Eddig tartott a bevásárlás? Cristiano Ronaldóék nem igazolhatnak új játékost

Csütörtöki átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.07.13. 20:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A mai napra bezár a Futballbazár, de holnap reggeltől újra érkezünk az átigazolási piac legfrissebb híreivel, pletykáival. Tartsanak velünk akkor is! 

  • Az angol élvonalból kieső Leeds United védője, Rasmus Kristensen egy szezonra kölcsönbe az AS Romához igazolt – adta hírül a SkySports.

    A 25 éves játékos tavaly csatlakozott az akkor még első osztályú klubhoz a Red Bull Salzburgtól, első szezonjában pedig 30 alkalommal lépett pályára a Premier League-ben.

  • A Manchester United képviselői továbbra is tárgyalásokat folytatnak az Atalantával Rasmus Hojlunddal kapcsolatban. A felek korábban is egyeztettek a dán támadóról, de egyelőre nem született megállapodás.

    Ennek ellenére úgy tűnik, mindkét fél részéről megvan a hajlandóság az üzlet megkötésére, kérdés, a vételárban meg tudnak-e egyezni. A 20 éves dán csatár az egyik legfelkapottabb név az átigazolási piacon, és a United kulcsjátékosként számítana rá a jövőben. Piaci értékét 45 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermakt.

  • A walesi válogatott távozik Nizzából, és ahelyett, hogy Szaúd-Arábiába tegye át székhelyét, nevelőegyesülétehez igazol, és a Cardiff City futballistája lesz. A korábban az Arsenalban is megforduló labdarúgó már az orvosi vizsgálatokon vesz részt régi-új klubjánál.

    Ramsey, a walesi válogatott csapatkapitánya több, közel-keleti ajánlatra is nemet mondott, mivel közelebb szeretett volna kerülni Cardiffban élő családjához, így visszatérése régi csapatához kézen fekvő volt.

  • Fabrizio Romano transzferguru jelentette, hogy Jordan Henderson, a Liverpool játékosa elfogadta az al-Ettifaq ajánlatát, és Szaúd-Arábiába igazol. A klubváltás egyetlen bökkenője lehet, hogy az angol válogatott középpályást még szerződést köti a klubhoz, melynek értelmében ingyen biztosan nem távozhat.

    Mint azt korábban megírtuk, a szaúdiak Henderson jelenlegi fizetésének négyszeresét ajánlották fel számára. 

    A kluboknak az átigazolási díjról kell megegyezniük, a Liverpool legalább 10 millió fontot szeretne kapni rutinos játékosáért. Henderson kiváló fizikai állapotnak örvend még 33 évesen is, és rendkívül tapasztalt, így joggal kéri el az árát az angol klub. Sőt, a Liverpool másik középpályásáért, Fabinhóért is bejelentkezett egy közel-keleti csapat. Az al-Ittihad várhatóan 40 millió font környéki ajánlatot fog tenni a brazil labdarúgóért.

  • Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Chelsea három komoly ajánlatot kapott Romelu Lukaku játékjogával kapcsolatban. A SkySports úgy tudja, a belga válogatott korábbi csapata, az Internazionale ajánlotta a legkevesebb pénzt a három jelentkező közül. Ennek ellenére Lukaku mindenképpen a BL-döntős olasz klubot favorizálná, sőt,

    hajlandó lenne évi egymillió eurós fizetéscsökkentést is bevállalni annak érdekében, hogy visszatérhessen Milánóba.

    Az Internazionalén kívül a szaúdi al-Hilal és a Juventus sorakozik Lukaku kérői között.

  • A 38 éves, korábbi angol válogatott védő az Aston Villa futballistája volt legutóbb, szerződése idén nyáron járt le, így szabadon igazolhatóvá vált. A hírek szerint Youngnak voltak ajánlatai az angol első és másodosztályból, valamint Európából is, de az Everton mellett tette le a voksát.

    Young várhatóan ezen a héten csatlakozik Sean Dyche csapatához a Svájcban tartott edzőtáborban. A villámléptű hátvéd korábban futballozott a Manchester United és az olasz Internazionale színeiben is.

