Kylian Mbappé már megint kikosarazta a Paris Saint-Germaint

A labdarúgás világának legfontosabb átigazolási hírei, pletykái egy helyen

Index
2023.08.25. 20:00
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Zárja kapuit a Futballbazár, az Index percről percre frissülő hírfolyama a labdarúgás legfontosabb átigazolási híreivel, pletykáival. Legközelebb hétfőn jelentkezünk, tartsanak akkor is velünk. 

  • Santiago Cazorla egyéves szerződést kötött a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Oviedóval, amelynek ifjúsági együtteseiben 1996 és 2003 között szerepelt, és

    egy álma teljesül majd, amikor annyi év után végre az első csapatban is pályára lép majd.

    Cazorla a spanyol sportnapilapnak, a Sportnak elmondta: régóta gondolkodott már azon, hogy visszatér nevelőegyesületéhez.

    Mindig is ez volt az álmom. Amikor az interjúkat adtam, nyitva hagytam az ajtót. Közben teltek a hónapok, és egyeztettem Martín Peláez elnökkel. Aztán lejárt a katari szerződésem, és máris közelebb láttam magamhoz a lehetőséget. Ez a személyes döntésem volt, ami aztán a hetek múlásával valósággá vált.

    Cazorla május óta nem játszott tétmérkőzést, azzal kapcsolatban, hogy mikor láthatják a pályán, azt mondta: amennyiben rajta múlna, már szombaton, az aszturiai gárda burgosi fellépésén játszana, majd hozzátette: a realitásokat figyelembe véve azonban ennek még nincs itt az ideje.

    A 38 éves Cazorla kétszeres Európa-bajnok (2008, 2012), pályafutása során megfordult a Villarreal, az Huelva, a Málaga és az Arsenal csapataiban, míg legutóbb a katari al-Szaddnál töltött három évet. Kimondottan jól indult londoni karrierjére betegsége vetett árnyékot.

  • A Fiorentina ultimátumot adott Szofjan Amrabatnak, a katari világbajnokságon negyedik helyezett marokkói labdarúgó-válogatott középpályásának.

    A 27 éves játékosnak még egy évig érvényes a firenzei szerződése, és amíg tavaly év elején 10 millió euróra tette értékét a transfermarkt.de, addig mostanra ez az összeg megháromszorozódott.

    A nyáron olyan klubok kerülgették komolyabban Amrabatot, mint a Liverpool, az Atlético Madrid és a Manchester United. Bár a legutóbbi hírek már arról szóltak, hogy végül az MU-val is megakadtak a tárgyalások, amelynél inkább a belga Amadou Onanát szerződtethetik.

    A Fiorentina augusztus 28-ig, hétfői adott haladékot Amrabatnak, hogy válasszon a beérkezett ajánlatok közül.

    Az olasz csapatnál ugyanis nem feltétlenül terveznek vele, és már a korábban gondolt 30 millió eurós eladási árból is engednének, sajtóhírek szerint 20-25 millió euró között már megalkudnának. Joe Barone firenzei ügyvezető annyit közölt: a játékos nem a kerettel készül, és hivatalos ajánlatot még nem kaptak érte.

  • A belga válogatott támadója a Chelsea U21-es csapatával készül, mivel Mauricio Pochettino nem számol vele az első csapatban. A Internazionale színeiben a legutóbbi szezonban BL-döntőn pályára lépő támadót több olasz klubbal is szóba hoztak, de egyre inkább úgy néz ki, hogy az AS Roma veheti kölcsön egy szezon erejéig. 

    A José Mourinho vezette olasz együttes szívesen látná Lukakut a csapatban, így könnyen elképzelhető, hogy a 30 éves támadó Milánó után Rómába teszi át a székhelyét.

  • Mohammed Kudus hamarosan az élvonalbeli West Ham United játékosa lesz, mivel az angol klub vezetősége megegyezett az Ajaxszal a klubváltásáról. A ghánai válogatott középpályása 38 millió font ellenében vált klubot azok után, hogy az angolok korábbi, két ajánlatát visszautasították, a harmadikra viszont már rábólintottak.  

    A személyes feltételekben már régebben megállapodtak a felek, Kudus ötéves szerződést ír alá a West Hammel, amely opcionálisan meghosszabbítható további 12 hónappal. A játékos szombaton Londonba utazik, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon. 

  • Ángel Di Maríát, a Benfica világbajnok argentin labdarúgóját mesés ajánlatokkal hívták Szaúd-Arábiából, de egyike volt azon keveseknek, akik nemet tudtak mondani.

