Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

A Kaposvár bírta jobban idegekkel, újra röplabdabajnok

2017.04.04. 20:31

A Kaposvár megvédte bajnoki címét a férfi röplabda NB I.-ben, miután a döntő utolsó, ötödik mérkőzésén házigazdaként 3-2-re legyőzte a Pénzügyőrt. A Kaposvár tizennyolcadszor lett bajnok, ezzel vezeti is az örökrangsort, írja az MTI.

A szoros első szettben a Pénzügyőr még 19-16-ra vezetett, de a Kaposvár fordítani tudott.  A második játszmában többet hibázott támadásban a Pénzügyőr, a Kaposvár hatékonyabban sáncolt, és némileg magabiztosabban nyert.  Ezután feljavultak a vendégek szervái, támadásai, és szinte végig vezetve szépítettek.

A negyedik szett is szoros volt,  minden játékelemben szinte azonos teljesítményt nyújtott a két csapat, a valamivel magabiztosabb budapestiek nagy csatában egyenlítettek.

Az utolsó, ötödik szettet jobban kezdte a Kaposvár, jelentős előnyt alakított ki (13-6), a Pénzügyőr felzárkózott, de Nagy József centerütésével lezárult a 2 óra 20 percig tartó mérkőzés.

A mezőny legeredményesebb játékosa a kaposváriak csapatkapitánya, Dávid Zoltán volt 27 ponttal, a vendégeknél Szalai Szabolcs 21, Bagics Balázs 19 ponttal zárt.

FINO Kaposvár SE-Pénzügyőr SE 3-2 (23, 21, -21, -24, 11)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-2, a Kaposvár javára.