Hollandia és Argentína is bejutott a negyeddöntőbe

A katari labdarúgó-világbajnokság 14. napjának legérdekesebb hírei

Index
2022.12.03. 22:16
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lezajlottak az első nyolcaddöntők a katari labdarúgó-világbajnokságon, Argentína és Hollandia jutott be elsőként a legjobb nyolc csapat mezőnyébe. 

    Hollandia 3–1-re verte meg az Egyesült Államokat, míg Argentína a vártnál nehezebben, 2–1-re múlta felül Ausztráliát. A negyeddöntőben, jövő hét pénteken Hollandia–Argentína-mérkőzést rendeznek. 

    Holnap újabb két találkozóval folytatódnak a nyolcaddöntők, pályára lép a címvédő Franciaország a lengyel válogatott ellen, míg este Anglia méri össze tudását Szenegállal. 

    Addig is köszönjük kitartó figyelmüket, jó pihenést, jó éjszakát kívánunk! 

  • Úgy tűnik, Neymar bokasérülése már a múlté, a brazil sztár minden bizonnyal pályára léphet hétfőn este Dél-Korea ellen.

  • Volt izgalom a végén, az utolsó percben Emiliano Martínez hatalmasat védett, maradt a 2–1, Argentína a továbbjutó. 

    A játék képe alapján megérdemelt a siker, ám ez a teljesítmény könnyen lehet, hogy Hollandia ellen már kevés lesz a dél-amerikaiaknak.

    Összefoglalónkat ide kattintva olvashatja el!

    Ezzel kialakult az első párosítás a legjobb nyolc között, jövő hét pénteken 20 órakor Hollandia–Argentína-találkozót rendeznek az elődöntőbe jutásért.

  • Ennyi ideje maradt Ausztráliának.

  • Ha egy üzlet beindul! 

    Aziz Behich egy hatalmas szóló után került helyzetbe a tizenhatoson belül. Lövése megpattant, így szöglet lett belőle. Lehetőség volt a javából!

  • Micsoda pech! Vagy éppen micsoda szerencse! Craig Goodwin távoli lövése irányt váltott Enzo Fernándezen a 77. percben, a labda pedig az argentin kapuban kötött ki.

    A jegyzőkönyvben: öngól.

  • A játék képe alapján csoda lenne, ha Ausztrália vissza tudna jönni ebbe a meccsbe. Továbbra is az argentinoknál van többet a labda, az ausztrálok továbbra sem találták el még a kaput.

  • A bizonytalan ausztrál védelem megingott, a szemfüles Julián Álvarez pedig jókor volt jó helyen, megszerezte az argentin csapat második gólját.

    A dél-amerikaiak fél lábbal már a negyeddöntőben érezhetik magukat.

  • Az esti órákban hivatalos közleményt adott ki az Albert Einstein Kórház. Az orvosok arról tájékoztatták a sajtót, hogy Pelé jól reagált a légúti fertőzés kezelésére, egészségi állapota pedig nem romlott az utóbbi 24 órában.

    A brazilok hétfőn este játszanak Dél-Korea ellen.

  • Egyik oldalon sem volt csere.

  • Egy félidő után Argentína 1–0-ra vezet Ausztrália ellen. A dél-amerikaiak jól kezdtek, de igazán nagy helyzetük nem volt – egészen a 35. percig, amikor Lionel Messi megszerezte a vezetést. Ez az egy, kaput eltaláló lövésük volt az argentinoknak 45 (+2) perc alatt.

  • Egy remek összjáték után Lionel Messi a tizenhatoson belülről megszerzi a vezetést Argentínának a 35. percben. 

    A világbajnokságok történetében ez volt a kilencedik gólja a szupersztárnak, az ezredik mérkőzésen pedig a 789. találata.

  • Harminc perc után kaput eltaláló lövés még nem volt a találkozón...

  • Amint arról beszámoltunk, Pelé szervezete a kemoterápiás kezelésekre sem reagál, és palliatív, más szóval hospice-ellátásban részesül Brazíliában. 

    Dohában így kívánnak jobbulást a legendának: 

  • Jackson Irvine kapta a meccs első sárga lapját. Az ausztrál játékos Marcos Acuna ellen követett el durva szabálytalanságot, és ha csapata továbbjut, eltiltás miatt nem játszhat a negyeddöntőben.

  • Az első tíz percben az argentin válogatott 83,3 százalékban birtokolta a labdát.

  • Útjára indult a labda az Ahmad bin Ali Stadionban. A sárga-zöld szerelésben játszó ausztrálok kezdték a mérkőzést, az argentinok a szokásos kék-fehér-fekete szerelésben játszanak.

  • Lionel Messi ezredik mérkőzése lesz az Ausztrália elleni összecsapás. A hétszeres aranylabdás támadó 778 találkozót játszott a Barcelona felnőttcsapatában, 53-szor lépett pályára a Paris Saint-Germainben, a nemzeti csapatban pedig ez lesz a 169. mérkőzése.

  • Ön szerint melyik csapat jut tovább a negyeddöntőbe?

