Túl a nyitómeccsen, szombaton már három mérkőzést láthatunk. Addig meg itt találhat meg mindent, ami érdekes, köztük a fél Marseille-t felforgató angol-orosz szurkolói összecsapás részleteit.

A szombati eredmények:

  • Albánia-Svájc, 0-1
  • Wales-Szlovákia, 2-1
  • Anglia-Oroszország, 1-1

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Valószínűleg mi is románbíróznánk ilyen helyzetben. Ebben a cikkben van egy nyilatkozatcsokor, hogy most igaza volt, vagy nem a legjobb magyar játékvezetőnek. Oli Kahn a kapusok szemszögéből közelített, egy nyugalmazott német bíró épp ellenkezőleg.

  • Az UEFA honlapjának nyilatkozott Marko Arnautović osztrák csatár. Mint minden játékos, a legjobbat akarja kihozni magából, amire csak képes, mondta alátámasztva azt, hogy a lehető legtovább szeretnének versenyben maradni az Eb-n, és ehhez minden meccsükhöz azonos lelkierővel állnak neki. Azt azonban már nem árulta el, hogy konkrétan milyen eredménnyel lenne elégedett. Az idei szezonja nagyon jó volt a Stoke-nál, és reméli, ezen az Eb-n is tartani tudja a formáját . Aztán meglátják, hogy ez elég volt-e vagy nem.

      David Alabáról is ejtett néhány szót, nagy tapasztalatot szerzett a Bayern Münchennel, nagyon magas szinten játszik, és reméli, az Eb-n szintén. Nagyon fontos szerepe van a középpályán, és reméli, semmi baj nem lesz vele. Ugyanezeket a panelleket mondta el Christian Fuchsról, aki a Leicester Citytől érkezik, és  Arnautović  ámuldozott még egy sort azon, hogy a Leciester megnyerte a PL-t.

  • Az Instatot nagyon szeretem, ha meg kell ítélni egy játékos teljesítményét, nemcsak én, hanem a menedzserek is. Nagy Ádámnak is volt egy igen jó meccse Elefántcsontpart ellen, és a számok is alátámasztották ugyanezt. 252-es indexe a legjobb volt.

    Hát most Payet is olyat kapott, amit ritkán lehet látni egyszerű bajnokin.

    397.

    Pedig nem passzolt kimagaslóan, sőt. A 76 százalékos arány átlag alatti.

    Na, de 7 sikeres kulcspasszt adott, 4-szer hibázott fontos helyzetben.

    8 csele sikerült, 2 nem.

    11 párharcot megnyert, 9-et elveszített.

    3 keresztlabdája sikeres, 2 sikertelen. 

    A román gólszerző Stancu 222-es értéket kapott.

  • Hát Zara Larsson. 18 éves és nem francia, hanem svéd. 10 évesen már feltűnt egy svéd tehetségkutatóban.

    És énekelni fog még elég sokáig.

  • Két magyar állítja ezt. Jámbor Máté és Szabó Dávid.

    Amit tudni kell róluk: 63 százalékban eltalálták a számításaik alapján készített modell - amelyik elég sok mindenre kitér - a végeredményt.

    A lényeg, három zakóval jövünk haza. Spanyol-francia döntő lesz, és a spanyolok sorrendben harmadszor is örülhetnek. Ilyen amúgy még nem volt.

    Akit bővebben érdekel, itt megnézheti.

  • Na nem az a Mészáros. Hanem Karol. 

    Akár eposzi jelző is lehet majd a neve mellett, nagy munkabírású, rendkívül gyors. Így jellemzi ugyanis őt a Debrecen hivatalos honlapján.

    Az U21-es szlovák válogatottban is szereplő csatár az EL-ben is játszhat természetesen.

    A szlovákok Bordeaux-ban mutatkoznak be 18 órától.

  • Tessék, itt van a "labda gömbölyű" és a "lövésből lesz a gól" után egy újabb:

  • Ha egy istállóban kakas jön a világra, ahogy növekedik, akkor is kakas marad, nem pedig marha.

    Ezzel a velős kijelentéssel indított Mergin Mavraj albán védő, amikor a nemzeti kérdéseket feszegették nála az újságírók.

    Mavraj már Németországban nőtt fel, az U21-es német válogatottban kétszer is pályára lépett, jelenleg is a Köln védője

    A 30 éves játékos 2012 óta 23-szor szerepelt az albán válogatottban, erre utalt az állatos hasonlattal. Nem veszítette el a gyökereit.

    Bár nyilván eléggé hálás a Kickers Offenbachnak, ahol futballistát képeztek belőle.

    Granit Xhaka, vagy Xherdan Shaqiri a példa ugyanakkor arra, hogy aki kakasnak születik, nem mindig marad kakas.

  • álltja Vicente del Bosque, aki szerint azt mondta, a spanyol csapat támogatja és együtt érez a klasszis kapussal, akiről kiderült, érintett lehet egy nemi erőszak-ügyben. A botrány tegnap robbant ki a spanyol sajtóban, de még 2012-re fatálható, amikor a vád szerint három spanyol U-21-es játékos szexre kényszerített két nőt egy madridi hotelben. De Gea kategorikusan cáfolja azt, hogy ő lett volna az, aki Isco és Iker Munain számára beszervezte volna a két nőt. 

    Fogalmam sincs, honnan jön ez az egész, és hogyan lett ebből sajtóhír.

