Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rossi kiiktatná a szerencsefaktort

2018.10.01. 23:03

Azon dolgoznak a magyar labdarúgó-válogatottnál Marco Rossi és a stábtagok, hogy a csapat mérkőzésein minél kevesebb szerep jusson a szerencsének, árulta el a szövetségi kapitány hétfő este az M4 Sportnak adott interjújában.

Rossi elmondta, hogy a Nemzetek Ligája-csoportban a görögöket tartja a legerősebbnek, még akkor is, ha a két győzelemmel álló Finnország vezeti az állást. Ez leginkább a nagyszerű, ugyanakkor szerencsés kezdésüknek köszönhető – a finnek a magyarok elleni győzelemmel kezdtek, majd az észteket verték 1-0-ra.

A szerencse nagyon fontos az életünkben, és nem csak a futballban. Nekünk azért kell keményen dolgoznunk, azért kell jól végeznünk a munkánkat, hogy ennek minél kevesebb szerepe legyen. Az eddigi találkozókat figyelembe véve Finnország volt a legszerencsésebb: habár vannak jó képességű játékosai, és jó csapatról van szó, de jobban áll, mint megérdemelné

– idézte Rossit az MTI.

Az 54 éves edző meglátása szerint soha nem szabad megelégedni az eddigiekkel, és bár láthatóak voltak jó dolgok együttesétől a görögök ellen, az is nyilvánvaló, hogy van még miben fejlődnie.

„Az eredmény mindennél fontosabb, de dolgoznunk kell azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Ez most a feladatunk. Persze nem vagyunk varázslók, de intelligens csapatom van, a munka, a hozzáállás és az akarat meghozza gyümölcsét” – folytatta Rossi, hozzátéve, hogy

a győzelem nem tervezhető, de az igen, hogy olyan keretünk legyen, amely bátran, felemelt fejjel fut ki a pályára.

Éppen ezért olyan játékosokra van szüksége, akik mindent megtesznek a sikerért. Szerinte ez sem garancia a győzelemre, de az a csapat, amelyiknek a kvalitása mellett a hite is megvan a sikerre, nem kap ki mindig.

Az RB Leipzigből behívott Willi Orban kapcsán elmondta, jó, hogy egy topbajnokságból érkezik, kiváló játékos, és ahogy őt, úgy a többi kettős, hármas állampolgárt is szívesen látják a csapatban, de kényszeríteni senkit nem lehet, az a fontos, hogy az ő döntésük legyen, igent mondanak-e a felkérésre.

A magyar válogatott október 12-én Görögországban, három nappal később pedig Észtországban lép pályára a C osztály 2. csoportjában.