A West Ham futballistáját 180 óra közmunkára ítélték

2022.06.01. 13:38
Kurt Zoumát, a Premier League-ben szereplő West Ham United futballistáját 180 óra közmunkára ítélték, miután bűnösnek vallotta magát egy macska megrúgásában és megpofozásában. Az incidenst Zouma otthonában videón rögzítették, és testvére, Yoan tette közzé a Snapchaten.

A West Ham 27 éves védőjét öt évre eltiltották a macskatartástól is. A 24 éves Kurt Zouma a múlt héten a bíróság előtt elismerte, hogy két esetben szükségtelen szenvedést okozott egy védett állatnak azzal, hogy hasba rúgta és fejbe vágta.

A videón hallható, amint azt mondta a labdarúgó:

Esküszöm, hogy megölöm.

Sokba kerül az állatkínzás

Yoan Zouma elismerte, hogy részt vett bátyja bűntettében, és felbujtotta őt. A két bengáli kanmacskát ezt követően az RSPCA gondozásába adták, és Kurt Zouma beleegyezett, hogy új gazdához kerüljenek. Ügyvédje, Trevor Burke elmondta, hogy az állatokat az állatorvos jól gondozottnak minősítette.

A bíróság 250 ezer font (11 6185 000 forint) pénzbüntetést szabott ki Kurt Zoumára, aki az esetet követően bukta az Adidasszal kötött szponzori szerződését is – írja a Sky News.

Yoan Zoumának 80 követője volt a Snapchaten, és mindössze öt fiók nézte meg a felvételt, mielőtt néhány perccel a közzététele után törölték. Susan Holdham kerületi bíró elmondta a testvéreknek,

mindketten részt vettek ebben a gyalázatos és elítélendő cselekedetben ezzel a házi macskával szemben.

Holdham hozzátette, hogy mindkét férfi őszinte megbánást tanúsított.

A West Ham közölte, hogy a leghatározottabban elítéli az állatokkal való visszaélés és kegyetlenkedés minden formáját.

Ez a fajta viselkedés elfogadhatatlan, és nincs összhangban a klub értékeivel. A felvételek megjelenését követő 48 órán belül a klub számára elérhető maximális bírságot szabtuk ki. Ebből a pénzből minden egyes fillér az állatvédelemmel foglalkozó, arra érdemes jótékonysági szervezetekhez kerül.

A tettes elismerte, hogy amit tett, az helytelen volt, és bocsánatot kért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport