Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kritikus állapotban a Liverpool-drukker, akit megtámadtak a Roma-szurkolók

GettyImages-950781498
2018.04.25. 09:02

Súlyos, kritikus állapotban van egy 53 éves Liverpool-szurkoló, akit még a keddi Liverpool-Roma BL-elődöntő előtt támadtak meg a vendég Roma drukkerei. A férfi fejsérülést szenvedett, kórházban ápolják. A támadás után a rendőrség egy 25 és egy 26 éves római szurkolót is őrizetbe vett emberölési kísérlet gyanúja miatt. További hét férfit tartóztattak le a támadással összefüggésben.

A BBC beszámolója szerint nagyjából 80 olasz szurkoló egy mellékúton megközelítette azt a területet, ahol a Liverpool-szurkolók gyülekeztek. A lap cikkében egy kép is látszik, amin egy szurkoló kalapácsot tart a kezében – kalapácsról több forrás is tett említést, a többség viszont övekkel támadt a hazai szurkolókra.

A Gazzetta dello Sport késelést is említett – ezzel egyébként pont az olasz szurkolókat mószerolná be, ha tényleg történt –, de az angol lapok nem írtak erről.

A Liverpool még a meccs napján elítélte az erőszakos cselekményeket, a Roma szerdán csatlakozott hozzájuk, azt írva, hogy elhatárolódnak attól a kisebbségtől, akik a támadásukkal szégyent hoztak a Roma-szurkolók többségére, és az ilyen cselekedeteket elfogadhatatlannak tartják.

Az elődöntő első meccsét a Liverpool nyerte 5-2-re, visszavágó május 2-án.

(Borítókép: Liverpool szurkolók a stadion előtt - fotó:  Clive Brunskill / Getty Images Hungary)