    A középpályás tavaly váltott klubot, és igazolt a Paris Saint-Germain gárdájából ahhoz a Benficához, amelynél 2007 nyarán megkezdte európai karrierjét.

    Di María egy interjúban felidézte: több tárgyaláson vett részt, amelyeken „hihetetlen” ajánlatokkal csábították Szaúd-Arábiába, de a végső döntését a szívével hozta meg. Hozzátette: a családja érdekeit is figyelembe véve határozott az európai folytatás mellett, hogy ne kelljen olyan helyre menniük, ahol valami nem komfortos számukra. Kiemelte: minden tisztelete Szaúd-Arábia és az ott élők felé, de közeli ismerőseitől tudja, egyáltalán nem könnyű ott az élet.

    Miközben az átlagemberhez ebből csak annyi jut el, hogy óriási pénzt kereshetnek ott a labdarúgók, akiknek így anyagi szempontból gondtalan életük lehet.

    Egy bevállalós futballista egy év alatt akár öt szezonra való pénzt is megkereshet ott, de én nemet mondtam.

  • A spanyol élvonalbeli Barcelona hivatalos közösségi felületein bejelentette: 2028-ig meghosszabbította kapusa, Marc-André Ter Stegen szerződését. A német válogatott hálóőre már 2014 óta erősíti a katalánokat, jelenlegi kontraktusa jövőre járt volna le, így aktuális volt a meghosszabbítása. 

    A hosszabbítás tényének ismeretében a 31 éves kapus legalább még négy évig egészen biztosan a spanyolok gólvonalán áll. 

  • A válogatott kerettag Mocsi Attila a török labdarúgó élvonalban újonc Caykur Rizespor csapatához igazolt. Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója pénteken az M1 aktuális csatornának számolt be a fejleményekről:

    „Attila tegnap elutazott Törökországba, ahol ma sikeres orvosi vizsgálaton vett részt. A két klub véglegesítette a megállapodást, már csak a játékos aláírása van hátra. A törökök azon fáradoznak, hogy estig lezáruljon a folyamat, mert a csapat a hétvégén a Trabzonsporral játszik, ami a helyi derbi, és szeretnék, ha Attila már pályára léphetne.” 

    A 23 éves középhátvéd a ZTE színeiben 51 mérkőzésen lépett pályára, korábban a Szombathelyi Haladás, a Budaörs és a Fehérvár FC játékosa is volt.

    (MTI)

  • Hugo Ekitike, a Paris Saint-Germain támadója már egy ideje szerepel az angol élvonalbeli Brentford kívánságlistáján, de a szigetországi csapat bizonytalan a szerződtetésében. A Brentford időközben Nicolas Gonzalez játékosjogának megszerzése érdekében dolgozik. 

    Nicolas Gonzalez jelenleg a Fiorentina támadója, az olasz csapat pedig legalább 34 millió fontot szeretne kapni a játékosért, az összeget a Brentford a hírek szerint ki is fizetné. Emiatt kérdéses, hogy lesz-e keret még Ekitike szerződtetésére az angoloknál. 

    A Paris Saint-Germain első körben kölcsönadná támadóját, és úgy látja, hogy a Brentford ideális hely lenne számára a sokkal több játéklehetőség tekintetében. A SkySports hozzáteszi, hogy az AC Milan is szívesen kölcsönvenné a támadót.   

  • Egybehangzó sajtóinformációk, többek között a Marca szerint Kylian Mbappé visszautasította a Paris Saint-Germain szerződéshosszabbítási ajánlatát. A spanyol sajtó hozzáteszi, a Real Madrid még mindig vár a zöld jelzésre, hogy hivatalos ajánlatot tegyen a francia világbajnok játékjogáért. 

    A Paris Saint-Germain vezetősége azt remélte, hogy az új szerződés már mindenben megfelel Mbappé számára – és elkerülhetik azt a forgatókönyvet, hogy jövő nyáron ingyen távozzon –, de a világ jelenlegi legértékesebb játékosa visszautasította az ajánlatot. Így még mindig nyitva marad az ajtó a Real Madrid számára. 

  • Eric García megszerzését tervezi a spanyol élvonalban szereplő Girona labdarúgócsapata.

    A spanyol Cadena SER újságírója, Nil Sola úgy tudja: a gárda 47 éves spanyol szakvezetőjének, Míchelnek kimondottan tetszik

    a futballista sokoldalúsága, hogy a védelemben több poszton, de akár középpályásként is bevethető.

