Ez a percről percre hírfolyam az Index vébémaratonjának legfontosabb eleme, alfája és ómegája, a zenit és a nadír. Ide minden bekerül, ami fontos, ami kevésbé fontos, vagy ami egyáltalán nem az, de vicces vagy érdekes.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A japánok játékosa a görögök elleni 0-0 alatt élt át rémisztő pillanatokat

  • Ha nem, akkor nézze meg most az angol Ray Wirick stadionját, amely egy nap alatt felépült.

  • A chilei csatár még a spanyol Kokéval ütközött, és megrándult a térde. Az MRI nem mutatott ki komolyabb sérülést, de a biztonság kedvéért inkább pihen Aranguiz. Csapata vereséggel is ott lesz a legjobb 16 között, ezért nincs sok értelme kockáztatni.

  • mármint az U20-as rögbi-vb-t. Ennek próbálnak most meg örülni, ha már a futball miatt nem igazán lehet.

  • Az angol vereség miatt nem búsult neki egész Nagy-Britannia, találni kárörvendőket is.

  • A világbajnokságon több válogatott játékosainak is megtiltották, hogy a torna alatt szexuális életet éljenek, erről közölt most egy gyűjtést az Al Arabiya. Ha nem akarják elolvasni az egészet, itt a lényeg: a bosnyákok, a mexikóiak és a chileiek és az oroszok nem szexelhetnek Brazíliában. 

    A bosnyákok kikaptak az argentinoktól, Chile viszont mindkét meccsét megnyerte, Mexikó egy győzelemmel és döntetlennel állt, az oroszoknak eddig csak egy ikszük van, úgyhogy semmilyen formára vonatkozó következtetést nem lehet levonni ebből. 

  • Sanderos üzent instagramján a franciáknak. Péntek este meccsel az első mérkőzését megnyerő két válogatott.

     

  • Váratlanul, 28 évesen meghalt Yaya és Kolo Touré öccse, Ibrahim. Az öccs szintén profi futballista volt, az egyiptomi El-Maqaszah és a libanoni Al-Szafa játékosa volt. Egyelőre nem közölték, hogy mi volt a halál oka, csak annyit tudni, hogy június 19-én, Manchesterben vesztette életét.

  • Amerikai sajtóértesülések szerint az Orlando Citybe igazol Kaká, az AC Milan aranylabdás brazil futballistája, írja az MTI.

    Az ESPN, valamint az Orlando Sentinel honlapja arról számolt be, hogy a következő idény első felét még nevelőegyesületében, a Sao Paulóban tölti, ezután csatlakozik a floridai klubhoz.

    A 32 éves Kaká 2003-ban szerződött a Milanhoz, amellyel bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert, 2009-ben 65 millió euróért megszerezte a Real Madrid, amellyel ugyan bajnoki címet is ünnepelhetett, de az ott töltött négy szezonban nem tudta megismételni az Olaszországban mutatott teljesítményét. Tavaly nyáron visszatért a milánóiakhoz, de a csapattal együtt ő is gyengélkedett, szerződése ugyan még egy évig szólna, azonban egy záradék szerint, mivel a Milan nem harcolta ki az európai kupaindulást, távozhat.

  • Huszonnégy év után először jutott tovább világbajnokság csoportköréből Kolumbia. "Két mérkőzést nyertünk eddig Brazíliában olyan játékosokkal, akik soha nem szerepeltek vb-n. Ezúttal egy nagyon erős rivális ellen győztünk, márpedig az ilyen siker segíti fiatal játékosaim fejlődését" - mondta elégedetten az Elefántcsontpart elleni 2-1 után Jose Pekerman szakvezető.

    "Nagyon boldog vagyok, mert egységes csapatom van, mely egy pillanatra sem nélkülözte a bátorságot és a hősiességet" - lelkendezett Pekerman, azt hozzátette, hogy továbbra is a következő feladatra kell koncentrálniuk.

    Az elefántcsontparti kapitány a vereség ellenére nem volt elégedetlen játékosaival, sőt, Sabri Lamouchi szerint csapata nem érdemelt vereséget. "A kolumbiaiak vártak a hibáinkra, és mi sajnos elkövettünk néhányat, ennek ellenére büszkének kell lennünk és össze kell szednünk magunkat. Úgy vélem, a döntetlenre mindenképpen rászolgáltunk, de most már arra kell koncentrálnunk, hogy legyőzzük Görögországot".
     

  • tumblr n7gc9end3m1tnyky2o1 400.gif
    Fotó: emedemabri.tumblr.com
  • Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelonában folytathatja Luís Suárez, az uruguayi válogatott csatára. A 27 éves játékos jelenleg a Liverpoolé, ám a Mundo Deportivo szerint a nyáron 65 millió euróért (közel 19,8 milliárd forintért) cserébe átigazolhat, írja az MTI.

    A 31 bajnoki góljával idén angol gólkirály támadó tavaly decemberben megkötött, 2018-ig szóló szerződésében 85 millió eurós (mintegy 25,9 milliárd forintos) kivásárlási ár szerepel, ám egy záradék szerint a Barcelona és a Real Madrid jelentkezése esetén az alacsonyabb összegért is elengedi a bajnoki ezüstérmes klub.

  • A brazil Silva család 14 tagjának különleges születési rendellenessége van, amit igyekeznek a javukra fordítani, hat ujjal gitároznak, zongoráznak és szurkolnak Neymaréknak. A hétfői Brazília-Kamerun-meccsre ünnepséget szerveztek, és nagyon bíznak csapatuk győzelmében.

     

  • Javier Mascherano cáfolta azokat a pletykákat, hogy Sabella kapitány helyett Messi válogatja össze az argentin kezdőt. Mascherano szerint Messi nem tartja foglyul a kapitányt, képtelen is lenne összerakni a csapatot, mert nem tudna dönteni, melyik barátját hagyja ki, és melyiket ne.

  • Halálos áldozatot is követelt Kolumbiában a brazíliai világbajnokságon szereplő labdarúgó-válogatott nyolcaddöntős továbbjutásának ünneplése.

    A 14 éves kislány Caliban, az utcán ünnepelt csütörtökön este, amikor fejen találta egy eltévedt pisztolygolyó. Szemtanúk szerint a közelben egy motoros társaság húzott el, amelynek tagjai a levegőbe lövöldöztek örömükben, és az egyik golyó találta el a kislányt.

    Az ország városainak utcáin több ezren ünnepelték a válogatott vb-teljesítményét, amely a legjobb 1990 óta. (MTI)

  • A Spanyolorszáh-Chile-meccs előtt több száz jegy nélküli chilei szurkoló tört be a Maracanába, kicsit átrendezték a médiaközpontot, aztán nyolcvanan letartóztatásba kerültek, majd kiutasították őket az országból.

    A szervezők és a FIFA azt ígéri, több ilyen balhé nem lesz a riói stadionnál, növelik a biztonsági intézkedéseket, a biztonsági személyzet és a rendőrség közötti együttműködésen is javítanak. A következő meccs a Belgium-Oroszország lesz az arénában. 

  • Az uruguayiak térdsérüléséből visszatért csatára két gólt lőtt, azzal győzték le Angliát, Suarez a meccs utáni interjúban el is érzékenyült.

    Luis Suárez sírt

    "Ez volt az álmom. élvezem a pillanatot, mert választ adtam a kritikusaimnak. Itt vagyok."

  • A mi időnk szerint tegnap este nyolckor lett vége a Kolumbia-Elefántcsontpart-mérkőzésnek, amit a dél-amerikaiak nyertek 2-1-re, a BBC helyszíni tudósítója szerint brazíliavárosi szállodájában azóta buliznak a kolumbiai drukkerek. 

  • Mátyus Jánost nevezték ki a Lombard Pápa Termál FC vezetőedzőjének, írja az MTI. Határozatlan idejű szerződést írt alá új klubjával, a minimális cél a bennmaradás.

