Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Sem Dárdai, sem Détári nem fogható Szalaihoz

2019.04.23. 11:32

A szombati bajnokin a Hoffenheimben gólt szerző Szalai Ádám lett az első magyar futballista, aki 50 gólig jutott a Bundesligában. A magyar válogatott csatára a Hoffenheimben már 22 gólnál jár, korábban a Mainzban 21, a Schalkéban 7 gólig jutott, a Hannoverben fél év alatt nem talált be.

Szalai mögött a Mol Vidi jelenlegi játékosa, Huszti Szabolcs áll. A középpályás a 2006/07-es idénytől szerepelt a Hannoverben, majd a Frankfurtban. Hannoverben összesen öt idényt húzott le, négyéves zenites kitérővel. Kétszer is eljutott tíz gólig egy szezonban, 37-szer talált be, az Eintrachtban volt még két gólja.

A 31 éves Szalai 2010 óta szerepel a Bundesligában, a harmadik helyezett Lisztes Krisztián tíz és fél szezont húzott le, a Werder Bremennel bajnokságot is nyert. Szalai olyan játékosokat előz még a listán, mint Dárdai Pál, vagy Détári Lajos, illetve az egykori Ferencváros-futballista Varga Zoltán.

Szalai e remek teljestménytől függetlenül sem biztos, hogy Hoffenheimben marad. A jövőjével kapcsolatban a Sport tv-nek nyilatkozott:

 „A jövőmmel kapcsolatban jelen pillanatban még nem tudok semmi biztosat mondani, pár hétbe még beletelik majd, amíg biztos választ tudok arra adni, hol fogom folytatni. Azt, hogy mi van a szerződésben, csak én tudom és a Hoffenheim, úgyhogy erre most nem kívánok reagálni. Biztos vagyok benne, hogy pár héten belül ez tisztázódni fog, és akkor”

„Minden profi játékos szeretne a Premier League-ben játszani, azonban a karrierem úgy alakult, hogy ennyi ideje itt vagyok a Bundesligában, ezért az elsődleges célom az lesz, hogy maradni tudjak a Bundesligában. Ha pedig ez nem történik meg, akkor megnézzük, milyen lehetőségeink vannak.”

A legtöbb magyar Bundesliga-gólt jegyző játékosok

  • 1. Szalai Ádám (Mainz, Schalke, Hannover, Hoffenheim) 50 gól,
  • 2. Huszti Szabolcs (Frankfurt, Hannover) 39,
  • 3. Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart, Werder Bremen, Mönchengladbach) 20,
  • 4. Szabics Imre (VfB Stuttgart, 1. FC Köln, Mainz), Hajnal Tamás (Schalke, Karlsruhe, Dortmund, VfB Stuttgart) és Dárdai Pál (Hertha BSC) 17,
  • 7. Vasile Miriuta (Energie Cottbus) 15,
  • 8. Détári Lajos (Frankfurt) 11,
  • 9. Willi Orban (Kaiserslautern, RB Leipzig) 10,
  • 10. Varga Zoltán (Hertha BSC) 9