Dárdait vinné a Juventus és a Milan is

Hétfői átigazolások, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.07.10. 19:56
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ezúttal nem volt akkora bréking, mint öt évvel ezelőtt Cristiano Ronaldo átigazolása, de azért mára is jutott pár érdekesség.

    Kövessék velünk az eseményeket holnap is!

  • Az al-Hilal három évre 90 millió dolláros fizetéssel csábítja Romelu Lukakut. A szaúdi klub 40 milliót áldozna a Chelsea csatárának átigazolására. A belga játékos Európában szeretne maradni, de ez az összeg gondolkodásra késztetheti – írja honfitársa.

  • Sergej Milinkovic Savic igennel válaszolt az Al-Hilal hívószavára, így nagy valószínűséggel a világklasszis szerb középpályás is a szaúdi bajnokságban folytatja karrierjét. A gazzetta.i értesülése szerint az Al-Hilal 40 milliós ajánlatot tett a Laziónak az olasz bajnokság egyik legjobb középpályásának játékjogáért. 

    A szerb játékosnak még egy évig érvényes a szerződése a bajnoki ezüstérmes csapatnál, de a szezon végén Savic már jelezte a Lazio vezetőségének, hogy távozna a klubtól. Először a Milannal, majd a Juventus csapatával hozták hírbe a középpályást, de ezek a klubok nem kívántak érte 25–30 millió eurónál többet kifizetni. Bár korábban Savic arról beszélt, hogy szívesebben folytatná karrierjét Olaszországban, az Al Hilal szezononként nettó 25 millió eurós fizetési ajánlata nyomós érv volt, hogy megváltoztassa véleményét.

    Amennyiben a klubvezetők egymás tenyerébe csapnak, Savic a szaúdi profi liga már eddig is veretes sztárnévsorához csatlakozik: Ronaldo, Benzema, Kanté, Mendy, Brozovic, Firmino, Koulibaly és Ruben Neves már Arábiában kezdi a szezont – az utóbbi kettő csapattársa is lesz Savicnak.

  • Az együttes korábbi játékosa, Christian Ramírez érkezhet a zöld-fehérekhez. A 28 éves ecuadori férfi 187 meccsen lépett pályára a Krasznodarban 2017-es átigazolását követően.

  • A gránátvörös-kékek közel állnak hozzá, hogy megszerezzék Oriol Romeu játékjogát. A 31 éves középpályás számára nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen 2004 és 2011 között volt már a klub alkalmazásában, igaz, a felnőtteknél csak egy bajnokin jutott szóhoz, mielőtt a Chelsea elcsábította.

    A londoni kaland nem jött össze neki, előbb a Valenciához, majd a Stuttgarthoz adták kölcsön, majd 2015 és 2022 között a Southamptont erősítette.

    Tavaly a Girona játékosa lett, most 510 millió euró közötti összegért válthat.

  • Varga Kevin szerződése lejárt az NB I-ben bronzérmes DVSC-nél, így most szabadon távozik – mondta ügynöke, Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak.

    A 14-szeres válogatott támadó februárban, a törökországi földrengés következtében kialakult rendkívüli helyzetben érkezett a Hataysportól, de csak a nyárig írt alá.

    A futballista menedzsere elmondta, a klub szerette volna megtartani kiválóságát, de Varga külföldön akarja folytatni a pályafutását.

  • Josko Gvardiol minden bizonnyal a Manchester Citynél folytatja a pályafutását, bár a triplázó klub még mindig nem jelentette be a 21 éves védő érkezését. Amint ez megtörténik, a lipcsei klub számlája 100 millió euró körüli összeggel lesz magasabb, ugyanakkor érzékeny veszteséget szenved a védelem.

    Az előző idényben Willi Orbán játszotta a legtöbb percet a csapat játékosai közül (4256), de Gvardiol is ott volt az élmezőnyben, csak a Liverpoolba távozó Szoboszlai Dominik (3708) és a sérült Gulácsi Pétert helyettesítő Janis Blaswich (3317) előzte meg a horvát futballistát (3002).

