Nem telhet el világbajnokság a különböző családi szálak és románcok bolygatása nélkül, így talán nem meglepő, hogy beszédtéma lett a spanyol válogatottat irányító Luis Enrique és Ferrán Torres kapcsolata.
A tréner ugyanis a Barcelonában futballozó Torresnek nemcsak a trénere, hanem egyben a 22 esztendős támadó barátnőjének édesapja is.
Mindez azonban nem jelenti azt, hogy kivételezne a játékossal Enrique, így szinte elképzelhetetlen, hogy Torrest csak a családi szál miatt minden egyes alkalommal pályára küldi majd a tréner.
Az edző és én el tudjuk választani egymástól azt, amikor családtagok vagyunk, és azt, amikor ő az edző, én pedig a játékosa. Természetes módon kell mindezt kezelni, amivel mi nagyon jól megbirkózunk egyelőre
– idézi a futballistát a Marca.
Spanyolország az E csoportban Costa Rica, Németország, majd Japán ellen küzd meg a továbbjutásért.
Ahogyan arról az Index is beszámolt, a német válogatottnál attól tartanak, hogy csapatkapitányukat, Manuel Neuert akár el is tilthatják, amiért szivárványos karszalagot visel a világbajnokságon az LMBTQ-közösség melletti kiállása jeléül.
Nincsen azonban egyedül kiállásával a Bayern München kapusa, a hírek szerint összesen kilenc válogatott döntött úgy a torna előtt, hogy az arab ország és a szabályok ellenére is a sokszínű karszalag viselését tervezik.
Ez már akár a világbajnokság második, hétfői játéknapján megtörténhet, ugyanis a ma 14 órakor Irán ellen pályára lépő angol Harry Kane és a 17 órakor Szenegállal megmérkőző holland vezér, Virgil Van Dijk is ilyen szalagot visel majd.
Semmi sem változott a mi szempontunkból. Ha sárga lapot kapok a viseléséért, akkor viszont meg kell beszélnünk a továbbiakat, mert nem szeretek besárgulva játszani
– mondta a Szenegál elleni találkozó előtt Van Dijk.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a szabálytalan felszerelésnek számító kapitányi szalagért valóban lapot kapnak-e majd a játékosok, azonban a kettőkor kezdődő találkozón minden bizonnyal hamar választ kapunk majd erre a kérdésre is.
A nem sokkal a világbajnokság rajtja előtt megsérülő Bayern München-játékos, Sadio Mané műtétje jól sikerült, így teljes erőbedobással drukkol otthonról a ma pályára lépő Szenegál válogatottjának.
A támadó Instagram-oldalán tett közzé bejegyzést, amelyben támogatásáról biztosította hazája nemzeti tizenegyét, a szurkolóikat pedig ugyanerre buzdította. „Sokan biztosítottak támogatásukról a sérülésemet követően, hála istennek a hét közepi műtét jól sikerült. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek. Drága hazánk hétfőn a 2022-es katari világbajnokságon lép pályára. Biztos vagyok benne, hogy a Lions túlszárnyalja önmagát, és minden meccset igazi döntőként fog megközelíteni. Meggyőződésem, hogy minden szenegáli a képernyő előtt áll majd, hogy támogassa és bátorítsa a válogatottunkat. Mint a csapat minden rajongója, én is meg vagyok győződve arról, hogy a csapattársaim egy emberként fognak küzdeni”
– írta bejegyzésében Mané.
Szenegál magyar idő szerint ma 17 órakor kezdi meg a szereplést a tornán, ellenfele Hollandia lesz.
Hétfőn az Egyesült Államok is megkezdi szereplését a világbajnokságon, magyar idő szerint 20 órakor csap össze Walesszel. A mérkőzésre hangoló amerikai válogatott váratlan telefonhívást kapott: Joe Biden volt a vonal túlsó végén.
„Mester, készen állok, hogy pályára lépjek” – kezdte viccelődve a 80. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Joe Biden.
Tudom, hogy esélytelennek tartanak titeket, de én azt mondom, a világ legjobb játékosai vannak a csapatban, és tudom, hogy teljes szívvel küzdeni fogtok. Sokkoljatok mindenkit! Bízzatok egymásban, játsszatok olyan keményen, ahogyan csak tudtok, a családotok és az egész ország szurkol nektek. Bárcsak én is ott lehetnék!
– fogalmazott Joe Biden amerikai elnök.
Please hold, the President is on the line… 📞 pic.twitter.com/N6CxwOhqgN
— U.S. Men's National Soccer Team (@USMNT) November 20, 2022
Ne feledjék, mellékletünkben minden fontos információt megtalálnak a világbajnokságról. Menetrend, eredmények, tabella, csapatok és tippjáték – erre tessék.
Hétfőn három mérkőzést rendeznek, pályára lép két világranglistán top 10-es válogatott is: az ötödik Anglia, valamint a nyolcadik Hollandia.
Jó reggelt kívánunk mindenkinek! Vasárnap végre kezdetét vette az év talán legjobban várt sporteseménye, a katari futball-világbajnokság. A nyitómérkőzés felejthetőre sikerült, hétfőn viszont beindul a nagyüzem, három meccset is rendeznek, mindjárt mutatjuk is a programot és az egyéb tudnivalókat. Az első nap történéseit itt tudja böngészni. Tartsanak velünk ma is!