Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nevezzék el Ranieriről a Leicester stadionját

2017.02.24. 17:39 Módosítva: 2017-02-24 17:40:15

A Manchester United vezetőedzője, José Mourinho azt javasolta, hogy csütörtökön menesztett kollégájáról, Claudio Ranieriről nevezzék el a Leicester City stadionját.

"Ő írta a Premier League legszebb történetét, megérdemli, hogy a Leicester stadionját róla nevezzék el" - nyilatkozta Mourinho, aki pénteki sajtótájékoztatóján szolidaritása jeléül Claudio Ranieri nevének kezdőbetűit viselte az ingén.

A leicesteri stadion jelenleg a King Power nevet viseli, ez a klub thaiföldi tulajdonosainak cége.

"Engem is bajnokként menesztettek a Chelsea-től, óriási negatívumként éltem meg, úgyhogy átérzem Claudio helyzetét. Ráfizetett a sikereire" - tette hozzá a portugál tréner.

Az olasz Claudio Ranieri 2015 nyarán vette át a Leicester City irányítását, amellyel tavaly tavasszal bajnok lett, erre a szezon előtt ötezerszeres szorzóval lehetett fogadni Nagy-Britanniában. Csapata a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe jutott, és ott csak 2-1-re veszítette el az első mérkőzést szerdán a Sevilla otthonában, tehát maradt esélye a továbblépésre.

Ezzel szemben a Premier League-ben rendkívül gyengén szerepel az együttes, az elmúlt öt meccsén kikapott, és csak egy pont választja el a kieső zónától. A thaiföldi tulajdonosok egy hete még rendíthetetlen támogatásukról biztosították a trénert, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) az év legjobbjának választott.