vasárnap megérkezett Brazíliába a világbajnokságra a címvédő spanyol válogatott, esős idő fogadta őket Curitibában, ahol főhadiszállásuk van. Az AP szerint a helyi repülőtéren nem övezte a világbajnoknak kijáró megkülönböztetett figyelem a vendégeket, akiket négy éve, még nem is világbajnokként nagy tömeg, zászlóerdő köszöntött.

    A csapat az Atlético Paranaense pályáján edz és készül fel a hollandok elleni, pénteki nyitómeccsére.

  • Legalábbis David Beckham szerint, aki mostanság azzal van elfoglalva, hogy futballcsapatot építsen Miamiban, és azt is felvetette, hogy tulajdonos-játékosként akár pályára is léphetne. 

    Amikor az ellenfelek meglátják Wayne Rooney nevét az összeállításban, akkor megrémülnek

    - vélte a válogatott korábbi csapatkapitánya. Beckham nagy játékosnak tartja a United-csatárt, aki mindent belead a pályán az angol válogatottért. Az angolok a csoportban az olaszokkal, Uruguayjal és Costa Ricával játszanak. 

  • A Liverpool uruguayi csatárának óriási szezonja volt, 31 gólt vágott a Liverpoolban, az angol bajnokság gólkirálya lett, aztán a vb előtt néhány héttel kiderült, műteni kell a térdét. Azóta megy a találgatás, mikor léphet majd pályára. 

    Erről jelentett most az MTI, állítólag a futballista még nem biztos nem biztos abban, hogy már az első két mérkőzésen bevethető lesz. Cáfolta, hogy liverpooli csapattársainak azt üzente volna: az angolok elleni, 19-ei rendben lesz.

     "Soha nem állítottam ezt. Műtétem napján üzenetet váltottam Stevie-vel (Gerrard) és Glennel (Johnson). Azt mondták, remélik, hogy Brazíliában látjuk egymást. Én pedig azt válaszoltam, hogy persze, ott találkozunk. Ez azért nem teljesen ugyanaz. Soha nem állítottam, hogy biztosan játszani fogok (ellenük)" - reagált  a Guardianben megjelent cikkre. Uruguay Costa Ricával kezd, majd jön Anglia, végül Olaszország a csoportban.

  • A kameruni válogatott szombaton még nem volt hajlandó gépre szállni, hogy elrepüljenek Brazíliába, mert nem tetszett nekik az a pénz, amit az ország futballszövetsége bedobott vb-prémiumként.

    Azóta már tárgyaltak, hétfő reggel pedig végre elindult a csapat a világbajnokság helyszínére, úgyhogy nem lesz csonka a mezőny, lejátsszák majd a brazilok, horvátok és mexikóiak elleni csoportmeccset.

    A kameruni futballisták nagyon rajta vannak mostanság a sztrájkon, már május végén elkezdték, aztán rövid időre megszakították, és mégis pályára léptek a németek ellen, majd Moldova ellen is kiálltak, de a lefújás után azon nyomban tüntetésbe kezdtek.

  • Az egyik legjobb brazil klubcsapat, a Fluminense ellen melegített be az olasz válogatott, amely 5-3-ra nyert a felkészülési mérkőzésen. A 21 ezer néző előtt Immobile mesterhármast ért el, míg Insigne kétszer volt eredményes. Cesare Prandelli szövetségi kapitány összesen 21 játékosát próbálta ki a szombati világbajnoki bemutatkozás, az angolok elleni csoportnyitó előtt. (MTI)

  • A BBC helyszíni tudósítója szerint hétfőn is tüntettek a világbajnokság rendezése ellen, ezúttal Sao Paulóban. Három nappal a vb kezdete előtt könnygázzal oszlattak fel egy több száz fős csoportot, a helyszínen rendőrségi helikopterek köröztek. A tüntetést a város metródolgozói szervezték, akik fizetésemelésért demonstrálnak. A vb-t fenyegető problémákról itt olvashat részletesebben.  

  • Mostantól 35 napon át, azaz július 13-ig ez a percről percre hírfolyam lesz az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és omegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

    Hajrá!