Mbappé 270 milliárdos ajánlatot kosarazhat ki!

Futballbazár: átigazolások, piaci hírek – július 26. szerda

2023.07.26. 20:02
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönjük figyelmüket, holnap tartsanak velünk a folytatásra.

  • A legutóbb a Sevillánál játszó, ott Monchival összebalhézó Isco marad a városban, csak a rivális Betisnél folytatja pályafutását.

  • Méghozzá még nagyobb névvel, Nathan Akéval kötnek hamarosan hosszú távú egyezséget az „égszínkékek”.

  • Rico Lewis a hírek szerint további hat évre ír alá a bajnokságot, FA-kupát és Bajnokok Ligáját is nyerő manchesterieknél.

  • Fabrizio Romano szerint az MU elküldte első szóbeli ajánlatát az Atalantának Rasmus Höjlundért. 50 millió eurót fixen utalnának a dán csatárért, további 10 millió pedig bónuszok formájában érkezhet.

    Hogy ez elég lesz-e az kérdéses, tekintve, hogy az olasz gárda legalább 70 milliót szeretne a gólvágóért.

  • Piros lap, kilyukadt tüdő és negyedosztályú siker. Bővebben itt.

  • Legalábbis most erről szólnak a legújabb hírek Brazíliában. A Gremio futballistáját a Lionel Messit és Sergio Busquetset is alkalmazó Inter Miamival hozzák rendre szóba.

  • A Liverpool Roméo Laviával erősítené tovább a középpályáját, akiért a hírek szerint már küldtek egy 42,5 + 2,5 millió fontos ajánlatot is. A klub szeretné gyorsan lerendezni az átigazolást, mielőtt a Chelsea beleveti magát a küzdelembe.

    A 19 éves belga futballista a Manchester City utánpótlásából 10,5 millió font körüli összegért váltott a Southampton mezére, és bár akkor sokan felkapták erre a fejüket, most jelentős haszonnal adhat túl rajta a PL-ből búcsúzó gárda.

  • Az előző idény egyik kellemes színfoltja, a Brighton bejelentette Igor Julio szerződtetését. A 25 évess brazil bekk 17 millió euró körüli összegért érkezett a Fiorentinától.

  • Egészen döbbenetes ajánlattal készül a szaúdi al-Hilal Kylian Mbappé számára. A párizsiak világbajnok támadójának a héten olyan szerződést kínálnak, ami lehetővé teszi, hogy jövő nyáron szabadon távozzon (ahogyan tenné a PSG-től is 2024-ben), 200 millió eurós fix fizetéssel.

    Ez még hagyján, de a reklámokból és arculati jogokból származó bevételekkel együtt az egyéves fizetése a 700 millió eurót, mintegy 268 milliárd forintot is elérhetné!

    A PSG-hez közel álló forrás ugyanakkor úgy érzi, hogy Mbappé megállapodott a Real Madriddal a folytatásról.

  • Böde Dániel új, egy évre szóló szerződést írt alá a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC csapatával – írja az MTI.

    A tolnai klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a 36 éves, 25-szörös válogatott csatár a 18. élvonalbeli szezonjára készül, amelyből a tizenegyediket kezdi majd Pakson.

    Tulajdonképpen már a felkészülés elején eldöntöttem, hogy folytatom, csak most jött el az a nap, hogy aláírtuk a szerződést. Imádok futballozni, így könnyű döntés volt

    –  mondta Böde, aki 2012 és 2019 között a Ferencvárosban játszott. Hozzátette, beszélt minden emberrel, aki fontos számára, a feleségével, további családtagjaival, Bognár György vezetőedzővel, és senki nem tanácsolta, hogy hagyja abba a játékot.

    A támadó mostanáig 444 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára.

  • Rui Patrício, Chris Smalling, Nemanja Matics, Tammy Abraham, Diego Llorente és Rasmus Kristensen után ezúttal az Everton csatárát, Dominic Calvert-Lewint szerződtetné a portugál.

    Épp Abraham sérülése miatt van szükség új támadóra, aki olyan segítség lehetne számára, mint az ugyancsak masszív felépítésű Mario Mandzukic volt a Juventusnál.

  • A ghánai születésű, de korábban a holland utánpótlás-válogatottban játszó Elton Acolatséval erősítette meg játékoskeretét a labdarúgó OTP Bank Ligában újonc Diósgyőri VTK – írja az MTI.

    A miskolci együttes honlapja szerint a 28 éves támadó az Ajax akadémiáján nevelkedett, eddig javarészt a belga és az izraeli élvonalban játszott, de az Európa-ligában is pályára lépett.

    A csatár kiemelte, nagy céljai vannak, és szeretné, ha a DVTK a nemzetközi kupaszereplésért harcolna a pénteken rajtoló idényben.

    Acolatse 2016-ig nevelkedett az Ajaxban, később Belgiumban a KVC Westerlo, a Club Brugge és a Sint-Truiden csapataiban játszott, míg Izraelben a Hapoel Beer Sevában és az FC Asdodban szerepelt, de kölcsönben futballozott a török Bursasporban is.

  • Érdekes lenne egy madridi el Clásico ilyen szerelésekben.

  • Az átigazolási ügyekben bennfentes Fabrizio Romano arról számolt be, hogy számos klub figyeli Sebastian Nanasit, akit már a nyáron elcsábíthatnak a Malmőtől.