    Helyére Lyonból érkezhet pótlás, Castello Lukebával a L’Équipe értesülése szerint már meg is egyezett a lipcsei gárda – 2028 nyaráig írhat alá –, már csak a kluboknak kell dűlőre jutni.

    A németek 26 millió eurós (+6 millió bónusz) ajánlatát elsőre kosarazták a franciák, akik első lépésben is legalább 30 milliót szeretnének kapni a 20 éves védőért.

  • A Zalaegerszegre is ellátogató al-Ettifak Steven Gerrard korábbi liverpooli csapattársával, Jordan Hendersonnal erősítené meg a keretét. 

    A 2020-ban a Premier League-ben az év futballistájának megválasztott 33 éves középpályás szerződéséből még két év hátravan a Mersey-parti csapatnál.

  • A Bild beszámolója szerint a Borussia Mönchengladbach szívesen szerződtetné a Hertha BSC 17 éves tehetségét, Dárdai Bencét. A lap megjegyzi, hogy a magyar származású német utánpótlás-válogatott labdarúgó iránt a Milan és a Juventus is élénken érdeklődik.

  • Török sajtóhír szerint a Besiktas kettő plusz egy éves szerződést ajánlott Dusan Tadicsnak, akit ingyen szeretne elvinni a holland rekordbajnoktól.

    A szerb varázsló 2018 nyarán érkezett Amszterdamba, ahol 241 tétmeccsen 105 gólt és 112 gólpasszt termelt. Az Ajax csapatkapitánya hat trófeát nyert a klubbal.

  • Az Atalanta örömmel jelenti be, hogy a francia Michel Ndary Adopo csatlakozott a Nerazzurrihoz, miután az előző szezonban, 2022/23-ban 11 alkalommal lépett pályára a Torinóban – ezzel a sajtóközleménnyel jelentette be az Atalanta, hogy hivatalosan leigazolta a 22 éves francia középpályást a Torino csapatától. 

    Az elefántcsontparti felmenőkkel rendelkező játékos nemcsak a középpályán tud a bergamói csapat segítségére lenni, hanem a védelem szinte minden pontján képes jó teljesítményre. 

     Michel Ndary Adopo 2027 nyaráig írt alá az Atalantához. A klub korábban már megszerezte a bosnyák Sead Kolasinacot Marseille-ből és a holland Mitchel Bakkert a Leverkusentól (10 millió euróért). 

  • A nem is olyan rég még 90 millió euróra taksált, jelenleg a Transfermarktnál 50 milliós piaci árral bíró Szergej Milinkovics-Szavics hamarosan Szaúd-Arábiába igazolhat. A Lazio 28 éves kiváló középpályásáért 40 millió eurót fizethet az al-Hilal.

  • Angol és olasz sajtóhír szerint ugyanis a londoni „kékek” a Juventus szerb csatárával, Dusan Vlahoviccsal erősítenék meg a keretüket.

    A transzferben alig 25 millió euró mozogna a torinóiakhoz, ugyanakkor Romelu Lukaku játékjoga is érkezhet.

  • Hosszan tartó tárgyalások után a Juventus végre megszerezte Cristiano Giuntolit a Napolitól – jelentették az olasz lapok. Ha a kedves olvasónak nem ugrik be azonnal Giuntoli posztja, ne szégyenkezzen. Nevezett úr ugyanis a Juventus futballigazgatója lett, miután az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában bajnokká tette a Napolit. Giuntoli feladata egyértelmű: ezentúl ő felügyeli a Bianconeri csapatának átigazolásait. 



    Amint arról a La Gazzetta dello Sport is beszámolt, Giuntoli már befejezte az Allianz Stadionba költözését, és hozzá is kezdett a csapat átalakításához. 

  • Régóta húzódik André Onana átigazolása, de a héten pont kerül az ügy végére – írja a transzferguru.

