16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Simeonéval a világ egyik legjobbja lettem, tartoztam neki

2018.05.17. 11:22

Antoine Griezmann, az Atlético Madrid klasszisa az Európa Liga döntőjében szerzett két gólja, valamint csapata 3-0-s győzelme után érthetően feldobottan nyilatkozott.

Ez volt az álmom, hogy a csapattársaimmal és Simeonéval megnyerjem a trófeát. Nagyon sokat tanultam tőle, még jobb játékost csinált belőlem, a világ egyik legjobbját. Remélem, még sok címet nyerek

- mondta a francia támadó, akinek nyári klubváltásáról - az FC Barcelona lenne a következő állomás - az elmúlt hetekben folyamatosan ír a spanyol sajtó, de ő most nem akart ezzel foglalkozni.

Nem ez a legalkalmasabb pillanat, hogy a jövőről beszéljek. Most inkább szeretném kiélvezni a pillanatot és ünnepelni a szurkolóinkkal.

Griezmann kifejtette, amikor 14 évesen elhagyta az otthonát, hogy a Real Sociedadban folytassa, minden erejével a futballra összpontosított.

A francia csatár 2005-től kilenc éven át játszott a baszkok korosztályos, majd felnőtt csapatában, negyedik szezonját teljesítette az Atletinél.

"Volt részem örömben és szenvedésben, de nagyon boldog vagyok." 

Az Atlético edzője szerint a győzelem visszaigazolása annak a következetes, elhivatott és sok munkának, amit az elmúlt években végeztek.

"Ez több mint egy trófea"

- mondta Simeone. 

Az Atlético Madrid harmadszor (2010, 2012, 2018) nyerte meg a második számú európai kupasorozatot, másodszor Simeone irányításával, akivel az elmúlt években kétszer (2014, 2016) kapott ki BL-döntőben a Real Madridtól.

Simeone a döntő hajrájában küldte pályára Fernando Torrest, aki a szezon végén távozik a klubtól. A 34 éves támadó a madridiak saját nevelésű játékosa. Az első csapatban a 2000/2001-es szezonban mutatkozott be, utána hat idényen át volt kulcsember. A szurkolók körében Kölyök becenéven emlegetett kedvenc angliai és olaszországi kitérő után 2015 elején szerződött vissza az Atléticóhoz, de már nem tudott stabilan maghatározó ember lenni.

"Nehéz elmagyarázni, mennyire boldog vagyok, hogy valóra vált a gyermekkori álmom" - nyilatkozta spanyolokkal világ- és kétszeres Európa-bajnok Torres, aki az EL-trófea előtt csak egy másodosztályú bajnoki aranyérmet szerzett az Atléticóval.

Arról is beszélt, hogy szerencsésnek tartja magát, mert karrierje alatt sok mindent megnyert, de fiatalon arra vágyott a legjobban, hogy régi csapatával, az Atléticóval nyerjen valami nagyot.

Torres szezon végi búcsújával kapcsolatban Simeone annyit jegyzett meg, hogy az utolsó bajnoki fordulóban az Eibart fogadják, és Torrest nagyon megünneplik.

"Torres nagyszerű örökséget hagy maga után" - dicsérte 34 éves játékosát.

Rudi Garcia, a Marseille edzője azt nevezte csapata legnagyobb hiányosságának, hogy játékosai nem tudták kihasználni a gólhelyzeteiket.

"Egy olyan csapat ellen, mint az Atlético, ezt nem lehet megtenni."

Elmondta: ellenfelük "a második félidőben egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt, és megérdemelten győzött". (Index/MTI)
     • Hírek
  • Hírek