Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Emberölés gyanúja miatt tartottak házkutatást Maradona orvosánál

000 8W64RC
2020.11.29. 20:20
Az argentin nyomozó hatóság emberölés gyanújával házkutatást tartott vasárnap a négy napja elhunyt Diego Maradona orvosának lakásán és rendelőjében – írja a BBC.

A Buenos Aires-i rendőrség vasárnap átkutatta Leopold Luque házát és magánklinikáját, ahol Diego Maradonát kezelték a halála előtti napokban – a nyomozók gondatlanságra utaló jeleket kerestek. A Sky Sports beszámolói szerint mintegy 30 rendőr jelent meg vasárnap reggel az argentin főváros Belgrano nevű negyedében, ahol Leopold Luque lakik.

A San Isidro nyomozóiroda közleménye szerint Diego Maradona lányainak bejelentésére indult a nyomozás, amelynek során a szerdán szívrohamban elhunyt futballikon kezelésének körülményeit vizsgálják. Maradona agyából vérrögöt távolítottak el novemberben, a sikeres műtét után pedig alkoholfüggőségét kezelték.

A gyanú szerint Maradona otthoni gyógyulásához nem voltak meg a klinikáról való kiengedés feltételei, azaz

  • 24 órás, kábítószer-fogyasztásra szakosodott nővéri ellátás,
  • orvosi ügyelet, 
  • valamint defibrillátorral felszerelt mentőautó.

A nyomozók továbbá arra a kérdésre is keresik a választ, hogy Leopold Luque milyen gyakran látogatta meg Diego Maradonát a kórházból való hazaengedését követően.

A neurológus a helyi sajtónak elmondta, mindenben együttműködik a hatóságokkal, és ő mindig is a legjobbat akarta Diego Maradonának.

A világbajnok argentin futballista szerdán távozott az élők sorából, több ezren virrasztottak érte, csütörtökön pedig szűk körben el is temették. Öröksége azonban tovább él.

(Borítókép: Maradona és orvosa, Leopoldo Luque 2020. november 11-én.) 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport