no

Janics: Semmi keresnivalóm Szerbiában

2013.03.19. 13:21

„Nagyon boldog vagyok és megkönnyebbültem, hogy ott folytathatom, ahol abbahagytam, mert legalább tudom tervezni a jövőmet. El sem tudják képzelni, milyen az, ha nem látszik, merre van az előre, ha nem tudod, hová tartozol” - nyilatkozta Douchev-Janics Natasa.

„A versenyzés a legfontosabb számomra, nem szerettem volna abbahagyni egy olyan rosszul sikerült olimpia után” - tette hozzá.

Két évet ki kellett volna hagynia, mert a szerbek nem fizették ki érte a magyar szövetség által kért 150 ezer felkészítési hozzájárulást. 

Arról is beszélt, hogy ez a néhány hónap elég volt arra, hogy belássa: semmi keresnivalója nincs szerb versenyzőként. "Hozzászoktam a magyarországi szövetségi rendszerhez, rájöttem, hogy nem tudok átállni az ottani szisztémára" - mondta. "Máshol nem tudnék versenyezni, jó itthon!"

A háromszoros olimpiai bajnok tudja: sokaknak nem tetszett Magyarországon a távozásra vonatkozó döntése. A bírálók azonban nem tudhatják, milyen szempontok alapján döntött. Egy biztos: "menekültem, kerestem a nyugodtabb, jobb életet. Hibáztam, de nem vagyok rossz ember" - tette hozzá, és hogy tiztességes volt mindenkivel, miközben őt volt, aki becsapta.

A magyar szurkolóknak azt üzente, hogy sok örömöt szereztek neki, elnézést és megértést kér azoktól, akik esetleg csalódtak benne. "Igyekszem majd jóvá tenni" - ígérte.

"Szegedre nem akartam visszamenni, van okom rá, de nem akarok róla beszélni. Vidéki lány vagyok, Budapest nem nekem való. Remélem, jól fogom érezni magam Győrben is, az ottani egy családias klub" - nyilatkozott klubváltásáról.

Március hetedikén hívta fel egyébként a győri Kadler Gusztávot, akivel meg is egyezett két nap múlva egy budapesti találkozón, ahol Baráth Etele, a kajakosok elnöke is ott volt.

A 30 éves verssenyző jelenleg Portugáliában edzőtáborozik, mint elmondta, jó erőben van, ugyanakkor hozzátette: "a fejében vannak még rossz maradványok".

Összességében bízik benne, elég gyors lesz majd ahhoz, hogy a magyar válogatottba újra bekerüljön.

A teljes hangfelvétel meghallgatható alább, vagy letölthető innen:

Douchev-Janics Natasa