Dybala mentette meg a Juventust

2019.02.24. 16:57

Megszenvedett a Juventus a Bologna vendégeként, csak 1-0-ra sikerült megverni a kiesőjelöltet a Serie A 25. fordulójáénak vasárnapi játéknapján. 

Borzasztó napot fogott ki a címvédő, a bajnokság 18. helyen tanyázó Bologna abszolút partiban volt a torinói csapattal. Sőt: a kiscsapat többet birtokolta a labdát, többször próbálkozott lövéssel, az 55. percben pedig Ibrahima Mbaye kis híján a vezetést is megszerezte, de az ötösön belül nem tudott a kapuba találni.

A Juventus szinte teljesen veszélytelen volt az ellenfele kapujára, Cristiano Ronaldót tökéletesen kivették a játékból a Bologna védői. Allegri emiatt kénytelen volt változtatni, a 61. percben érkezett Paulo Dybala Alex Sandro helyére, a csere pedig bejött: az argentin a 67. percben megszerezte a vezetést a csapatának.

A vezetés megszerzése után sem tudta uralni a meccset a Juve. Olyannyira nem, hogy a mérkőzés végén beszorult a saját kapuja elé, Nicola Sansone pedig a 91. percben csak Perin óriási bravúrja miatt nem tudott kiegyenlíteni.

A Bologna – ahol Nagy Ádám a padon ülte végig a meccset – végül nem tudott egyenlíteni, így a Juventus 1-0-ra megnyerte a találkozót.