  • A walesi szélső a csapat tegnap esti sajtótájékoztatóján a szlovákok elleni esélylatolgatás helyett alaposan kiosztotta a nagy csoport-riválist: 

    Szerintem jobban izzik bennünk a szenvedély és a büszkeség, mint bennük. (...) Az angolok még azelőtt esélyesnek kiáltották ki magukat, hogy bármit letettek volna az asztalra.

    Bale elmondása szerint elégedetten kuncogott, amikor látta a sorsolást, és azt is, hogy bár nagymamai vonalról elvileg az angolokhoz is beválogathatták volna, 

    ha soha nem kvalifikáltuk volna magunkat világversenyre, akkor sem játszottam volna az angoloknál.

  • Vendégelemzőnk, Beregi István alaposan körüljárta, miért szenvedett, és hogyan nyert  mégis a francia válogatott. 

  • Az ESET és Sicontact Kft. internetes biztonságtechnikával foglalkozó cégek közös közleményben figyelmeztetnek arra, hogy rengeteg oldal próbálja meg lehúzni az Eb-jegyre áhítozókat. Kétféle bevált módszer létezik:

    1. mivel mindenki az Eb-vel kapcsolatos kulcsszavakra keres rá, ezért a találatoknak legalább egy részét igyekeznek adathalász oldalakra terelni (már 0,1 százalék is óriási sikernek számít). Ezeken az oldalakon aztán 5000 euróért kínálnak jegyet (a hivatalosan kapható legdrágább jegy 895 euró, mondjuk nem értem, ki akarhat ennyi pénzért meccsre menni), és azonnal spybotok regimentjei indulnak a személyes- és bankkártya-adatok megszerzésére.
    2. spamgyanús levek közé olyan üzenetek érkeznek, melyek azt hirdeti, hogy "új jegyek érkeztek" vagy hogy "Ön nyert a sorsoláson". A naiv klikkelő pedig máris megérkezik a kalózoldalra, mely a felületes szemlélő számára valamilyen hivatalos honlapnak tűnhet.

    Mivel egyáltalán nem számít újdonság a jelentős eseményekhez kötődő hamis weboldalak működése, ezért az Európa-bajnokság szervezői egy olyan kiegészítővel is készültek, amely azonosítja a hivatalos és nem hivatalos jegyárusító oldalakat. Amúgy pedig a jegyek sorsolása véget ért, jegyvásárlással pedig kizárólag az UEFA honlapján próbálkozzon!

    (MTI)

  • Tegnap felhorgadt a csaknem száz éve fájó nemzeti sérelem a borászból kormánypárti képviselővé és Facebook-filozófussá vált Tiffán Zsoltban:

    Milyen alapon közvetíti a magyar köztévé a francia-román meccset? Tán jólesik a tisztelt szerkesztő uraknak, vagy hölgyeknek valamelyik himnusz? Európa kurvái, vagy Európa zsúrpubibai kellenek ide? Az embernek elmegy a kedve az egésztől.

    Majd pedig egy sakálos kép kíséretében tovább hőbörgött:

    Ugye, nem baj, hogy egyiknek sem drukkolok...? Sok jót ennek a két népségnek nem köszönhetünk! Hajrá Magyarok!

    Aztán jött a kijózanító reggel, és Tiffán gyorsan leszedte a két posztot, majd közölte, "feltörték" az oldalát. 

    Tegnap este valaki jogtalanul feltörte facebook-oldalamat, és olyan tartalmú üzeneteket helyezett el rajta, mellyel nem tudok azonosulni. Nem ez az első eset...! A nyitómeccset én is néztem, és szerintem nagyon jó volt! A két posztot ma reggel azonnal töröltem! Ez a facebook átka

  • Meghalt Garics György édesapja

    Idősebb Garics György, a Haladás korábbi kitűnő csatára, csapatkapitánya már nem láthatja osztrák színekben pályára lépő fiát a keddi meccsen,mert pénteken, 62 éves korában meghalt Szombathelyen.

    Aparol fiura garics gyorgy id
    Fotó: valogatott.blog.hu
  • A többiek a régi Jugoszlávián területén, Koszovóban és Macedóniában.

    Illetve öten Svájcban, Mavraj pedig Németországban.

    Svájcban egyébként 250 ezer albán él.

  • Taulant Xhaka albán színekben, Granit pedig svájci színekben lép pályára, az édesapjuk az egyetlen, aki nem veszíthet.

    A két évvel ezelőtti vb-n a két Boateng édesapja volt hasonló helyzetben, amikor egyik fia, Jerome a német himnuszt hallgathatta, míg a másik, Kevin-Prince a ghánait. Akkor döntetlen lett.

  • A Dortmundból a nyáron a Bayernhez visszaigazoló védő, Mats Hummels megsérült a kupadöntő, azóta nem volt a pályán.

    A németek első meccsén, vasárnap várhatóan nem kezd - Ukrajna ellen mutatkozik be a világbajnok -, de Löw asszisztense, Thomas Schneider arról számolt be, hogy már a labdás edzéseket is végezheti együtt a társaival.

  • A West Ham United Reunion szigetén született játékosa, Dmitri Payet volt a franciák játékának kulcsa péntek este.

    Ahogy látható, tőle nyolcszor indult értelmezhető támadás, míg az összes többi játékostól négyszer.

    Nem utolsósorban ő lőtte a győztes gólt is.

  • Az angol-orosz előtt többször kellett intézkedniük a városban, amikor a két vehemens szurkolótábor összecsapott.

    A meccs kilenctől kezdődik, remélhetőleg nem lesz komolyabb rendbontás. Ebben a stadionban rendezik a jövő szombaton a Magyarország-Izland meccset, ott azért békésebb hangulat várható.