Ida
5 °C
7 °C

Megint nem lőtt gólt, maradt második a Liverpool

2019.03.03. 19:45 Módosítva: 2019.03.03. 22:40

Hiába verte rommá szerdán a Liverpool a Watfordot, az elmúlt időszakban túl sokszor játszott gól nélküli döntetlent Klopp csapata, aminek természetesen a City örülhetett, így ugyanis szombaton sikerült beelőzniük legfőbb riválisukat a tabellán. A Poolnak vasárnap az Evertont kellett volna vernie, hogy visszatérjenek az élre, de hiába voltak helyzeteik, végül megint csak egy futotta az erejükből.

A meccset a Liverpool kezdte jobban, fél óra után pedig egy labdaszerzést követően Szalah előtt volt ott a lehetőség, hogy megszerezze a vezetést. Az egyiptomi teljesen egyedül törhetett a kapura, de túlságosan kisodródott, így nem tudta eltenni az érkező Pickford mellett a labdát.

A második félidőben aztán megint ő került helyzetbe, de sikerült szerelni, később pedig Fabinhótól pattant el egy labda a tizenhatoson belül. A hajrában aztán Lallanát is pályára küldte Klopp, de így sem tudott gólt szerezni a csapata, így egy pontot ugyan elcsentek a hazaiaktól, de ezzel nem tudták visszaelőzni a szombaton győzni tudó Cityt.

Maga a meccs egyébként nem volt különösebben izgalmas, de egy érdekességet azért ki lehet emelni: ez volt a 200. a két csapat Mersey-parti derbi néven emlegetett bajnoki találkozóiból, ezzel pedig ez a derbi lett a második, ami elérte ezt a számot – az első egyébként az Aston Villa-Everton, abból összesen 202 volt eddig.

A másik két vasárnapi meccsen a Leicester az utolsó pillanatban kapott ki a Watfordtól, a Chelsea pedig ugyan megszenvedett a Fulham ellen, de végül megszerezte a három pontot.