    A név nem véletlenül lehet ismerős, hiszen a magyar floorballválogatott korábbi kiválóságának, Dennis Nanasi fiáról van szó a 21 éves svéd futballista esetében.

    A középpályásként és támadóként is bevethető játékos a Viby IF-ben kezdte karrierjét, majd 2018-ig a Kristianstadnál pallérozódott, mielőtt a Malmőhöz igazolt.

    A 2023-as idényben 15 mérkőzésen lépett eddig pályára balhátvédtől jobbszélsőig gyakorlatilag minden poszton, kilenc gól és három gólpassz a mérlege.

    Teljesítményével Janne Andersson figyelmét is felkeltette, és a skótok elleni felkészülési meccsen már a svéd válogatottban is pályára léphetett.

    Nem Nánási az első magyar származású svéd futballista, aki nemzetközileg magasan jegyzett klubok radarjára felkerült a nyáron, Gyökeres Viktor nemrégiben megdöntötte a portugál Sporting CP átigazolási rekordját. Cristiano Ronaldo nevelőklubja 20 millió eurót utalt érte az angol Coventry Citynek, amely további 4 milliót kaphat bónuszok formájában. 

  • A Hertha Berlinnél Dárdai Palkó szerződtetése után sem állt meg az élet: a német másodosztály 2023–2024-es idényére készülő klub előbb bejelentette a német utánpótlás-válogatott bekk, Anderson Lucoqui érkezését, majd hivatalossá tette kapusa, Alexander Schwolow távozását.

    Előbbi már 26 esztendős, és az FSV Mainztól érkezik a fővárosiakhoz, miután az előző idényt a Hansa Rostocknál töltötte kölcsönben a 2. Bundesligában. A bal oldali védőként és középső középpályásként is bevethető játékos ingyen érkezett Dárdai Pál együttesébe.

    A 31 éves Schwolow szerződését felbontották. Ő az előző évadban a Schalkéban futballozott kölcsönjátékosként, miután kikerült a Hertha kezdőjéből. A hétszeres U20-as válogatott játékost három éve 7 millió euró ellenében szerezték meg a Freiburgtól, 55 tétmeccsen szerepelt a kék-fehéreknél, és ezeken egy híján száz gólt kapott.

    A kapus megállapodása 2025 nyaráig volt érvényes Berlinben, felbontásával jelentős fizetésösszeget spórol meg a nehéz anyagi helyzetben lévő együttes.

  • Bernardo Silva a maga részéről a triplázással záruló idényt követően hajlana a távozásra, a PSG szívesen vinné is, a Manchester City viszont nem szeretné eladni egyik kiválóságát. 

  • Angol lapértesülések szerint a londoni „kékek” közel állnak a megegyezéshez a holland rekordbajnokkal Mohammed Kudus átigazolását illetően.

    Az Ajax Arsenal által is figyelt 22 éves ghánai középpályásának a piaci értékét 40 millió euróra teszi a Transfermarkt.

    Nem Kudus lenne az első, aki az elmúlt években ezt az utat bejárja, Hakim Zijes 2020 nyarán 40 millió euróért érkezett Londonba, de az amszterdami remeklést nem tudta megismételni.

  • Nem csak Kane-re fáj a Bayern foga, a Gazzetta dello Sport szerint az ugyancsak PL-ben szereplő Brentfordból is érkezhet játékos, a 27 éves spanyol kapus, David Raya, akinek az érkezése megnyithatja az utat Yann Sommernek az Interhez igazoláshoz.

    Utóbbi a Manchester Unitednél kikötő André Onana távozásával keletkező űrt töltheti be a BL-döntősnél.

    Kane és Kyle Walker mellett Raya a harmadik PL-kiszemelt a münchenieknél.

  • A Sky Sports értesülése szerint a német rekordbajnokot nem aggasztja túlzottan a Paris Saint-Germain felbukkanása a Harry Kane-ért folytatott harcban.

    A Kylian Mbappé utódját kereső párizsiak a világbajnok támadó valószínűsíthető eladásából minden bizonnyal könnyedén ki tudnák fizetni a Tottenham lassan 30 éves csatárának vételárát, de a Bayern bizakodó, hogy az angol válogatott gólrekordere így is őket választja.

    Ezt amúgy Kane korábban maga is hangoztatta, hogy csak egy klub érdekli, méghozzá a Bundesliga lassan örökös aranyérmese.

    A müncheniek vezérigazgatója, Jan-Christian Dreesen és a technikai igazgató Marco Neppe nem is utazott el a gárdával Japánba, helyette inkább 100 millió fontos ajánlatra készülnek Kane-ért.

    A futballista amúgy maga sem járna éppen rosszul a váltással.

  • A tegnapi nap legérdekesebb fejleményei között szerepelt, hogy a Manchester United lépéseket tett Rasmus Höjlund átigazolása kapcsán, Dárdai Palkó visszatért a Hertha BSC-hez, valamint természetesen mindenkit az foglalkoztat, hol folytatja Kylian Mbappé. Csábítják Szaúd-Arábiából, de a Barcelona is igyekszik megmozgatni érte minden követ.

    A keddi átigazolásfigyelőnket itt olvashatja vissza! 

  • Újabb nap virradt ránk, várhatóan újabb jelentős átigazolási hírekkel a nemzetközi és a hazai futball piacáról. Tartsanak ma is velünk!