    Az Ajax korábbi kapusa nem kis űrt kell hogy betöltsön.

  • A Kylian Mbappé távozása esetére kinézett Ousmane Dembélé ugyanis nem szeretne Párizsba költözni.

  • De ha már a Bayern szóba jött, Lucas Hernández Párizsba távozott. 2028-ig írt alá, 47 millió euróba került a francia bajnoknak.

  • A müncheniek megemelték ajánlatukat Harry Kane-ért, 70 millió eurót küldenének egyből, további 10-et pedig bónuszok formájában kaphatna meg a Tottenham.

    Angol lapértesülés szerint viszont ez is kevés lesz, a Spurs legalább 100 millió eurót szeretne gólrekorder csatáráért.

  • Az előző szezon az Internazionale számára olyan volt, mint az okos lány az ismert magyar népmesében, aki vitt is ajándékot a királynak, meg nem is. A Nerazzurri Serie A-nak nagy reményekkel vágott neki tavaly nyár végén, de hamar elszálltak a bajnoki címért folytatott versenyben. Ugyanakkor  Simone Inzaghinak sikerült megmentenie a munkáját azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, és megnyerte a Coppa Italiát és a Supercoppa Italiát is.

    A szakemberek egyetértenek abban, hogy a Napoli csodaszezonja ellenére Olaszország első számú klubja jelenleg az Interé. Nem is lehet más célja az ősszel rajtoló idényben a csapatnak, mint 3 év után ismét felülni a Serie A trónjára. Ehhez elméletileg nem kellenek nagy játékosmozgások a keretben, ugyanakkor a klub adósságállománya óvatosságra kell intse a vezetőket. 

    Eddig két érkezőről számolt be a klub: július 1-jén, az átigazolási időszak első hivatalos napján leigazolták a Borussia Monchengladbach lejáró szerződésű támadóját, Marcus Thuramot, majd öt nappal később bejelentették az olasz válogatott Davide Frattesi érkezését is Sassuolóból. Ez utóbbi igazolás igazán olaszosra sikeredett: a már áprilisban leütött megállapodás szerint idén nyáron a Sassuolo megkapja Mulattieri játékjogát (6 millió eurós könyvértéken), jövő ilyenkor életbe lép a 27 millió eurós + 5 millió eurós kivásárlási kötelezettség, amelyet 4 részletben (4 év alatt) kell kifizetni az Internek. 

    A klub eddig három nagy bajnokot engedett el: a bosnyák Edin Dzeko a Fenerbahcéhoz csatlakozott, a világbajnoki ezüst- és bronzérmes horvát válogatott Marcelo Brozovic 18 millió euróért a szaúd-arábiai Al-Nassrhoz igazolt, a szlovák középső védő Milan Skriniar pedig (ingyen) a PSG-hez szerződött. Nem új igazolás, de most lett végleges a klubváltása 20 millió euróért Andrea Pinamontinak, aki eddig kölcsönben a Sassuolo csapatát erősítette. 

    S hogy mi várható a közeljövőben? Fabrizio Romano szerint közel a megegyezés az Inter nagyszerű kameruni kapusa, Andre Onana és a Manchester United között, így a Nerazzurrinak új kapust kell igazolnia. A transzferguru információi szerint az Inter két kapust is szerződtet abban az esetben, ha Andre Onana távozik. Az első jelölt Yann Sommer, aki abban az esetben távozhat a Bayern Münchentől, amennyiben Thomas Tuchel a visszatérő Manuel Neuer mellett teszi le a voksát. A svájci kapus télen igazolt a bajorokhoz, 19 bajnoki mérkőzésen őrizte a Bayern kapuját, bajnok lett, kivásárlási ára 9 millió euró. A másik Anatoliy Trubin, a Shakthar és az ukrán válogatott 21 éves kapusa. 

