A Chelsea-nél nem értik a matekot, Katarból kap mentőövet a Barca

Futballbazár: átigazolások, piaci hírek – július 27., csütörtök

2023.07.27. 20:20
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tartsanak velünk holnap is!

  • Legalábbis nehéz mást elképzelni azok után, hogy újabb ajánlatot tettek a Brightonnak Moises Caicedóért, most éppen 80 millió fontot (avagy 93 millió eurót), amit a PL egyik üde színfoltja persze egyből elutasított, tekintettel arra, hogy már néhányszor elmondták, hogy Declan Rice (100+5 millió font) ára alatt nem kívánják eladni a vele egy polcra helyezett középpályást.

    A tárgyalások nem szakadtak meg, de a londoniaknak most már lassan illene komoly ajánlatot tenniük az ecuadori futballistáért.

  • Az angol együttest 2010 és 2020 között erősítő klasszis az elmúlt években a Real Sociedadnál futballozott, most súlyos térdsérülése miatt akasztotta szögre a stoplist.

    A 37 éves játékos a 10 éves manchesteri időszaka során 436 tétmeccsen 77 gólt és 140 gólpasszt jegyzett, 4 bajnoki címet és összesen 14 trófeát nyert.

    A spanyolokkal világ- és kétszeres Európa-bajnok irányítóról szobrot is állítottak a manchesteriek az Etihad Stadionnál.

    A mai egy szomorú nap a számomra. Ma jött el a pillanat, hogy elbúcsúzzak attól, aminek az egész életemet szenteltem

    – mondta búcsúvideójában a spanyol középpályás.

  • Megegyezett egymással a holland rekordbajnok Ajax és a londoni Fulham Calvin Bassey átigazolásáról. A nigériai védő 21 millió euró körüli összegért vált klubot, és Amerikában csatlakozik az ott edzőtáborozó PL-csapathoz.

  • Bár felvetődtek hírek az esetleges távozásáról, Ferran Torres tiszta vizet öntött a pohárba:

    „Maradok a Barcelonánál, nincs kétség efelől. Él a szerződésem, nem áll szándékomban távozni. Úgy vélem, megvannak a képességeim, hogy a Barcelonánál játsszak, senki más véleménye nem érdekel.”

  • A várakozásoknak megfelelően Jordan Hendersont bejelentette Steven Gerrard klubja.

  • A L’Équipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy a Paris Saint-Germain 50 millió eurós ajánlatot tett az Atalantának a keresett dán csatárért, Rasmus Höjlundért.

    Bár Kylian Mbappé még nem hagyta el a párizsi alakulatot, nyári távozására nagy az esély, és miután Lionel Messi már elment a PSG-ből – és meg sem állt az FC Miamiig –, a francia egyletnek égetően szüksége van a nyáron sztárigazolással megerősíteni a csatársorát.

    A 20 éves dán csatárban nagy potenciált látnak a legnagyobb európai klubok is, Höjlund az előző szezonban 32 Serie A-mérkőzésen 9 gólt szerzett, a dán válogatottban 6 meccsen 6 gól a mutatója.

    A The Athletic és Fabrizio Romano átigazolási szakértő a napokban arról adott tájékoztatást – amint arról az Index is beszámolt –, hogy

    a Manchester United is 50 millió eurós ajánlatot tett az Atalantának, amit az angolok további 10 millió eurós bónusszal toldottak meg

    bizonyos feltételek teljesülése esetén.

    Höjlund tavaly nyáron a Sturm Graztól 17,2 millió euróért szerződött az Atalantához, amelynél 2027-ig érvényes a szerződése. 

    A l’Équipe úgy tudja: a PSG nem fog emelni az ajánlatán,

    és várja az olasz gárda válaszát. Utóbbi viszont – sajtóhírek szerint – 70 milliót szeretne a dán gólvágóért.

  • Spanyol sajtóhírek szerint az FC Barcelona labdarúgócsapata fellélegezhet: a helyi liga áldását adta arra az üzletre, amelynek köszönhetően a csapathoz 100 millió euró érkezik Katarból.

    A katalán klub jó ideje pénzügyi nehézségekkel küzd, ami meghatározza átigazoláspolitikáját, behatárolja a szerződéshosszabbításokat, valamint késlelteti az új belépők regisztrációját.

    A mostani megállapodást követően azonban az első keret összes játékosát regisztrálhatják, elsősorban természetesen a nyáron érkezőket (Ilkay Gündogan, Inigo Martínez, Oriol Romeu), valamint új szerződését tudnak kötni azokkal a futballistáikkal (Ronald Araujo, Sergi Roberto), akiknél ez szükségessé vált.

    Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy további átigazolásokra is elég lesz-e a pénz, vagy annak lesz más helye.

    A csapat ugyanis a jobbhátvéd posztjára és középpályára is keres még embert, bár ehhez vélhetően további eladás is szükséges lesz. Utóbbit viszont így inkább már szakmai, mintsem anyagi okok miatt kell megtenniük.

  • Jordan Henderson hivatalosan is megerősítette, hogy 12 év után elhagyja a Liverpool labdarúgócsapatát. A 33 éves középpályás következő állomáshelye a szaúdi al-Ettifaq lesz, amelynek egy korábbi liverpooli legenda, Steven Gerrard a vezetőedzője.

    Henderson Instagram-posztjában – a videót az Anfielden forgatták – kiemelte:

    „Tudd meg, a halálom napjáig »vörös« maradok!”

    Korábbi sajtóhírek arról számoltak be, hogy a játékos már megegyezett a szaúdi klubbal, amikor az al-Ettifaq még alkudozott a játékjogért a Liverpoollal.

    Hendersonnak még két évre szóló szerződése volt az angol gárdánál, amely legalább 10 millió fontot remélt érte. A felek végül 12 millió fontban állapodtak meg.

    Henderson július elején még elutazott a Pool németországi edzőtáborába, de miután a transzfer kapcsán minden szinten megállapodás született, már egyik felkészülési mérkőzésen sem lépett pályára.

    A középpályás 2011 júniusában a Sunderlandtől 20 millió fontért került a Poolhoz, amelyben 492 alkalommal lépett pályára, 33 gólt szerzett és 57 gólpasszt adott.

    Az akkori klubváltásra emlékezve a mostani videóban felidézte: nehéz volt elhagynia nevelőklubját, de „amikor a Liverpool kopogtat, nem lehet nemet mondani”.

    Henderson 2020-ban lett a Liverpool csapatkapitánya, ami abban az évben 30 év után lett bajnok az angol élvonalban. Az angol válogatott középpályás klubcsapatával Bajnokok Ligáját, FA-kupát, két ligakupát, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert.

  • Csúcsmeccseket játszottak az Egyesült Államokban. Bővebben itt!

  • Fabinhóért 40 millió fontos ajánlat érkezett az al-Ittihadtól, a „vörösök” pedig hajlanak rá, hogy elfogadják ezt. A 29 éves brazil helyére már meg is van a kinézett pótlás a hírek szerint.

  • A londoniak ugyanakkor könnyen lehet, hogy lemaradnak Paulo Dybaláról, aki a Tutto Mercato értesülése szerint új szerződést ír alá a Románál, így nem lehet majd „fillérekért” elrabolni Olaszországból.

  • Az olasz rekordbajnok sportigazgatója, Cristiano Giuntoli Angliába utazik, hogy a Chelsea-vel tárgyaljon Romelu Lukaku megszerzéséről.

    A 30 éves belga csatárt kölcsönbe szeretné megszerezni a Dusan Vlahovicsot jó eséllyel elbukó gárda.

    Lukaku számára aligha lenne ismeretlen az olaszországi közeg, tekintve, hogy az előző idényt is ott töltötte, igaz, a milánói Internél, ahol előtte korábban már játszott két éven át.

  • James Rodríguez hamarosan a brazil Sao Paulo játékosa lesz, jelentette az olasz transzferguru.

    A Real Madrid korábbi középpályása szabadon igazolhatóként érkezik, miután a szóbeli egyezséget már megkötötte új klubjával.

    A kolumbiai játékos a 2014-es világbajnokság berobbanása után 75 millió euróért lett a királyi gárda futballistája, a csapattal nyert két BL-t, két klubvilágbajnoki címet, két európai Szuperkupát és két bajnokságot is.

    A 2014-es Puskás-díj nyertese erősítette a Bayern Münchent is, legutóbb a görög Olympiakosz alkalmazásában állt.

  • Igaz, már nem Mbappéről, hanem Marco Verrattiról szólnak a hírek. Az olasz középpályás három évre írhat alá, a két csapat közel a megállapodáshoz.

  • A tegnapi nap fő eseménye Kylian Mbappé Szaúd-Arábiába csábítási kísérlete volt, a PSG világbajnoka viszont nemet mondott a 270 milliárdos ajánlatra is.

    Malcom ugyanakkor örömmel ment a szaúdiakhoz, az al-Hilal 60 millió euróért szerződtette a Zenittől.

    A szerdai érdekességekről bővebben itt!

  • Tartsanak velünk csütörtökön is a labdarúgás átigazolási híreinek világában.