új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak elmondta, szerinte lehetett érezni, hogy a német csapatból hiányzik valami. Dárdai Pál úgy gondolja, a torna előtt altatták magukat a németek, mert elhitték magukról, hogy nagyon jók. 

    Az előjelek sem voltak kedvezőek, a rajtot megelőző Omán elleni felkészülési meccsen is szenvedett a csapat. Látszott az is, ha nincs elég területe, ha felállt védelemmel találja szemben magát, gondban van

    – taglalta a Hertha korábbi edzője a Nemzeti Sportnak. 

    Dárdait arról is kérdezték, mit gondol arról a felvetésről, hogy Németország többé nem futballnemzet. A szakember azon a példán vezette le gondolatait, hogy Olaszország is futballnemzet, hiába nem jutott ki a 2018-as és a 2022-es vb-reközben az Európa-bajnokságot megnyerte. 

    A kétségkívül fájdalmas búcsú után nyilván sok mindent át kell értékelni, ám én nem tartozom azok közé, akik temetik a német labdarúgást. Még akkor sem, ha manapság már nem lehet aranygenerációról beszélni

    – idézi a Nemzeti Sport a korábbi szövetségi kapitányt. 

  • A vb egyik legnagyobb vitáját kiváltó eseménye eddig egyértelműen a japán győztes gólt megelőző szituáció volt Spanyolország ellen, a FIFA videón bizonyította, miért volt érvényes a találat. Mint ismert, az ázsiaiak ezzel a találattal győzték le a spanyolokat, így csoportgyőztesként jutottak a nyolcaddöntőbe, ahol majd Horvátországgal találkozik Josida Maja alakulata.

    A gól:

    A bizonyíték:

  • A tegnapi csoportmeccsek egyik legemlékezetesebb képe, ahogy a már lecserélt Luis Suárez megtudja, hogy a párhuzamos mérkőzésen Dél-Korea a 91. percben gólt szerzett, és emiatt eltört nála a mécses, hiszen ez az uruguayi válogatott kiesését jelentette. Suárez a meccset követően Instagramon posztolt: 

    Nagyon fáj, hogy egy ilyen világbajnokságnak kell búcsút intenünk, de a lelkiismeretünk tiszta, mert mindent beleadtunk a hazánkért. Büszke vagyok, hogy uruguayi lehetek, még ha nem is tisztelnek. Köszönjük minden egyes uruguayinak, aki a világ bármely pontjáról szurkolt nekünk 

    – írja bejegyzésében. 

  • A brazilok kapusposzton is irigylésre méltó helyzetben vannak, hiszen az első számú hálóőr, Alisson Becker mögött a Manchester City játékosa, Ederson a tartalék. Utóbbi a tegnap, Kamerun elleni találkozón védte a dél-amerikaiak kapuját, az 1–0-ra elbukott mérkőzésen pedig több védenivalója volt, mint a csoportkör első két fordulójában védő csapattársának.

  • Miután Uruguay legyőzte Ghánát, ám ennek ellenére kiesett a világbajnokságról, a játékosok teljesen maguk alatt voltak. Pláne, mert a másik mérkőzésen a 91. percben született meg az a dél-koreai gól, amely az addig továbbjutásra álló dél-amerikaiak sorsát megpecsételte. Ekkor a televíziós közvetítésen sokszor mutatták a kispadon ülő Luis Suárezt, aki a többször elsírta magát, a lefújást követően pedig az uruguayi játékosok vagy hasonlóan összetörtek, vagy a játékvezetőn próbálták levezetni feszültséget. 

    Ugyanis a VAR még a mérkőzés elején Ghánának ítélt egy tizenegyest, amit bravúrosan hárított Sergio Rochet. Később a csereként beállt Edinson Cavani fejesét a 88. percben hatalmas bravúrral védte Zigi, de a helyzetet utólag les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Személyesen Cavaninak talán ez fájhatott leginkább, hiszen a 35 éves uruguayi klasszisnak alighanem ez volt az utolsó világbajnoksága. 

    A ghánai szurkolók önfeledten ünnepelték Uruguay kiesését (miközben saját csaptuk amúgy 2–0-ra szenvedett vereséget a szemük előtt), ez láthatóan bosszantotta dél-amerikai játékosokat. A pályáról való lesétálás közben Cavani oda is ütött egyet a VAR monitornak, amely tekebábu módjára borult fel. 

  • Hibátlan együttes nélkül zárult a csoportkör a vb-n, ráadásul minden nap egyre emelte a színvonalat. A katarzis egyértelműen a tegnapi játéknap volt, lapozza át a  péntek legmeghatározóbb képeit. 

  • Többek között a világbajnokságon már két gólos Breel Embolót kérdezte a helyszínen a szerbek ellen megnyert 3–2-es győzelem után kollégánk, Borbély László.

  • Amennyiben lemaradt volna a tegnapi nap legfontosabb eseményeiről, ide kattintva felidézheti a pénteki történéseket.

  • Köszöntjük olvasóinkat! Nincs megállás a katari foci-vb-n, a csoportkör zárását követően ma már megkezdődnek a nyolcaddöntő küzdelmei. Az A csoportot első helyen záró Hollandia a B csoport másodikja, azaz az Egyesült Államok ellen nyitja meg a napi futballprogramot. Este nyolc órától a C jelű négyest megnyerő Argentína a D csoportból másodikként továbbjutó Ausztráliával csap össze. A mai menetrendünk:

    • 16:00 Hollandia–Egyesült Államok
    • 20:00 Argentína-Ausztrália