  • A szaúdi élvonalban szereplő al-Nasszr csapatát gyakorlatilag eltiltották új játékosok igazolásától mindaddig, míg ki nem fizeti fennálló tartozásait hitelezői felé. A FIFA szóvivője elmondta: a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató csapat jelenleg nem regisztrálhat új játékosokat tartozásai miatt.

    A vonatkozó tilalmakat feloldják, amint a klub rendezi ügyleteit. A szaúdi csapat még a 2018-ban szerződtetett Ahmed Musa után tartozik a Leicester Citynek.

  • Immár hivatalos: Samir Handanovic és a legutóbbi szezonban Bajnokok Ligája-döntős Internazionale 11 év és 5 megszerzett trófea után elválnak egymástól. A Nerazzurri klub a szokásos hivatalos búcsúzásokhoz képest ezúttal a hivatalos honlapon szívhez szóló üzenettel búcsúztatta el a 39 éves, szlovén válogatott játékosát.

    Abszolút referencia voltál, vezér az öltözőben, bátor kapitány

    – így kezdődik az Inter levele, amely aztán büszkén sorolja fel a kapus által jegyzett különféle rekordokat, mind a klub történetében, mind az olasz labdarúgásban. Ezek közül is kiemelkedik, hogy összesen 32 büntetőt hárított a Serie A-ban.

     Az Inter valamennyi rajongója és az egész Nerazzurri család üdvözöl és köszön mindent, Samir. Ez kétségtelenül egy korszak vége 

    – áll az Inter hivatalos búcsúztatójában.

     

  • Gróf Dávidnak, a jelenleg Görögországban futballozó kapusnak voltak megkeresései a görög és ciprusi élvonalból is, de csapata, a Levadiakosz ragaszkodik hozzá. Sőt, a Paks is szerette volna szerződtetni a hálóőrt, de végül marad az idén élvonalból kieső Levadiakosz kötelékében.

    A Paks valóban élénken érdeklődött, akadtak megkeresések a görög és a ciprusi első osztályból is, de a Levadia­kosz nem engedett el sehova

    – mondta a Nemzeti Sportnak a 34 éves Gróf, aki januárban a Debreceni VSC-től került a görög klubhoz. A korábban a Honvédban, a Ferencvárosban és a Debrecenben is futballozó játékos szerződése még egy évig érvényes a Levadiakosznál.

  • Sajtóinformációk szerint a Bayern München labdarúgócsapatánál közölték Sadio Manéval, hogy a folytatásban nem szánnak neki szerepet. A Kicker úgy tudja, hogy a szenegáli játékos fizetését szeretnék megspórolni, illetve átcsoportosítani az együttesnél, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője.

    Egybehangzó médiainformációk szerint a 31 éves Mané iránt több szaúdi klub is érdeklődik.

    Az afrikai támadó tavaly nyáron, 32 millió euróért – plusz bónuszokért – érkezett a Liverpooltól, de nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, a szezon vége felé már a kezdőcsapatban is elvesztette a helyét. Harmincnyolc tétmeccsen 12 gólt szerzett.

    Müncheni idényének mélypontja az volt, amikor a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntős mérkőzés után az öltözőben összetűzésbe keveredett Leroy Sanéval, akinek az arcába ütött. Mané a közelmúltban még úgy nyilatkozott egy szenegáli tv-csatornának, hogy maradni szeretne a bajor fővárosban.

  • Annak ellenére, hogy sajtóinformációk szerint a Fenerbache és a német élvonalbeli, jövőre Bajnokok Ligája-résztvevő Union Berlin megállapodott Szalai Attila átigazolásáról, a magyar válogatott védő csapata legutóbbi felkészülési mérkőzésén kezdett, sőt végig is játszotta a találkozót. A törökök arról írnak, hogy Szalai hamarosan létszámfelettivé válik Isztambulban, mivel a liga szabályai szerint a keretben maximum 14 idegenlégiós lehet, a jelenlegi, külföldi futballisták száma pedig 17. 

    A lehetséges távozók között elsőként Szalai Attilát említik.

    Továbbá kiemelik, hogy biztosra veszik a magyar válogatott távozását, de a klub továbbra sem kommentálja az értesüléseket.

  • A következő 24 óra sorsdöntő lesz André Onana átigazolása ügyében. A Manchester United régóta tárgyalásokat folytat az Internazionale képviselőivel a kameruni kapus klubváltása kapcsán, a tárgyalások pedig pozitív irányban haladtak az elmúlt napokban.

