Erzsébet
1 °C
4 °C

Barca: A Pool 200 millióról indította volna a licitet Coutinhóért

2017.09.02. 15:11

Bizalmatlansági indítvánnyal éltek a Barcelonánál a 2017-es nyári átigazolási időszak után, legalább ilyen eljárást indított a klub egyik tagja, Agustí Benedito, ezért a klub két igazgatója, Albert Soler és Robert Fernández szombaton rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, hogy a nyári átigazolások ügyében megosszanak néhány információt.

Bár lényegében mindenkit az érdekelt, hogy miért nem vették meg végül a Liverpooltól Philippe Coutinhót, Soler azzal kezdte, hogy elmondta, a Kínából megvásárolt Paulinhót valójában nem is 40 millió euróért, hanem 40 millió euróért és további záradékokért vették meg, tehát a brazil középpályás még drágább lehet.

Coutinho kapcsán elmondták, hogy

a Liverpool 200 millió eurót (183 millió font) kért a játékosért, ennyit pedig nem adhattak ki érte, hiszen egy ekkora vásárlással veszélybe sodorták volna a klub jövőjét.

Azt ugyanakkor elismerték, hogy a Neymarért kapott 222 millió euró alaposan felverte az árakat, minden csapat, akinél érdeklődtek, a piacinál sokkal magasabb árat kért a játékosért.

Csakhogy a spanyol focival foglalkozó szakíró, Guillem Balague azt írta twitteren, hogy a Barcelona áldozatként próbálta beállítani magát a szombati sajtótájékoztatón, és eléggé óvatosan kell bánni azzal az információval, miszerint egyszer

a Liverpool este 10-kor odatelefonált nekik, hogy 200 millió euróról indul a licit a brazilért.

A Barcelona állítása szerint ez a konkrét összeg elhangzott egy telefonhívás során, amikorra ők már eldöntötték, hogy nem veszik meg a középpályást, de sem azt nem közölték, hogy kivel beszéltek, sem azt, hogy pontosan mikor. Sőt, Balague állítása szerint a Liverpool augusztus közepén lezárta az ügyet, se ilyen hívást nem indítottak, se semmilyet nem kaptak, mert nem tudtak megegyezni a Barcelonával még a nagyságrendről sem.

Balague azzal zárta a twíteket, amivel mi is zárnánk: mindenki annak hisz ebben az ügyben, akinek szeretne, az egyetlen biztos, hogy Philippe Coutinho a 2017-18-as idényt a Liverpoolnál tölti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?