    "Lóugrásban haladok az edzői pályán, ugyanis az egyik héten még futballista voltam, aztán a következőn már a kispadról irányítottam. Négy évet töltöttem a REAC-nál, és most az NB III.-ból rögtön az élvonalba kerültem. Alig várom a munkát" - mondta a játékosként 34-szeres válogatott védő, akivel a pápaiak hétfőn kezdik meg a felkészülést a 2014/15-ös szezonra.

  • A tegnapi Kolumbia-Elefántcsontpart előtt mi is megírtuk, hogy Serey Die azért sírt a himnusz alatt, mert a meccs előtt két órával halt mag az édesapja.

    Ordas nagy kamu volt.

    Die apja 10 éve hunyt el, az afrikaiak középcsatára azért sírt, mert a meccshangulat hatása alá került, amint az ő maga osztotta meg a világgal az Instagramon.

  • Egymeccses eltiltást kapott a kameruni válogatott középpályása, Alexandre Song a FIFA-tól. 

    A 26 éves játékost a Horvátország ellen 4-0-ra elvesztett mérkőzés 40. percében állították ki a második fordulóban, mert elborult az agya, és hátba könyökölte Mandzukicot. Az eltiltás miatt nem játszhat hétfőn a házigazda brazilok ellen. A pont nélkül álló Kamerun már biztosan búcsúzik a tornáról, mivel nem érheti utol a négy-négy ponttal álló brazil, illetve mexikói csapatot.

    A büntetés azt jelenti, hogy a negyvenkilencszeres válogatott Song nem a vb-n ünnepli majd 50. meccsét.

  • A kanadai Joe Fletcher a spanyol-chilei meccs negyedik játékvezetője volt, és kellemetlen pillanatokat élt át a meccs előtt, a játékoskijáróban egy FIFA-tisztviselő mászkál és fogott kezet az arra érdemesekkel. Fletcher is azt vélte, hogy az üdvözlöttek között lesz, és nyújtotta is a kezét. De ahogy mondani szokás, nem találkoztak a kezek. Fletcher mosolyogva kezelte a helyzetet, és végigsimított kopasz fején. Aztán a mellette álló Casillasszal is együtt nevetett a kínos helyzeten.

    Már megint egy bírón röhög a világ
  • Az angolokat az ő két góljával győzte le Uruguay 2-1-re, a Liverpool-csatár a mérkőzés után az öltözőben üzent videóban, családjának és a válogatott orvosának hálálkodott. 

    Suarez üzent az öltözőből
  • A spanyol szövetség azt szeretné, ha Vicente del Bosque kitöltené szerződését és 2016-ig kapitány maradna, annak ellenére, hogy két vereséggel Spanyolország már ki is esett a vb-ről.

    Még nem adta be a lemondását, de ha meg is tenné, akkor is arra kérnék, hogy folytassa. Nincs nála jobb

    – nyilatkozta Jorge Pérez főtitkár.

  • A török klub a Bild szerint egymilliós ajánlatot adott az USA német szövetségi kapitányának.

  • Így követi a vébét egy siketvak
  • "Kérlek, ne hagyjátok nyerni Japánt" - üzent Fernando Santos görög kapitány a hatpontos, így már biztosan továbbjutó Kolumbiának. Görögországnak egy pontja van, de még továbbjuthat a C csoportból, ha megveri Elefántcsontpartot az utolsó körben.

  • A görögökkel játszott 0-0-s döntetlen után Zaccheroni kapitány arról panaszkodott, hogy játékosai a létszámfölény ellenére túl lassan és körülményesen járatták a labdát, és a befejezéseknél sem voltak elég kreatívak futballistái. Hiányolta azt a bátorságot is, ami korábban jellemző volt csapatára.

  • Mármint Rooney fiának, Kainak címezte az üzenetet az angol Sun. Az uruguayiak elleni vereség után az angol újság címlapján a válogatott futballista síró fiát lehet látni, ahogy éppen Rooney felesége vigasztalja. 

  • Hiába kapott ki eddig mindkétszer az angol válogatott, a szövetségi kapitány nem érzi úgy, hogy le kéne mondania. Roy Hodgson úgy véli, hogy jól dolgozott a csapata, de ha a szövetség változtatni akar, elfogadja.