Ödön
1 °C
11 °C

Videózás után átírta a pirosat az ellenfélnek

2018.09.03. 21:05

A futballban a videóbíró megjelenése valóban új fejezetet nyitott. Tavaly decemberben történt majdnem hasonló eset, akkor a Bundesligában, most pedig a portugál bajnokságban: már az öltözőfolyosóról hívtak vissza a pályára piros lapja után egy játékost. A VAR (Video Assistant Referee) segítségével visszavonták a kiállítás.

Csakhogy most nem csak visszavonták, hanem át is írták az ellenfél futballistájának.

A hétvégi eset Portugáliában történt, a Vitória Guimaraes-Tondela (1-0) meccsen. A hazaiak játékosát, Alhassan Wakasót állították ki egy becsúszós fault után. Videóról jól látszott, hogy nem Wakaso szabálytalankodott, hanem a vendégek játékosa, Cristiano Arango tartott és taposott rá durván ellenfele bokájára.

A bírónak szóltak, ezt az esetet nagyon meg kéne nézni, megtette, majd intett a játékoskijáróban várakozó Wakasónak, hogy visszajöhet. Visszavonta a második sárgát és ezzel együtt a pirosat, Arangót viszont azonnali piros lappal büntette, és leküldte.

Kissé időigényes és szürreális volt az eljárás, de végül is helyes döntés született.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?