    Az olasz klub korábban kevesellte az angolok által ajánlott összeget, de a hírek szerint a 60 millió euró környéki vételár már mindkét fél számára megfelelne. Fabrizio Romano transzferguru arról számolt be, a csütörtöki nap döntő jelentőségű lesz a tárgyalásoknál, és hamarosan pont kerülhet a régóta húzódó ügylet végére.

  • A La Gazzetta dello Sport ma reggeli számában arról ír, hogy az angol első osztályú labdarúgóbajnokság-szereplő Aston Villa 25 millió eurót kínál a Milannak a belga utánpótlás-válogatott játékosért, Chales De Ketelaere-ért. A 22 éves, a belga sajtó által csodagyereknek titulált De Ketelaere 2022 nyarán 35,5 millió euróért érkezett a Club Brugge együttesétől az (akkori) olasz bajnokhoz, és az első szezonban 40 tétmeccsen játszott, 1480 játékpercet töltött a pályán, és egy gólpasszt osztott ki. 



    A belga középpályás, akiért a Milan egy évvel ezelőtt „minden követ megmozgatott” egy évvel ezelőtt nyáron, az első olaszországi szezonjában messze a várakozásokon alul teljesített, és nem sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba. Stefano Pioli elsősorban Brahim Diazt részesítette előnyben támadó középpályás poszton, így a 22 éves belga futballista csupán kiegészítő ember volt.

    Bár De Ketelare ügynöke, Tom De Mul még a múlt héten is arról beszélt egy interjúban, hogy a Milan továbbra is 100 százalékban hisz benne, a valóság mást mutat, hiszen az Aston Villa 25 millió eurós ajánlata már a Milan vezetőinek asztalán van. A Gazzetta szerint ezt az ajánlatot az északolasz klub vezetősége elutasította, mivel minimum 30 milliót szeretne a belga játékosért.

  • A kalapácsosok képviselői egyre frusztráltabbak, mivel nagyon lassan halad játékosuk, Declan Rice értékesítése az Arsenalnak. A 105 millió fontról szóló átigazolásról nyolc napja állapodtak meg a felek – a sajtóhírek szerint –, de még mindig nem írták alá a papírokat, mivel az Arsenalt képviselő ügyvédek késlekednek.

    A West Ham már úgy tudja, hogy Rice sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat az Arsenalnál, és rendszeresen végzett edzéseit még Portugáliában töltött nyaralása alatt sem függesztette fel. 

    Az Arsenal reményei szerint az üzlet napokon belül hivatalos lehet, és az angol válogatott középpályása már csatlakozhat is a csapathoz az amerikai túra előtt.

  • Enzo Fernández, a Chelsea középpályásának kifejezett szándéka, hogy Londonba csábítsa világbajnok honfitársát, Paulo Dybalát – számolt be a The Sun. A 29 éves támadót 2025-ig köti szerződés az olasz csapathoz, piaci értéke pedig a mértékadó Transfermakt szerint 30 millió euró.

    A Chelsea továbbá értékesíteni Connor Gallagher játékjogát, amelyért 50 millió fontot kérne a londoni csapat. 

  • Minden bizonnyal elhagyja a Liverpoolt Jordan Henderson, az angol válogatott középpályása, aki helyét fiatalabb játékosok, többek között Szoboszlai Dominik veszi át a csapatban. A megbízható forrásként számontartott The Athletic arról számolt be, hogy a 33 éves játékost Szaúd-Arábiába csábítják, méghozzá jelenlegi fizetése négyszereséért.

    A hírek szerint Henderson az Al Ettifaq csapatában heti szinten 700 ezer fontot kereshetne. Érdekesség, hogy az arab csapat vezetőedzője a Liverpool korábbi klubikonja, Steven Gerrard.

    Ember legyen a talpán, aki egy ilyen ajánlatra nemet mondana.

  • Minden fontosabb hírt és pletykát szerdáról alább olvashat. 

  • Nyitja kapuit az Index futballbazárja, amely csütörtökön is figyelemmel kíséri a futballvilág legfrissebb átigazolási híreit, pletykáit. Tartsanak velünk, és nem maradnak le egyetlen fontos fejleményről sem.