Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy liverpoolos se fér a Realba, 4-1 lesz

2018.05.23. 16:36

Teljesen egyértelmű Bajnokok Ligája-döntőre számít Vicente Del Bosque, aki 2000-ben és 2002-ben BL-t nyert edzőként a Real Madriddal.

"A Madridnak nagyszerű kerete van, a legjobb klub jelenleg Európában, és ezt meg is kell mutatnia szombaton. Nem látok olyan Liverpool-játékost, aki javítana a Real Madridon,

még Szalah sem"

- jósolta magabiztosan egy rádióműsorban a spanyolokkal világbajnok és kétszeres Európa-bajnok tréner, aki számszerű tippet is adott:

4-1 a Real Madridnak.

(Ennyire verték egy éve a Juventust.)

Közel sem ennyire határozott Rafa Benítez, aki 2005-ben nyert BL-t a Liverpoollal, majd 2015 második felében fél éven át a Real Madridot is irányította.

Rafa Benítez még Cristiano Ronaldo edzőjeként
Rafa Benítez még Cristiano Ronaldo edzőjeként

"A mostani Liverpool jobb, mint az enyém volt 2005-ben. Én 20 millió fontért erősíthettem, a mostani keret kimondhatatlanul értékesebb - elemezte az ESPN-nek. - Oké, nekem ott volt Gerrard, Xabi Alonso és a dolgos játékosok közül Hamann, remek egyensúlyban voltunk. De a mostani csapat is egyensúlyban van, csakhogy elöl van három olyan embere, akik egyedül képesek meccseket eldönteni. Nekem egy ilyenem volt, most három van."

Benítez természetesen a Mané-Firmino-Szalah támadótrióra gondol, akik temérdek BL-rekordot megjavítottak a döntőig.

Épp ezért Benítez úgy gondolja, a Liverpool képes legyőzni a Real Madridot.

A csapatszellem és az elszántság most is meglesz, ez a Liverpool sajátja. A Real minőségben és tapasztalatban ugyanilyen szinten van, de a Liverpool megcsinálhatja. Megvan bennük a szenvedély és nagyon akarnak.

A Real Madrid-Liverpool döntő szombaton 20:45-kor kezdődik.