Judit
2 °C
7 °C

A Barcelona háborút indít a FIFA ellen

2015.01.07. 20:23

Hivatalosan is megszakítja a Barcelona minden kapcsolatát a FIFA-val, jelentette be a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu, arra az időre, amíg a klubot szankciókkal sújtják – vagyis legalább 2016-ig, hiszen addig nem igazolhatnak új játékosokat a Nemzetközi Sportdöntőbíróság által is jóváhagyott döntés értelmében.

Bartomeu, aki délután azt is közölte, hogy klubnál előrehozott elnökválasztást tartanak majd nyáron, az első lépést is megjelölte: jövő hétfőn senki nem képviseli majd hivatalosan a csapatot a vezetőségből az Aranylabda-díjátadón, ahol Lionel Messi a végső három jelölt egyike.

„Nem megy az elnök, az alelnök, de egyetlen igazgató sem. Majd valaki más képviseli a csapatot.”

Emellett az elnök egy éles hangvételű levelet is küld majd a FIFA első emberének, Sepp Blatternek, amiben kifejezi elégedetlenségét a klubot sújtó büntetések kapcsán, írja az El Mundo Deportivo. Bartomeu szerint ugyanis olyan dolgok miatt büntetik őket, amihez nincs közük, a papírmunkát ugyanis nem a klub végezte, de odáig nem merészkedett, hogy egyértelműen a spanyol szövetséget hibáztassa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?