Gizella
9 °C
14 °C

Nevezzék el Ranieriről a Leicester stadionját

2017.02.24. 17:39 Módosítva: 2017.02.24. 17:40

A Manchester United vezetőedzője, José Mourinho azt javasolta, hogy csütörtökön menesztett kollégájáról, Claudio Ranieriről nevezzék el a Leicester City stadionját.

"Ő írta a Premier League legszebb történetét, megérdemli, hogy a Leicester stadionját róla nevezzék el" - nyilatkozta Mourinho, aki pénteki sajtótájékoztatóján szolidaritása jeléül Claudio Ranieri nevének kezdőbetűit viselte az ingén.

A leicesteri stadion jelenleg a King Power nevet viseli, ez a klub thaiföldi tulajdonosainak cége.

"Engem is bajnokként menesztettek a Chelsea-től, óriási negatívumként éltem meg, úgyhogy átérzem Claudio helyzetét. Ráfizetett a sikereire" - tette hozzá a portugál tréner.

Az olasz Claudio Ranieri 2015 nyarán vette át a Leicester City irányítását, amellyel tavaly tavasszal bajnok lett, erre a szezon előtt ötezerszeres szorzóval lehetett fogadni Nagy-Britanniában. Csapata a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe jutott, és ott csak 2-1-re veszítette el az első mérkőzést szerdán a Sevilla otthonában, tehát maradt esélye a továbblépésre.

Ezzel szemben a Premier League-ben rendkívül gyengén szerepel az együttes, az elmúlt öt meccsén kikapott, és csak egy pont választja el a kieső zónától. A thaiföldi tulajdonosok egy hete még rendíthetetlen támogatásukról biztosították a trénert, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) az év legjobbjának választott.