Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Hihetetlen mozdulattal, estében lőtt gólt Kane

2019.09.21. 15:25

Emlékezetes góllal szerezte meg a vezetést szombaton a Premier League hatodik fordulójában a Tottenham a Leicester City otthonában: Harry Kane hosszú métereken át tartó bukdácsolás után, már elesve talált a hazai csapat kapujába páratlan mozdulattal.

Az eset az első fél óra végéhez közeledve történt, a Tottenham egy félpályáról érkező labdából indított jó támadást, de Szon Hungmin gyorsan felismerte, hogy eléggé kisodródott a két védő közé érkezett labdával. Ahogy azt is jól ismerte fel, hogy a mögötte érkező Harry Kane nagyobb helyzetben van, így sarokkal tálalt a csatárnak, aki három védő között, nagyot esve ért a tizenhatoson belülre. A lendület átvitte a védők között, a Leicester City kapusa, Kasper Schmeichel pedig későn indult a labdára, így Kane estében még valahogy el tudta indítani a gólt hozó lövést.

A teljesen kitekert mozdulat leginkább a visszajátszásból látszik.

A nem mindennapi találat után a Tottenham el is dönthette volna a mérkőzést, de Serge Aurier gólját milliméteres les miatt elvette a videóbíró. Ez meg is akasztotta a Tottenhamet, ami nem tudta tartani a hajrára rákapcsoló Leicester City gólját: a hazai csapat a 70. percben előbb Ricardo, majd a 85. percben Maddison góljaival fordítani tudott, és 2-1-re nyertek.

A Leicester City ideiglenesen második, a szombaton később játszó Manchester City hamar visszaelőzheti őket. A Tottenham az 5. helyre csúszott vissza.

15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft