Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zidane BL-döntőkkel búcsúztatja fiait a Realból

2018.05.27. 11:39

Egy időben a Real Madrid-vezetőedző Zinedine Zidane mind a négy fia a Real valamelyik korosztályos csapatában játszott, ám tavaly nyár óta már csak hárman maradtak Real-kötelékben, miután a legidősebb fiát, Enzót eladták a csapattól.

A középpályás elég szép búcsúajándékot kapott: apja benevezte a Juventus elleni BL-döntőre utazó keretbe, és bár a kispadra nem ülhetett le, a meccs végén együtt ünnepelhetett a társakkal mégy úgy is, hogy összesen egy meccsen játszott a felnőtt keretben, igaz, egyetlen kupameccsén be is talált.

2017 nyarán aztán az Alavésnek adták el Enzót a Realtól, de ott csak négy meccsig jutott, télen pedig már a Lausanne Sporthoz került a svájci első osztályba.

A 2018-as BL-döntőre nevezett Real-keretben megint volt egy Zidane: a kapus Luca, aki kezdőként léphetett pályára a szezon utolsó bajnokiján a Villarreal ellen, ezzel ő is megkapta egy meccsét a felnőtt Realban, majd a BL-döntős nevezést is.

Mivel Luca már 20 éves, kiöregedett a Real U19-es csapatából, és bár a tartalékoknál, a Castillában játszhat idősebben is, könnyen lehet, hogy Enzo sorsára jutva őt is eladják a nyáron.

Zidane két legkisebb fia egyaránt középpályás, Théo Zidane május elején lett 16 éves, a 12 éves Elyaz pedig már a 14 évesekkel játszik együtt a Real akadémiáján, nekik tehát van még pár évük a bizonyításra.