18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az angolok sztárfutballistája bevallotta: hatéves korában szexuális zaklatás áldozata volt

2023.07.13. 11:14
Dele Alli, az Everton korábbi angol válogatott labdarúgója egy interjúban elárulta, hatéves korában szexuálisan zaklatták. A 27 éves középpályás generációja egyik legtehetségesebb játékosa volt, hozzá fűzött reményeit viszont sosem tudta beváltani.

Dele Alli, a nigériai származású angol válogatott futballista rendkívül nehéz gyermekkoráról nyíltan mesélt Gary Neville, az angolok legendás labdarúgójának YouTube-on közzétett műsorában. Alli elmondta, már hatéves korában szexuális zaklatás áldozata volt.

„Már hatévesen molesztáltak. Aztán Afrikába küldtek, hogy fegyelmet tanuljak, majd újra visszakerültem ebbe a közegbe. Hétéves koromban kezdtem el dohányozni, nyolcévesen pedig már drogot árultattak velem. Egy idősebb férfi azt mondta nekem, hogy egy biciklis gyereket nem állítanak meg a rendőrök, így a focilabdámmal együtt tekertem, alatta pedig a kábítószert vittem” – vallott rendkívül nehéz gyerekkoráról a sztárfutballista.

Hozzátette, 11 évesen már egy hídról is lelógatta egy férfi a szomszédos lakótelepről, a halálfélelem mindennapi életének szerves része volt. „12 éves koromban örökbe fogadtak, és onnantól kezdve sokkal jobb életet élhettem egy szerető, csodálatos családban” – fejtette ki Alli, hogyan szabadult ki a bántalmazó közegből.

Az angol válogatottban 37 alkalommal pályára lépő középpályás az MK Donsban pallérozódott, majd rendkívüli tehetségének köszönhetően a Tottenhamhez került, ahol pályafutása csúcsán piaci értékét 100 millió euróra taksálták. A hozzá fűzött reményeket viszont sosem tudta beváltani, 2022 januárjában az Evertonhoz igazolt, ahonnan fél év után a török Besiktashoz került kölcsönjátékosként, majd a kitérő után most tért vissza az élvonalbeli klubhoz.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”