2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Jönnek az Eb-n a negyeddöntők

  • A lengyel-portugál negyeddöntővel folytatódik az Európa-bajnokság.
  • Kassai Viktor kapta a német-olasz meccset.
  • Elkezdték az Európa Liga-szereplést a magyar csapatok, az MTK idegenben 1-1-et a kazah Aktobéval, a Videoton 3-0-ra ütötte ki a Zoriát Felcsúton. A Debrecen San Marinó-i ellenfelét verte 5-0-ra.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Furcsa döntést hozott az UEFA. Az európai szövetség úgy döntött, hogy nem lesz egy perces gyászszünet a negyeddöntők előtt, a isztambuli repülőtéren elhunyt áldozatok emlékére. Kedden, Európa harmadik legforgalmasabb repülőterén, az Atatürkön öngyilkos merénylők 41 embert megöltek és több százat megsebesítettek. Az áldozatok között 12 nem török állampolgár is van.

  • A Parsi SG-től távozó szakvezető is beszállt abba a harcba, amely az angol szövetségi kapitányi posztról szól. Egy másik franciát, az Arsenal menedzserét, Arséne Wengert is szóba hozták a pozícióval kapcsolatban.

  • Az egykori csatár, a most 42 éves Christian Vieri nem bánt szűken a dicsérő jelzőkkel, amikor az olasz válogatottról és annak kapitányáról, Antonio Contéről beszélt. Vieri elmondta, Conte elképesztő nagy stratéga, a válogatott pedig újra megtalálta a hitét.

    "Ha össze lehetne hasonlítani a 2004-es csapatot ezzel, az olyan lenne, mintha az éjszakát hasonlítanánk a nappalhoz. Szó szerint ugráltam örömömben a spanyolok elleni meccsen. Nagyon izgultam, de ilyen jól játszó olasz válogatottat még sosem láttam. Egy biztos, utazom Bordeaux-ba, a helyszínen akarom nézni a németek elleni meccset."

  • Az uefa.com rendre megtippeli a kezdőcsapatokat. A nemzetközi szövetség hivatalos honlapja szerint a lengyel és a portugál válogatott a következő felállásban kezdi a ma esti meccset:

    Lengyelország-Portugália, Marseille, Stade Vélodrome 21.00, v: Felix Brych (német)

    Lengyelország: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki - Milik, Lewandowski

    Portugália: Rui Patricio - Cedric, Fonte, Pepe, Guerreiro - Silva, William Carvalho, Sanches, Mario - Nani, Ronaldo

  • A csakfoci.hu érdekes összeállítást közölt, amelyben az Eb gólszerzőit szedte össze, méghozzá a klubhovatartozás szerint. Ezen a listán a Real Madrid áll a legjobban, játékosai eddig 9 gólt lőttek az Eb-n. Dzsudzsák Balázs klubja, a Bursaspor a harmadik. Íme a sorrend:

    9 Eb-gól: Real Madrid (Gareth Bale 3, Alvaro Morata 3, Cristiano Ronaldo 2, Luka Modric 1)

    4: Atlético Madrid (Antoine Griezmann 3, Yannick Ferreira Carrasco 1)

    3: Bursaspor (DZSUDZSÁK BALÁZS 2, Tomas Necid 1), Fenerbahce (Nani 2, Özan Tufan 1), Internazionale (Ivan Perisic 2, Eder 1), Norwich City (Robbie Brady 2, Wes Hoolahan 1)

    2: Arsenal, Barcelona, Besiktas Borussia Dortmund, Everton, Genclerbirligi, Hoffenheim, Manchester United, Southampton, Swansea City, Tottenham, West Ham

  • Egy meccsel - és innentől kezdve minden nap egy 21 órás meccsel - elkezdődnek a negyeddöntők az Európa-bajnokságon. Csütörtökön Marseille-ben Lengyelország és Portugália játszik a legjobb négy közé jutásért.