Edina
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

A Fradi 65 milliót fizetett a két hét múlva ingyen igazolható futballistáért

2019.06.20. 10:20

A Ferencváros labdarúgó-csapata leigazolta Michal Skvarkát, a szlovák MŠK Žilina csapatkapitányát. A 26 éves, kétszeres szlovák válogatott középpályás a klubjával kétszer nyerte el a szlovák bajnoki címet, egyszer pedig a szlovák kupát. Skvarka a nevelőklubján, a Zilinán kívül csak két másik szlovák együttesben fordult meg, azaz először állt légiósnak.

Michal Skvarka
Michal Skvarka
Fotó: Fradi.hu

Az idei szezont negyedikként záró Zilina játékosa 26 bajnoki mérkőzésen kilenc gólt és tíz gólpasszt szerzett, utóbbi eredménnyel második volt a liga rangsorában. A kupában hat meccsen hat gólpassz az idei mérlege a műfajban specialistának számító Skvarkának, akit már a tavaly is majdnem megszerzett a Fradi, ám akkor egy erdei futás közben szerzett súlyos térdsérülés az utolsó pillanatban keresztülhúzta a számításokat.

Mint a játékos ügynöke a SPORT.sk szlovák sportoldanak szerdán nyilatkozta, részben a Fradi kitartó érdeklődése miatt választotta a magyar bajnokot a játékos, részben azért, mert így volt klubja is jól járhatott a távozásával.

Skvarka szerződése ugyanis 2019 decemberében lejár, így a szabályok szerint előtte hat hónappal már elkezdhetett volna tárgyalni a potenciális kérőivel, sőt meg is egyezhetett volna a kiválasztott klubbal a fél évvel későbbi ingyenes váltás feltételeiről.

Két hét múlva már bárkihez aláírhatott vona ingyen, de neki fontos volt, hogy a Zilina is jól járjon a távozásával. Volt egy klub, amelyik a körülmények ellenére fizetni akart érte, és Skvarkának hála így az MSK pénzhez jutott.

"Mindez persze azt is mutatja, hogy mennyire akarta őt a Ferencváros. Szerintem mindkét fél elégedett lehet" – mondta Martin Petras a szlovák sportoldalnak, míg a játékos a Bajnokok Ligájában való szereplés álmát említette fő motivációként, illetve a klub nemzetközi ambícióit, amik egybe estek az ő vágyával, hogy egy magasabb szinten is kipróbálja magát. 

Skvarkáért a SPORT.sk szerint 200 ezer eurót – mintegy 65 millió forintot – fizetett a Fradi, ez az összeg a játékos teljesítményének függvényében még magasabb is lehet. Mivel a futballista értéke a transfermarkt becslése szerint jelenleg 650 ezer euro, így Skvarka megvásárlása még jó üzletnek bizonyulhat a jövőben.