Jolán
2 °C
4 °C

Suárez súlyos sportszerűtlenségét kellett volna megnézni VAR-ral

2018.07.01. 16:19

Pont arra nem használják a VAR-t, amire nagyon kéne.

Az uruguayi válogatott csatára, Luis Suárez a Portugália elleni nyolcaddöntő első félidejének végén nagy fájdalmak közt, a fejét fogva zuhant a gyepre, miután egy fejpárban hátulról nekiütköztek. Raphael Guerreiro volt a vétkes, aki lekésett a labdáról, beleszállt az uruguayiba.

Godin a bírónál reklamált, Suarez zihálva szenvedett a fűben, Ronaldo meg elkerekedett szemmel mutatta, hogy ő látta, és semmi nem volt. Egy perc és 43 másodperc volt hátra a félidőből ekkor, mire Suárezt meggyógyították egy vizeskulacs segítségével, szinte le is telt a 45 perc.

A kényszerszünet nagy ajándék volt az 1-0-s előnyben lévő dél-amerikaiaknak. Persze nem is a véletlennek köszönhették, hanem Suarez arcátlan alakításának. Elég egyszer megnézni a lassítást, hogy nyilvánvalóvá váljon dolog. A portugál hozzá sem ért a fejéhez, de még a tarkójához sem, a névfeliratnál magasabban nem is ért Suárez hátához. A földre esve verte be a fejét, mivel már a levegőben két kézzel fogta, annyira fájt neki.

Ha valamit, akkor az ilyen jeleneteket kéne jobban büntetni a videóbíró bevonásával. Suárez szándékosan olyan sérülést imitált, ami miatt nem lehetett folytatni a játékot, és az orvosi stáb a pályán láthatta el. Rengeteg idő ment el vele. Emellett még az ellenfelét is figyelmeztethették, esetleg ki is állíthatták volna, ha a bíró szándékosságnak véli a szabálytalanságot. További veszély, hogy a gyakorlat elharapódzása esetén a tényleges sérüléseket sem vennék idővel komolyan.

Most hogy minden adott lenne a szimulálók büntetésére, miért nem vetik be ellenük is a VAR-t?

A mérkőzést 2-1-re Uruguay nyerte, és ezzel bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?