Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Tizenegyesdrámában verte a City a Liverpoolt a Ligakupa-döntőben

2016.02.28. 20:24

A Liverpool és a Manchester City az angol Ligakupa döntőjét játszotta vasárnap délután a Wembley-ben, ahol az első komoly lehetőség a Cityé volt: a 22. percben Agüero leshatáron kapta a labdát, két Liverpool-védő mellett is eltolta, és a bal alsót vette célba, de Mignolet hatalmas bravúrral kapufára tolta a labdát.

A Poolnál hamar változtatni kellett: le kellett cserélni a védő Sakhót, aki valószínűleg agyrázkódást szenvedett, ennek ellenére a pályán maradt volna, kisebb dührohamot kapott, amikor lehozták.

A szünetig egyik csapat sem talált be, viszont a második félidő rögtön egy City-góllal indult: Sergio Agüero gurította le a labdát a jobb szélen üresen érkező Fernandinhónak, aki egyből lőtt, a labda a Liverpool-kapus Mignolet alatt ment be. 

A 60. percben jöhetett volna a második: a korábbi Liverpool-játékos Sterling óriási ziccert rontott. A Liverpool a 83. percben jött vissza a meccsbe: egy kapufáról kipattanó lövést Coutinho vágott be.

Őrült rohanás kezdődött: a Citynek és a Liverpoolnak is volt veszélyes lövése, a Poolnál Mignolet kétszer is nagyot védet. Viszont maradt az 1-1 a rendes játékidő végéig, úgyhogy hosszabbítás következett. Az első tizenöt perc legnagyobb helyzete a Cityé volt: Agüero ziccerben a hosszúba pöccintett volna, de Mignolet bele tudott piszkálni a labdába, nagy bravúr volt ez is. 

A hosszabbítás második félideje már a Liverpool-rohamokkal indult, a legveszélyesebb megmozdulás Origié volt, aki közelről fejelhetett, de Caballero védett. A tempó továbbra is nagy volt, nem lehetett észrevenni, hogy 110 perce játszanak a csapatok. A türelem viszont már fogyott, percekkel a vége előtt Lallana és Touré balhézott össze: a liverpoolos egy csúnya szerelés miatt ugrott neki az ellenfelének, aki majdnem földhöz vágta. 

A mozgalmas hosszabbítás gólok nélkül ért véget, így jöttek a tizenegyesek. 

  • a Liverpool kezdett, Emre Can higgadtan bepörgette a labdát.
  • a Citytől a gólszerző Fernandinho a kapufát találta el
  • a poolos Lucas lövését védte Caballero
  • a citys Navas lövése pont befért a jobb alsóba
  • Coutinho pocsékul lőtte a sajátját, újabb poolos 11-es maradt ki
  • Agüero lövése hajszálpontos volt a bal kapufa mellé
  • Lallana jött a Pooltól, ez is kimaradt, Caballero nagyot védve odaért a labdára
  • Yaya Touré belőtte a sajátját, ezzel megnyerte a Ligakupát a Manchester City

A Manchester City története negyedik Ligakupáját nyerte.