új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 24’

    Balról húz befelé a veterán argentin, de Matty Casht nem sikerül átjátszania az ötös előterében. Egy szögletet viszont kihoz az akcióból. Az elmúlt percek nem a legpontosabb futballról szóltak – egyik oldalon sem. 

    A sarokrúgás éppen olyan veszélytelen, mint másfél perccel korábban Zielinskié volt a másik kapu előtt... 

  • 22’

    Az argentin válogatott a 19. világbajnokságán szerepel, az eddigi 18 alkalomból négyszer esett meg az a csúfság, hogy ne jusson tovább a csoportjából... 

  • 19’

    Messi ismét megtalálja egy szélre emelt labdával a bal oldalon előrehúzódott Acunát, aki a 16-oson belül, éles szögből, mintegy 7-8 méterről fejel, de nem elég erősen és pontosan ahhoz, hogy Szczesnynek aggódnia kelljen, hogyan fogja meg a labdát. 

  • 17’

    Messi kanyarított jó 20 méteres távolságból pontosan a 16-os bal szélénél beinduló Acuna elé, aki jobbal átvette, ballal megtolta, majd 14 méterről, jobb lábbal a bal felső sarok fölé kanyarított. Nem nézett ki rosszul az akció... 

  • 15’

    Ezzel immár lehagyta Diego Armando Maradonát az argentin örökrangsorban.

  • 13’

    Egy indítás a jobb szélen, Matty Cash bátran jön előre, a tizenhatos előterében Lewandowskival játszik össze, a Barcelona kilencese azonban a 16-os jobb oldalánál nem tud befordulni. Ennyi egyelőre a lengyel támadófoci. 

  • 12’

    Di María ezúttal laposan Messihez passzol, aki a 16-os vonalában átveszi, kicsit balra, kifelé húz, de így lövőhelyzetig jut, 8 méterről, éles szögből el is vállalja, de Szczesny jól zárja a szöget a röviden, és oldalra paskolja a labdát. 

  • 11’

    Di María szerzett labdát a tizenhatos előterében, jobb oldalon, Messi beindult a védelem mögé átadást várva, a juvés szélső azonban passz helyett picit befelé húzott, majd lőtt – a blokkba. 

  • 10’

    A mezőnyfölény azonban a kapuk előtt eddig nem nyilvánult meg. Az imént Messi próbált adni egy indítást a bal szélre, de Acunának nem volt esélye beérni. 

  • 5’

    Jól vette át a labdát a 16-os előterében, lőtt is, de a próbálkozása nem jutott messzire. Sőt... Egy-egy próbálkozásnál járunk eddig, de egyik sem volt komoly helyzet. 

  • Az első próbálkozás a dél-amerikaiaké, Di María szólója után szöglet a jutalmuk. Messi sarokrúgása után viszont nem alakul ki veszély. Otamendi szabálytalansága miatt szabadrúgással jönnek kifelé a lengyelek. 

  • 0’

    Lengyelország fehér felsőben, piros nadrágban és fehér sportszárban, Argentína sötétkék (kissé lilás árnyalatú) szerelésben futballozik ezen az estén. 

  • De lesz-e belőle ezredes Katarban? 90 perc, és kiderül...

  • A 11. vb-nap utolsó két találkozója következik. Az elmúlt órák legfontosabb, legérdekesebb történéseit itt gyűjtöttük össze önnek! 

  • Brutális fölényben vannak a dél-amerikaiak a lelátón, a bemutatásnál a lengyelek füttyszót (a legnagyobbat természetesen Robert Lewandowski), a kedvencek üdvrivalgást kaptak – aligha meglepő módon Lionel Messié volt a legnagyobb őrjöngés.

  • Saját kezében a sorsa az argentin válogatottnak, amely akár egy döntetlen esetén is búcsút inthet a tornának.  

    Fontos, hogy azonos pontszám esetén először a gólkülönbség rangsorol, utána a több szerzett gól, majd az egymás elleni eredmény.

    Így áll jelenleg a C csoport:

    1. Lengyelország 4 pont (+2)
    2. Argentína 3 pont (+1)
    3. Szaúd-Arábia 3 pont (–1)
    4. Mexikó 1 pont (–2)

    Ön szerint melyik két csapat jut tovább a C csoportból?

  • A 974 Stadiont a világ első teljesen szétszerelhető fedett stadionjának hívják a katariak, mert az egész létesítmény tengeri konténerekből és moduláris szerkezetből épült – azaz nagyjából olyan, mint egy legó. A különleges dizájn is ebből fakad, a stadiont az esemény után el fogják bontani, az építéshez használt elemeket némi átvizsgálás és esetleges felújítás után ismét munkába fogják, a konstrukció a fenntarthatóság jegyében épült.

    Az épület Doha kikötői negyedében áll, nagyjából tíz kilométerre a belvárostól. A helyszínen hét mérkőzést rendeznek a világbajnokságon. Az ötlet zseniálisan hangzik, különösen ha belegondolunk abba, mi szüksége lenne Katarnak egy újabb negyvenezer férőhelyes stadionra? Ha beválik a konstrukció, könnyen lehet, hogy a jövő világeseményein egyre több hasonló épülettel találkozhatunk majd.

    És hogy honnan a név? Pontosan 974 konténert használtak fel az építéshez.

  • Bár a létesítménybe és az argentinok meccsére is először nyertem beengedést, felteszem, hogy az eddig sehol sem tapasztalt biztonsági intézkedések inkább a világbajnokság sztárjának számító Lionel Messiéknek szóltak.

    Azt az ember már megszokta, hogy bármilyen médiaterületre megy (aréna, központ), akkor a reptéri beléptetéshez hasonlón kell átmenni, de itt már az övet is le kellett venni a kapun áthaladás közben.

    Ez még mind hagyján, de a stadionba érkező shutte buszunkat is leállították (mint az összes gépjárművet), hogy dektektorokkal benézzenek alá.

    Hiába na, a biztonság az első!

  • A találkozónak a nagy tét mellett – amelyik válogatott nyer, biztosan továbbjut –, Lionel Messi és Robert Lewandowski személye ad külön pikantériát: az elmúlt évtized két meghatározó gólvágója, a Barcelona korábbi és jelenlegi gólfelelőse csap össze a pályán. Vajon melyikük fog ki jobb estét? 

  • Hamarosan kezdődik a Lengyelország–Argentína-összecsapás a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójából!