Külön bejáraton engedték be a Fradi-stadionban meglincselt ultrát

2017.11.07. 17:38

A Zoom szúrta ki, hogy a Digi Sport keddi Reggeli Start című adásának egyik vágóképén az látható, amint a szombati Ferencváros-Debrecen meccsen a gyanú szerint késelő, majd a tömeg által borzasztóan megvert szurkoló nem azon a kapun ment be a stadion területére, mint a nagyközönség.

A felvételen szürke melegítőt és szürke kapucnis pulóvert viselő alakról van szó:

Korábban is kaptunk arról információt, hogy a B. néven emlegetett drukker a Ferencváros stadionjának biztonsági szolgálatával ápolt kapcsolatának köszönhetően enyhébb ellenőrzésen esett át, mint a többi szurkoló.

A tévéadás egyik vágóképe részben megerősíti ezt a gyanút, a pár másodperces felvételen látható, hogy B. a forgókapuk melletti oldalkapunál, az úgynevezett "problémakapunál" vár beengedésre pár társával.

Ez a bejárat elvileg arra szolgálna, hogyha valakinek a rendes, kártyás beléptetéssel gondjai adódnának, akkor itt be tudjon menni

Az eset egyben különös megvilágításba helyezi a Fradi Security azon magyarázatát a kés becsempészéséről, hogy azt akár a farpofái között is bevihette bárki. 

Mint ismeretes, a Ferencváros-Debrecen mérkőzés szünetében az arcukat sállal, maszkkal eltakaró, valószínűleg a Fradi hazai meccseit addig bojkottáló ultrák egy 30-50 fős csoportja véres összetűzésbe került a vezetőség szimpátiáját élvező Halhatatlanok nevű ultracsoport vezetőjével, aki a gyanú szerint több szurkolót is megsebesített a nála lévő egy vagy két késsel, őt pedig a tömeg gyakorlatilag meglincselte, többek közt súlyos koponyasérüléseket okozva. Az esetnek két súlyos és egy könnyű sérültje volt a rendőrség közlése szerint. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport