Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Vizsgálat indul a Barcelona ellen Griezmann leigazolása miatt

2019.07.20. 09:52

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) vizsgálatot indít a Barcelona ellen Antoine Griezmann átigazolása miatt - szúrta ki az Nso.hu. A katalán Sport számolt be a hamarosan induló vizsgálatról, amelynek tétje nem kevés pénz.

Az Atlético Madrid francia világbajnok futballistájának leigazolását hivatalosan július 12-én jelentette be a Barcelona. Griezmann már május 14-én tájékoztatta az Atléticót, hogy távozni szeretne, de a madridi klub egy közleményében megjegyezte, tudomása szerint Griezmann már márciusban megállapodott a Barcelonával.

Ezzel egyrészt megszegte a szabályokat, másrészt így a Barcelonának a július elseje előtti 200 millió eurós kivásárlási árat kellene kifizetnie az Atléticónak, nem pedig a július utáni 120 millió eurót.

Griezmann szerződésében ugyanis szerepelt egy záradék, miszerint a 200 millió eurós kivásárlási ára július elseje után 120 millió euróra csökken.

A spanyol szövetség annak ellenére is vizsgálatot indít az ügyben, hogy az Atlético Madrid hivatalos panaszt egyelőre nem nyújtott be.