Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Gerrard maradt volna, ha előbb marasztalják

2015.01.07. 18:05

Steven Gerrard a szezon végén elhagyja eddigi egyetlen klubját, a Liverpoolt, de most kiderült, hogy a nyáron örömmel meghosszabbította volna szerződését, ha a klub is ezt akarta volna. 

Egészen pontosan azt mondta, hogy

"Ha a szezon előtt elémrakják a szerződés-hosszabbítást, rögtön aláírtam volna. Angliában vonultam volna vissza, hogy aztán minden erőmet a Liverpoolra áldozzam. De ez már csak feltételes mód marad"

Ezt a Liverpool Echónak nyilatkozta a 34 éves futballista, aki a Los Angeles Galaxyhez tart, David Beckham is ebben az amerikai klubban játszott évekig. A szezon előtti ajánlat helyett novemberben kezdtek el vele tárgyalni, de Brandon Rodgers vezetőedző már akkor leszögezte, hogy nem garantálják a helyét a kezdőcsapatban.

A szakember korábban is jelezte már középpályásának, hogy az ügyben beszélniük kell, számított erre a beszélgetésre. Gerrard ismét elmondta, nem volt konfliktus közöttük, csak azt bánja, hogy nem korábban kezdték el a közös munkát. 

"Ha egy meccset kihagytam volna, akkor sorban jött volna a többi is, tisztában voltam, hogy egyre rosszabb lett volna az egész" - mondta a játékos. Elismerte, ha csak rotációban dobták volna be időnként, nem lett volna annyira motivált. 

Azt is megjegyezte, hogy jó lesz egy kicsit kimozdulni Liverpoolból, ahol mindenki ismeri. Ennek ugyan megvannak az előnyei, de a sarki boltba sem tud kimenni nyugodtan, és akkor ott vannak még a róla szóló pletykák, amik hozzá is eljutnak. Ezért is várja, hogy egy olyan városban éljen, ahol nem ismerik fel, és a lányainak is sok új élményben lesz részük. 

"Óriási megtiszteltetés volt csapatkapitánynak lenni. Amíg élek, Liverpool-szurkoló leszek, itt váltak valóra az álmaim" - nyilatkozta a lapnak. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!