    Eric García a Barcelona saját nevelésű játékosa, aki 2017-től 2021-ig a Manchester City keretéhez tartott. Az elmúlt két évben hullámzóan teljesített a katalánoknál, a 19-szeres válogatott futballista nem tudta stabilizálni a helyét a kezdőcsapatban, bár az állandó rotálásnak köszönhetően azért gyakran jutott szerephez. A 2023–2024-es bajnoki idényben sem vele tervez elsősorban Xavi Hernández vezetőedző a védelemben, Eric García az első találkozójukat a kispadról nézte végig, a másodikon csereként azért 11 percre beszállt.

    Barcelonai szerződése 2026 nyaráig érvényes, értékét 10 millió euróra teszi a transfermarkt.de.

  • A spanyol élvonalbeli Real Sociedad egy szezon erejéig kölcsönveszi Kieran Tierney játékjogát az Arsenaltól – számoltak be egybehangzó sajtóértesülések. Fontos megjegyezni, hogy a Sociedadnak nincs vételi opciója, ennek értelmében Tierney jövő nyáron egészen biztosan visszatér Londonba.

    A 38-szoros skót válogatott labdarúgó 2019 nyarán, 27 millió euróért cserébe érkezett a Celtictől.

  • Eden Hazard továbbra is a klub nélküli labdarúgók számát gyarapítja, a 32 éves belga játékos sajtóhír szerint a Premier League-be térhetne vissza.

    A Footballtransfers szakoldal információi szerint – amelyet a nemzetközi sportsajtó is átvett –

    a támadó neve szerepel a Crystal Palace kívánságlistáján,

    a Chelsea korábbi kiválósága 2019 után térhetne vissza az angol élvonalba.

    A londoniaknál hét szezon alatt nyújtott teljesítménye alapján a világ legjobbjai között tartották számon – 245 PL-meccsén 85 gólt szerzett és 61 gólpasszt adott , a Real Madrid nem véletlenül fizetett érte 115 millió eurót.

    A spanyol fővárosban azonban adós maradt a kiugró, képességeihez mérhető játékkal, amibe erősen közrejátszott az is, hogy az elmúlt négy évben többször bajlódott sérüléssel.

    A hírben kiemelték: a Crystal Palace – amely két mérkőzés után 3 ponttal a 11. helyen áll a tabellán –

    szakmai stábjának meggyőződése, hogy sikerül ismét PL-szintre hozni a belga légióst,

    aki korábbi, angliai formáját visszaidézve a csapat egyik vezéregyénisége lehetne.

  • A Liverpool vezetőedzője leszögezte, a csapat sztárjátékosa, Mohamed Szalah egészen biztosan marad Liverpoolban, még annak esetén is, ha hivatalos ajánlatot kapnak érte az al-Ittihadtól. Mint megírtuk, sajtóhírek szerint az egyiptomi klasszis megegyezett a személyes feltételekben a szaúdiakkal, így a klub hivatalos formában keresheti az angolokat. 

    „Al-Ittihad? Nem kaptunk ajánlatot Szalah játékjogáért, de ha bármi érkezne a következő napokban, egyértelműen nem lesz a válasz. Mohamed 100 százalékban elkötelezett a Liverpool iránt, ő a mi játékosunk, és ez így is fog maradni” – idézte a német szakembert Fabrizio Romano. 

  • Az angol élvonalbeli Wolverhampton elutasította a Manchester City 47 millió fontos ajánlatát Matheus Nunes játékjogáért. Sajtóértesülések hozzáteszik: a tárgyalások folytatódnak, és a City fontolgatja, hogy újabb ajánlatot tegyen a portugál válogatott középpályásért.

    Nunes tavaly nyáron, klubrekordot jelentő 38 millió fontért érkezett a Wolveshoz, az elmúlt szezonban pedig bizonyította, hogy a világ legerősebb bajnokságában is megállja a helyét. A manchesteriek kifejezett szándéka, hogy leigazolják a portugált, kérdés, a vételárban meg tudnak-e egyezni a felek.

  • Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője kizárta annak lehetőségét, hogy fővárosi alakulata a nyáron leigazolja Kylian Mbappét, a Paris St-Germain világklasszis labdarúgóját.

    Mbappé madridi váltása évek óta a nyári átigazolási piac legnagyobb slágere, ami viszont eddig még nem teljesült be, és az olasz szakvezető közlése nyomán alighanem idén sem változik meg a helyzet.

    Ancelottit újságírók kérdezték Mbappé közeljövőbeli érkezéséről – az átigazolási piac még egy hétig van nyitva Európában –, a tréner röviden és határozottan annyit közölt:

    „nem, ezt száz százalékban kizárom. A keretünk komplett, játékosaink a szezonra koncentrálnak.”