    A másik nagy kérdés, hogy hol folytatja az előző szezonban az Intert erősítő Romelu Lukaku. A hivatalosan a Chelsea tulajdonában lévő belga sztár után olasz és szaúdi klub is érdeklődik. A 40 millió euróra becsült játékosra a Serie A-ban szereplő Juventus és a szaúdi al-Hilal is igényt tartana. Az Inter próbálta megtartani Romelu Lukakut, de a klub ajánlatát visszautasította a Chelsea.

  • Öt évvel ezelőtt július 10-én érkezett a hír, hogy a Real Madrid történetének legeredményesebb futballistája, Cristiano Ronaldo 100 millió euróért a Juventushoz szerződik. 

    Az akkor 33 éves portugál támadó négyéves szerződést kötött, ebből végül hármat töltött ki, mielőtt a Manchester Unitedhez távozott volna. 

    A torinói együttessel nyert öt trófeát, de a vágyott BL-siker vele sem jött össze a „zebráknak”. Cristiano Ronaldo olaszországi mérlege 134 tétmeccsen 101 gól és 22 gólpassz volt.

  • A Lazio a héten megegyezhet az AZ Alkmaarral a magyar válogatott labdarúgó, Kerkez Milos átigazolási díjáról – számolt be róla Fabrizio Romano olasz újságíró, az átigazolások specialistája.

    A transzferguru emlékeztetett: Kerkez a személyes feltételeket illetően már a héten megegyezett a Lazióval. Hozzátette: a magyar védő a Benfica látókörében is ott volt, és sokáig befutónak is tűnt, közben azonban a cseh David Jurásek is képbe került a portugáloknál.

    Kerkez vasárnap Twitter-oldalán egy fotóval reagált a Lazióval kapcsolatos hírekre: éppen azt a gólját ünnepli, amelyet a Lazio ellen szerzett a Konferencia-ligában.

    Az AZ Alkmaarról azonban köztudott, hogy eladóként nehezen jutnak egyezségre vele a vevők. Nincs ez másként a magyar válogatott balhátvédért zajló alkudozás során sem.

    Sajtóhírek szerint a Lazio legutóbbi ajánlata 15 millió euró volt, miközben a hivatalos kivásárlási ára 20 millió.

  • Szalai Attilát, a Fenerbahce magyar válogatott labdarúgóját egyetlen, lényegében már csak formainak tűnő lépés választja el attól, hogy az Union Berlinhez kerüljön a nyári átigazolási szezonban.

    Amint arról a Nemzeti Sport Online értesülései alapján vasárnap beszámoltunk: a berliniek első körben 12 millió, majd 14 millió eurós ajánlatot tettek a védőért, legalábbis az Union Berlin Fan Account bejegyzése szerint, amely szombat este az Union Berlin hivatalos honlapjára került ki.

    Kiemelték: az első ajánlatot még elutasította az isztambuli klub, amely 15 millió euróra taksálta Szalait, de a magyar sportnapilap hétfőn arról számolt be – miként a német Kicker is –, hogy a második, 14 milliós ajánlatot már elfogadta a Fener.

    Az egyetlen lépés az üzlet tényleges megkötéséhez Ali Koc klubelnök jóváhagyása.

    A 25 éves magyar védő – aki vasárnap csereként lépett pályára a Zenit elleni, 0–0-s felkészülési mérkőzésen, amelyet tizenegyespárbajban nyertek meg az oroszok – a német klub történetének legdrágább vétele lenne, a csúcsot a nigériai Taiwo Aqoniyi (8,55 millió euró) tartja.

    Szalai Attila a legutóbbi Bundesliga-idényben negyedik helyezett Unionban a jelenleg sérülés után lábadozó Schäfer András csapattársa lehet, illetve a német klub foglalkoztatja a tunéziai Aissa Laidounit is, aki fél éve a Ferencvárostól igazolt az Unionhoz.

  • Újabb nap a futballpiacon, kíváncsian várjuk, milyen szenzációkat hoz a hétfői transzfernap. Tartsanak velünk!