Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Az első beismerés a bundaügyben

2010.11.25. 16:25
Megvesztegették a német 2. ligás Osnabrück több játékosát. A bíróság 1,6 millió euróra becsli a felvett nyereményeket.

A nemzetközi futball bundabotrány tárgyalásán csütörtökön elhangzott az első beismerő vallomás: a 35 éves Nürettin G. a német másodosztályú VfL Osnabrück több játékosát is megvesztegette.

„Konkrét utasítások hangzottak el azzal kapcsolatban, hogy mi a teendő a mérkőzésen, például tizenegyest, vagy kiállítást kellett összehozniuk.”

A bochumi ügyészségen október 6-án kezdődött meg a négy vádlott pere, a vádirat szerint 38 esetben, mintegy 370 ezer euró értékben vesztegettek meg futballistákat és játékvezetőket Németországban, Magyarországon, Belgiumban, Szlovéniában, Horvátországban és Svájcban. A felvett nyereményt 1,6 millió euróra becsülik.

A védelem azt javasolta, szakértőként hallgassák meg Franz Beckenbauert, a német szövetség alelnökét és Marcel Reif televíziós kommentátort. Udo Klaus Duits ügyvéd kezdeményezésére a két szakértőnek azt kell megmondania, hogy véleményük szerint befolyásolták-e az alacsonyabb osztályokban szereplő VfB Pössneck, Germania Halberstadt, SC Borea Dresden és FC Carl Zeiss Jena II mérkőzéseinek eredményét 2009 januárjában. A perben több magyar mérkőzés is érintett.