    Mbappé a felkészülési időszak elején társaitól külön edzett, de azóta már visszatért, a klub pedig a szerződéshosszabbítási folyamatot tekintve „konstruktív és pozitív” fejleményekről számolt be. A 24 éves Mbappé azonban még mindig nem írta alá az új szerződését, márpedig a mostani 2024 nyarán lejár a PSG-nél. Sajtóhírek szerint elképzelhető egy olyan verzió is, miszerint Mbappé egy évvel hosszabbít, és a PSG 2025 nyarán mégis eladja őt a csatárra régóta vágyó Real Madridnak.

    A francia klub júliusban beleegyezett, hogy az al-Hilal tárgyalásokat folytasson Mbappéval, miután a szaúdiak 259 millió fontos, világrekordot jelentő vételi ajánlattal kopogtattak a PSG ajtaján. A támadó aztán nemleges választ adott szaúdi kérőinek.

  • Karl Toko Ekambi, a francia élvonalbeli Lyon támadója a szaúdi Abha Clubnál folytatja pályafutását. A 30 éves támadó már a legutóbbi szezon második felét is kölcsönben töltötte a Rennes-nél, mivel eléggé megromlott kapcsolata a klub szurkolóival.

    Valószínűsíthető volt, hogy Toko Ekambi nem marad a Lyon játékosa, az viszont meglepő lehet, hogy egy szaúdi középcsapathoz igazol. Az Abha Club jelenleg egy győzelemmel és egy döntetlennel áll a szaúdi élvonalban, a csapatban pedig megtalálhatjuk többek között a 73-szoros román válogatott kapust, Ciprian Tatarusanut és a Sevillával korábban Európa-liga-győztes Gregorz Krychowiakot. 

  • Trevoh Chalobah, a Chelsea védője könnyen elképzelhető, hogy a Bayern Münchenben folytatja pályafutását. A SkySports hozzáteszi, hogy a bajorok első számú célpontja a londoniak játékosa azok után, hogy a távozó Benjamin Pavard helyére keresnek egy védőt. 

    Thomas Tuchel, a Bayern vezetőedzője így újra együtt dolgozhatna a 24 éves középhátvéddel. 

  • Mohammed Kudus, az Ajax villámléptű szélsője minden bizonnyal utolsó mérkőzését játszotta csütörtök este a holland csapatban. Az angol élvonalbeli West Ham United már régóta tárgyalásokat folytat a ghánai válogatott potenciális szerződtetéséről, a vételár pedig körülbelül 38 millió font lehet. 

    A hírek szerint a személyes feltételekben – amely ötéves szerződésről szól – már korábban megállapodtak a felek, így már csak a két csapaton múlik, mikor ütik nyélbe az üzletet. 

  • Egybehangzó sajtóinformációk szerint a Liverpool sztárjátékosa, Mohamed Szalah elfogadta a szaúdi al-Ittihad ajánlatát, így a klubok elkezdhetik a tárgyalásokat. A BeIN Sports megjegyzi: attól függetlenül, hogy az al-Ittihad megegyezett az egyiptomi klasszissal, még a Liverpoollal is közös nevezőre kell jutnia, ami aligha lesz könnyű menet. 

    Fabrizio Romano hozzáteszi, hogy az al-Ittihad megduplázta az augusztus eleji ajánlatát Szalah számára, mely az egyiptominak elegendő volt arra, hogy elfogadja azt. A transzferguru szerint az is elképzelhető, hogy Szalah nyomást gyakoroljon a Liverpoolra annak esetén, ha az angol csapat nem akarja őt elengedni Szaúd-Arábiába. 

    Szalah még Cristiano Ronaldónál is többet keresne az al-ittihadnál.

    Ehhez kapcsolódó hír, hogy amennyiben Szalaht szerződteti a többek között a jelenlegi aranylabdás Karim Benzemát is foglalkoztató klub, úgy a nemrégiben a Celtictől igazolt Jotának nem lesz maradása, mivel a szabályok szerint csak nyolc külföldi állampolgár szerepelhet a szaúdi csapatoknál. 

  • ...alább visszaolvashatja a tegnapi nap legfontosabb híreit, pletykáit. 

  • Nyitja kapuit a Futballbazár, kövesse velünk percről percre frissülő hírfolyamunkat, és a hét utolsó munkanapján sem marad le egyetlen fontos átigazolási hírről sem a labdarúgás világából. 

    Kezdünk!