Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Kómában van a belga City-drukker, akit honfitársai összevertek

2021.10.22. 14:13
Továbbra is kómában van, de stabilizálták az állapotát annak a belga Manchester City-szurkolónak, akit összevertek az angol csapat Club Brugge elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését követően.

Az ügyészség közlése szerint az eset kapcsán öt gyanúsítottat tartoztattak le, akik az E40-es autópálya melletti egyik benzinkút parkolójában életveszélyes sérüléseket okoztak a 63 éves drukkernek. Hármat szigorú feltételek mellett szabadon engedtek, ketten pedig továbbra is őrizetben maradtak.

A Blue Moon Belgium szurkolói csoport egyik vezetője, akit a helyiek Guidónak hívnak, a mérkőzés után, körülbelül este háromnegyed 11-kor két barátjára várakozott a benzinkútnál, amikor az ötfős csoport megközelítette. Elvették a Manchester City logójával ellátott sálját, amelyet megpróbált visszaszerezni, ekkor pedig nagy erővel fejbe vágták. Életveszélyes állapotban szállították egy genti kórházba.

A Brugge hivatalos oldalán jelentette be, hogy elhatárolódik a támadástól, míg a Manchester City, valamint a játékosok (sőt a városi rivális United támadója, Marcus Rashford is) Twitteren üzent a férfinak és családjának.

A keddi meccset a Manchester City nyerte 5–1-re.