Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar himnusz még gondot okoz Willi Orbannak

2018.10.11. 08:38

Az RB Leipzig híroldala külön cikket szentelt a magyar válogatottban debütálására készülő csapatkapitányának, Willi Orbannak, a lipcse magyar-lengyel felmenőktől, Németországban született labdarúgójának. Az írás leginkább a himnusz ismeretének kérdésével foglalkozik, és kiderül belőle, hogy Orbannak egyelőre még döcögnek Kölcsey sorai, de a helyzet nem reménytelen.

Valamennyire ismerem, de még egy párszor meg kell hallgatnom, hogy énekelni is tudjam a szövegét. 

– írta le helyzetét a középhátvéd, akinek nincs túl sok ideje, mert a péntek esti Görögország elleni Nemzetek Ligája selejtezőn a kezdőcsapatba várják.

"Egy szép kaland elé nézek" – mondta Orban a rá váró első válogatott meccsről, illetve a magyar válogatottságról általában.

A 25 éves Willi Orban pályafutása során két U21-es meccsen lépett pályára német válogatottban, illetve a Bundesliga egyik legerősebb csapatának számító RB Leipzig csapatkapitánya, ám Joachim Löw sosem vette még csak számításba sem a felnőtteknél. A lengyel anyától és magyar apától származó, Vilmos Tamásként anyakönyvezett játékos végül feladta a várakozást, és Magyarország csapatát választotta.

A magyar nyelvtudásáról azt nyilatkozta csapata honlapjának, hogy gyerekként elég jól beszélte a nyelvet, azóta viszont sokat felejtett, de megpróbálja leporolni ismereteit, mert szeretne magyarul beszélni válogatottbeli társaival. Orban elmondta még, hogy a csapatba való beilleszkedését a Lipcsében védő Gulácsi Péter mellett az is segíti, hogy a válogatottnak külföldi edzője van Marco Rossi személyében.

"Jó hogy olasz az edzőnk, és ezért a beszédek angolul vannak" – idézte az cikk Orbant, akin persze ez a Himnusz tekintetében nem sokat segít.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas