Magyarország-Horvátország

A magyar-horvát Eb-selejtező percről percre

Index
2019.03.24. 18:04
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 4’

    A kaputól úgy 30 méterre kaptak szabadot a horvátok, Modric beemelte a kapu elé, ahonnan Lovren fejelte ki az alapvonalról túlra, nem volt veszélyes kísérlet.

  • 2’

    Saját térfelükön passzolgattak, aztán Lovrent próbálták indítani a jobb szélen. Egyelőre nem rontottak neki a magyar csapatnak.

  • 18’

  • Marco Rossi a kezdőbe jelölte Dzsudzsák Balázst, aki így századszor futballozik a magyar válogatottban. A kapitány még három másik helyen változtatott, kikerült Korhut, Land, Kleinheisler és Kalmár is. Dzsudzsák mellett így Baráth, Pátkai és Szoboszlai lesz új kezdő a csapatban.

    Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Willi Orbán, Kádár Tamás - Pátkai Máté, Nagy Ádám - Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Nagy Dominik - Szalai Ádám

  • Kalinic - Barigic, Vida, Lovren, Jedvaj - Brozovic, Modric, Perigic, Rakitic, Rebic - Kramaric

  • A vb-ezüstérmes horvátok csütörtökön megszenvedtek Azerbajdzsánnal, csak 2-1-re nyertek. Egy újabb győzelemmel, de már egy döntetlennel is biztosan a csoport élére kerülnének, mert a magyarokat legyőző Szlovákia 1-0-s vereséget szenvedett Walestől a második fordulóban. Az ötcsapatos csoport miatt Wales csak most kapcsolódott be a küzdelmekbe, ma Azerbajdzsán a szünnapos.

  • Délután a belvárosi Gozsdu udvarba ment összeveretni magát Horvátországot népszerűsíteni Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnök (pirosban). Nagy futballrajongó, a nyári moszkvai világbajnokságon is többször feltűnt.

  • Zlatko Dalic szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy agresszív és motivált magyarokra számít, szerinte nem is voltak olyan rosszak Szlovákia ellen. A játékosai közül Szalai Ádámot és Willi Orbánt emelte ki.

  • Magyarország a horvátok ellen játssza második Eb-selejtezős mérkőzését. Jelenleg az ötcsapatos csoport utolsó helyén áll Rossi válogatottja, de már egy döntelennel elmozdulhat innen. A Szlovákiától elszenvedett 2-0-s vereség miatt a magyaroké a legrosszabb gólkülönbség.

    A világbajnoki ezüstérmes Horvátország ellen persze nem lesz könnyű dolguk Dzsudzsákéknak, de Rossi kapitány korábban azt mondta, ezen a meccsen is győzelemben gondolkodik. Annyit már elárult, hogy minél fentebb fog védekezni csapata.