  • Bejárták az internetet azok a videók, amik az ausztrál szurkolók öröméről készültek, miután az ausztrál válogatott megverte Dániát, és bejutott a legjobb 16 csapat közé. A fanatikus ausztrálokat az sem riasztotta vissza az utcákon ünnepléstől, hogy helyi idő szerint hajnali 3 óra 30 perc volt, mikor megszerezte csapatuk a győztes gólt. 

    Ezúttal is már elfoglalták helyüket a szurkolók Melbourne utcáin és a Fed Square területén, pedig helyi idő szerint hajnali 6 órakor kezdődik az Argentína elleni nyolcaddöntő. 

  • Hamarosan kezdődik a nap második mérkőzése. Íme, a kezdőcsapatok.

    Argentína: Martínez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – De Paul, E. Fernández, Mac Allister – Gomez, Messi, Álvarez. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

    Ausztrália: Ryan – Degenek, Rowles, Souttar, Behich – Leckie, Mooy, Irvine, Baccus – McGree, Duke. Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

  • Este 20 órakor kezdődik a világbajnokság második nyolcaddöntője, az Argentína–Ausztrália-mérkőzés. A találkozó egyértelmű favoritja az argentin válogatott, azonban a csapat sztárja, Lionel Messi olyan tettre készül, ami még sosem jött össze neki pályafutása alatt. 

    Akármennyire hihetetlen, de Messi sosem szerzett gólt világbajnokság egyenes kieséses szakaszában.

    Még annak ellenére sem, hogy a 2014-es tornán egészen a fináléig meneteltek. Összesen 23 lövéssel próbálkozott, de egy gólt sem szerzett belőlük. 

    Így a mai mérkőzés lehet Messi számára az első alkalom, hogy világbajnokság egyenes kieséses szakaszában betaláljon. 

  • Hollandia szövetségi kapitánya, Louis van Gaal 2021-ben tért vissza hazája válogatottjának az élére, és azóta egyszer sem szenvedett vereséget. 

    Hollandia összesen 19 mérkőzést vívott meg veretlenül van Gaal irányításával. 

    A 71 éves szakember a katari labdarúgó-világbajnokság után visszavonul az edzősködéstől, de előtte még legalább egy mérkőzés vár rá, mivel Hollandia 3–1-re verte az Egyesült Államokat a nyolcaddöntőben, és bejutott a legjobb nyolc csapat közé. 

    Van Gaal áprilisban kendőzetlenül beszélt betegségéről (prosztatarák), azóta pedig elmondása szerint a teljes gyógyulás útjára lépett.

  • Hollandia nyerte a katari labdarúgó-világbajnokság első nyolcaddöntőjét az Egyesült Államok ellen, a végeredmény 3–1. 

    A mérkőzésről helyszíni tudósítással jelentkezünk, amit alább olvashat. A nap másik nyolcaddöntője az Argentína–Ausztrália-mérkőzés lesz 20 órai kezdettel. 

  • Három perc már eltelt a jelzett hatperces hosszabbításból, így Hollandia már karnyújtásnyi közelségre van a legjobb nyolc mezőnyétől. 

  • A 81. percben újra két góllal vezet Hollandia, miután a bal szélen Daley Blind veszi észre, hogy Dumfries őrizetlenül maradt a tizenhatoson belül. Blind mértani pontossággal csavarja be a labdát csapattársa elé, Dumfries pedig szép mozdulattal, kapáslövésből veszi be az amerikai kaput, 3–1! 

    Denzel Dumfries két gólpassza után most a gólszerzők listájára is feliratkozott. 

  • Szinte egy perc sem telt el, miután Haji Wright egy ordító helyzetet puskázott el, de a szögletet követően Pulisic adta be újra a labdát, amibe szintén Wright kapott bele, és hatalmas szerencsével, de a hálóba pördült a labda. 

    2–1! 

    Izgalmas záró negyedórára van kilátás. 

  • A találkozó 70. percében a tizenhatos előteréből Teun Koopmeiners küldte kapura a labdát irgalmatlan erővel, de Turner kapus bravúrral hárította a lövést, míg a kipattanóból Depay fejesét is hatástalanította. 

    Két nagy védést mutatott be az amerikai kapus, amivel még nem dőlt el végérvényesen a párharc. 

  • A nemzetközi szövetség kommunikációja szerint az al-Bidda Parkban lévő szurkolói fesztiválon átlépték az egymilliós látogatószámot. 

    Ehhez 14 napra volt szükség a 145 ezer négyzetméteres területen elterülő létesítményben, így átlagban valamivel több mint 70 ezer ember látogatta meg a helyet.

    A fesztivál himnusza, a Tukoh Taka a legnépszerűbb videómegosztó-felület első helyezettje – teszik hozzá.

    Már több mint egymillió ember járt a szurkolói fesztiválon
    Már több mint egymillió ember járt a szurkolói fesztiválon
    Fotó: FIFA
  • A második játékrész első negyedórája többnyire úgy telt el, hogy az Egyesült Államok igyekezett nyomást helyezni a hollandokra, az amerikai volt a kezdeményező fél, több helyzetig is eljutottak, azonban csökkenteni a kétgólos hátrányt egyelőre nem sikerült. 

    A 62. percben Memphis Depay újra megvillant, az első gól szerzőjének lövését Turner kapus bravúrral halászta ki a léc alól.