A Real-elnök 4 hónap alatt lerendezte a válogatottat és a történelmi Real Madridot

2018.10.30. 10:58

Florentino Perez Real Madrid-elnök hétfőn megvált Julen Lopeteguitől, a csapat eddigi edzőjétől, Santiago Solarit nevezte ki megbízottként a helyére. Lopetegui alig négy hónapot töltött a klubnál pocsék eredményei miatt, és együtt kell élnie vele, hogy négy hónapon belül a spanyol válogatottól és a Madridtól is kirúgták.

A spanyoloktól botránnyal távozott 1 nappal a nyári vb kezdete előtt, a szövetség elnöke menesztette, mert Lopetegui elhallgatta, hogy aláírt a Realhoz. Annak ellenére szerződött le, hogy két héttel korábban a válogatottnál hosszabbított 2020-ig.

Lopetegui és Perez a Real-edző madridi bemutatásán, júniusban
Lopetegui és Perez a Real-edző madridi bemutatásán, júniusban

Perez akarta, hogy már a vb előtt bejelentsék Lopeteguit, ha titkolják még pár hétig, a kapitány végigvihette volna a vb-t, aminek a spanyolok esélyesként indultak neki. Így az új, sebtiben megbízott kapitánnyal, a kényszerből kinevezett Fernando Hierróval már a 16 között kiestek, Oroszországtól kaptak ki 11-esekkel.

Nem véletlenül tette fel a kérdést Twitteren Marc Crosas, egy Barca-nevelésű exfutballista a Real 5-1-es barcelonai veresége után:

"Tiszta a lelkiismerete, Florentino? Négy hónapon belül tönkretette a spanyol válogatottat és a történelem legjobb Real Madridját."

Lopeteguivel két legyet ütött egy csapásra, a válogatott nélküle, a Real vele ment a levesbe.

Ráadásul az utóbbi hetekben az is kezd kiderülni, hogy a Madriddal zsinórban három BL-t nyerő Zinedine Zidane edző szintén Perez miatt mondott le egy héttel a harmadik BL-győzelme után: Gareth Bale miatt támadt nézeteltérésük.

Ha még ehhez hozzávesszük, hogy hétfőn Cristiano Ronaldo konkrétan elmondta, ő is Perez miatt lépett le, akkor Crosas kérdése végképp betalál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?