Friderika
9 °C
18 °C

Három vereséggel utolsók lettek U17-eseink

2009.03.30. 23:25
1 hozzászólás

Az U17-es válogatottak Eb-selejtezőjének szombathelyi elitkörében harmadik meccsét is elveszítette a magyar csapat, ráadásul a már két forduló után továbbjutott Anglia ellen sem sikerült a kapuba találnunk, így nulla ponttal, szerzett gól nélkül esett ki a házigazda magyar válogatott. Anglia 2-0-s sikerével 9 ponttal megnyerte az elitkör-selejtezőt, és kijutott az Európa-bajnokságra, a második helyen a portugálokat 3-2-re verő szerbek végeztek.

A Grund elkötelezett híve a magyar labdarúgásnak, ezért a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy elvtelenül, pusztán megszokásból szidjuk bármelyik korosztályos magyar válogatottat, de amit az U17-es csapatunktól láttunk, abban igen nehéz lenne bármiféle pozitívumot találni. Nem is elsősorban a három vereségről, vagy a kapura csak elvétve veszélyes támadásokról van szó, sokkal inkább a magyar fiatalok erőtlen, enervált játékáról, ami viszont csak addig tartott, amíg focizni kellett volna, amint lökdösődni, durváskodni kellett, élet költözött a mieinkbe. Sajnos azt kell mondjuk, egyáltalán nem volt szimpatikus, amit fiataljaink műveltek, még abba sem kapaszkodhatunk, hogy emelt fővel búcsúztunk.

MAGYARORSZÁG-ANGLIA 0-2 (0-0)

Magyarország: Ambrusics Róbert – Kalász Milán, Otigba Kenneth, Kelemen Dávid, Tóbiás Zsolt – Nagy Bálint, Farkas Márk - Skriba Máté, Ponczók Csaba, Magos Mátyás – Tóth Lajos (Angyal Norbert a 74. percben)

Gólszerzők:
Walcott (57.), Afobi (62.)
A csoport másik mérkőzésén:
Szerbia-Portugália 3-2Az elitkör-selejtező végeredménye:
1. Anglia 9, 2. Szerbia 6, 3. Portugália 3, 4. Magyarország 0

Pedig az angolok ellen az első félidőben eddigi legjobb játékunkkal több helyzetet is kialakítottunk, gólt azonban nem sikerült elérnünk, a második játékrészre viszont már felszívta magát a csoportot megnyerő Anglia, és a magyar védelem két hibáját kihasználva eldöntötte a meccset. A védekezésén feltétlenül javítania kell a csapatnak, hiszen mindhárom ellenfelünkkel sikerült gólt rúgatnunk, ami nem is lett volna akkora gond, ha támadásban sokkal jobbak vagyunk. Sajnos a magyar válogatott helyzeteket is alig tudott kialakítani (nem csak az angolok, de az egész torna során), és ha a kapunkat nem védi kiválóan Ambrusics Róbert, megalázó különbségű vereségeket szenvedtünk volna.

Az első félidőben jól játszottunk, de nem elég jól, hiszen nem tudtunk a kapuba találni - nyilatkozta a lefújás után Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó edzői stáb vezetője az mlsz.hu-nak. - A második játékrészben aztán érvényesült az angolok fizikális fölénye, és ekkor már egyértelműen ellenfelünk akarata érvényesült. Sok munkára van még szükség ahhoz, hogy csapatunk komolyabban előreléphessen.